Erre jó a Drupal?

manaszon képe

Sziasztok!

Szeretnék egy saját blogot, és már pár napja nézegetem, hogy milyen lehetőségeim vannak, hogy ez sikerüljön. Ugye először szóba kerültek az ingyenes blogok, ahol már minden kész van, igazából tartalmat kell az oldalra rakni (például: valami.blog.hu). Ezek jók, viszont sok hátránya van: például nem külön az én blogomra regisztrálnak, hanem magához az alap oldalhoz, nem nagyon módosíthatóak a dolgok, nincs annyi lehetőségünk.

Azután kerültek szóba a blogmotorok. Először a Wordpresst néztem meg, telepítettem is egy ingyenes tárra. Sokat olvastam róla, hogy jó, meg mennyi lehetőség van benne, de nekem nem nagyon jött be, nem nagyon tetszik, szóval továbbléptem.

Ezután találtam rá a Drupalra, amit még nem nagyon ismerek. Igazából egy olyan blogot szeretnék, ahova képeket tudok felrakni, majd azt az emberek likeolni, vagy megosztani tudják a FaceBookon. Mostanában elég elterjedtek ezek az oldalak, szerintem mindenki tudja, miről van szó.

És akkor igazából a kérdésem az, hogy erre alkalmazható a Drupal? Nekem nem nagyon kéne semmi extra, nem nagyon kéne több funkció... Erre megfelelő a Drupal, vagy inkább keressek másfajta motort?

vikicica22 képe

Tökéletesen megfelel a Drupal erre a célra. Szerintem mások is megtudják majd ezt erősíteni neked.

3
-1
csakiistvan képe

hasznos modulok a projkethez: http://drupal.org/project/facebook_comments_box és http://drupal.org/project/fblikebutton , és a kérdésre a válasz igen, megfelel nkeed a Drupal. Felmerülő kérdésedire igyekszünk majd választ adni, de kérlek minden kérdést, vagy kérdés csoportot egy új fórum témaként küldj be.

3
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

eMeLA képe

Ha sok energiát bele akarsz fektetni, hogy megismerd a drupal, és mellesleg legyen egy blog oldalad is, akkor rajta.
Ha egy blogot akarsz ahova feltöltheted az képeidet, akkor a Wordpress jobb választás.

Míg a Drupal-ban össze kell raknod az elemeket, és ezért minden elemet meg kell, hogy ismerj (a nyűgjeikkel együtt), addig a Wordpress-ben egy csomagban megkapsz "mindent" ami egy bloghoz kell.

Másként: ha sok időd van és tanulni szeretnél, hogy egy testre szabott blog-od legyen, akkor Drupal. Ha blogolni akarsz akkor Wordpress.

6
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

manaszon képe

Köszönöm a segítőkész válaszokat, és az információkat. :)

Hát, nem tudom. Wordpresst használtam, és nem tudom, valahogy nem nagyon jött be... A tanulás nem gond, úgyis érdekel a dolog, maximum kicsi rámragad... Megpróbálom a Drupalt.

6
0