Erőforrás igény

szarkab képe

VPS-re (1 teljes mag 512MB Ram Debian) telepített drupal a CPU-t néha leterheli 20%-ra is, 1-2 látogatónál...

Természetes, hogy ennyi CPU-t emészt a drupal?

Drupal verzió: 
nevergone képe

Nem árt a finomhangolás, mind Drupal oldalon (pl. néha jobb valamit speciálisan lefejleszteni, mint az általános contrib modult használni), illetve a VPS beállításaiban is. Ez utóbbira mondtam nemrég, hogy ezt érdemes már rábízni hozzáértőre.

2
0
szarkab képe

Nem tudom, hogy finomhangoljam a dolgokat... Sajnos elő kell fizetnem egy külön webtárhelyre, mert a VPS-t annyira leterheli a drupal, hogy laggol tőle a játék szerver...

Valamint az oldal betöltések is iszonyú lassúak...

0
0
nevergone képe

Itt már nem lehet segíteni konkrét részletek ismerete nélkül. Az sincs kizárva, hogy maga a VPS a ludas, esetleg nem a megfelelőre fizettél elő. Még mindig fenntartom, hogy egy hozzáértőnek kérd a segítségét.

1
0
szarkab képe

Nincs még hozzáértő ismerősöm, de majd ráírok a szolgáltatóra, lehet tudnak tanácsolni valamit.

mindenesetre köszönöm a válaszokat!

0
0
szarkab képe

Néztem neten, hogy ez egy valós probléma drupálnál.
Szóval mindenképp külön webtárhelyet kell vennem.
Remélem később a fejlesztők finomítanak majd rajt.

0
-1
Sk8erPeter képe

Hol "nézted neten"?
Hol találtál arra alátámasztást, hogy a "drupal a CPU-t néha leterheli 20%-ra is, 1-2 látogatónál"? Nagyon kíváncsi lennék annak a forrásnak a hitelességére... Szerintem az valami nagyon elcseszett konfiguráció+beállítás lehet, vagy valami más zabálja az erőforrásokat azon a szerveren, mert ez biztos, hogy nem normális egy átlagos Drupalnál. Egyedi hibákról/oda nem figyelésről beszélünk tehát, mielőtt valakit (akár magadat is :D) elriasztanál a Drupal-használattól. :)

De nevergone már többször is leírta neked, hogy amennyiben a saját szerveredet szeretnéd üzemeltetni, akkor ahhoz nem ártana legalább minimális rendszergazdai tudás is. Az alaplépéseket el lehet sajátítani alapos utánanézéssel is, de ha bárki által összekattintgatható lenne egy rendesen konfigurált szerver, akkor nem lenne ez egy külön szakma.

0
0
szarkab képe

Linkeket nem gyűjtöttem össze, csak általánosságba néztem a forumokat, ha majd haza érek írok ki párat. Tudom h finom hangolni kell a dolgokat. Nem mondtam, hogy a drupál ettől kevésbé jó. A terhelés így sem kimagaslóan sok, csak számunkra nagyon fontos az hogy tartósan 10% alatt legyen, mert ha 20-30%ra felugrik akkor iszonyatosan belagggol a mellette futó játék szerver.

0
0
szarkab képe

Ha lenne 2 CPU meg kicsit több ram, akkor semmi gond nem lenne. Sajnos csak ennyit tudunk finanszírozni, egy olcsó alap menedzseletlen VPS-t...

0
0
hron84 képe

Irj reszleteket egy forumtopikba, es szerintem korical itt eleg hozzaerto, aki tud tanacsot adni mind VPS-ben, mind Drupal oldalon (foleg ez utobbiban). Konkretumok nelkul viszont ne varj csodakat, a szolgaltato se mindenhato. Minel tobb konkretumot irsz, annal jobban tudnak neked emberek segiteni.

Egyebkent koltseg mindig van. Ha nem ertesz valamihez, annak is van koltsege, mert meg kell keresni azt az embert, aki ert hozza. Ez lehet, hogy csak idoben jelentkezo koltseg (gondolom volna mas is, amivel az idodet toltened), de elkepzelheto, hogy konkret anyagi problemat is jelent. Mint ahogy egy jobb VPS elofizetese is azt jelent. Viszont talan egy hozzaertovel jobban jarnatok ti is meg az ugyfeleitek is. Nem mondom, hogy igy van, de megfontolasra erdemesnek tartanam, ha a helyedben lennek.

3
0

--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
szarkab képe

Különben a játék szerver projektbe én csak a honlapért vagyok felelős. A többiek ismerik a játék szerver oldalát és programozását. Tudják az alap linux parancsokat mivel lehet indítani megállítani újra fordítani a rendszert. De csak ennyi ami kell. A másik ismerősöm pedig most elérhetetlen aki valamennyire ért a rendszerhez.

Szívesen bemásolnom neked azokat az adatokat amiket finom hangolni kell, de nem tudom hol keressem. Gondolom az etc/ mappában kell babrálni. Találtam ott egy apache2 mappát, abba pár .conf kiterjesztésű fájlt.
Ezt akkor csatolom a kommentemhez:

http://www.vendeghaz-tapolcafon.hu/apache.rar

A másik dolog hogy olyan VPS-t kaptunk amiben nem tudunk csak úgy átírni dolgokat, tehát ha ebben a fájlban valamit módosítani kell, akkor nem tudom simán felül írni. Puttyal kell vmi parancssorral amit szintén nem tudok...

Amúgy köszi a fáradságot, de tényleg nem fontos. Kifogunk bérelni a weboldalnak egy webtárhelyet. Így az egyszerűbb és a jobb.

0
0
Illyés Edit képe

Akkor megéri kipróbálni: http://groups.drupal.org/node/274838

0
0
szarkab képe

ezt, hogy tudom kipróbálni?
(nem vagyok tapasztalt drupalos)

0
0
Sk8erPeter képe

szerintem a belinkelt issue-ban található patch-re gondol:
http://drupal.org/node/1040790#comment-6896018

0
0
alippai képe

Az éppen annyi, hogy amilyen gyorsan csak lehet átmegy a CPU-n a lekérdezésed. Ennek örülni kell, minél közelebb van a 100%hoz, annál jobb :). A probléma ott kezdődik, ha a load megy fel a CPU/magok száma fölé, mert az azt jelenti, hogy valaki bizony várakozott egy pillanatra is.

A számok ijesztőek lehetnek, de érdemes megnézni mit jelent (pl itt) :)

0
0

Lippai Ádám
young element

alippai képe

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet ezt csökkenteni és/vagy gyorsítani az oldalbetöltést.

0
0

Lippai Ádám
young element

Sk8erPeter képe

"A számok ijesztőek lehetnek, de érdemes megnézni mit jelent (pl itt) :)"

Hol itt? :) Nem felejtettél el linkelni valamit?

0
0
alippai képe

Nem, ez nem egy kifelejtett link. Ez az, hogy itt a fórumban. Most írtam le, hogy mit jelent a CPU % és nem kell miatta aggódni. :)

0
0

Lippai Ádám
young element

Sk8erPeter képe

Ja, OK, felfogtam, előbb azt hittem, oda még be akartál szúrni egy hivatkozást.

Az eredeti problémára visszatérve egyébként egyetértek, csak maga a probléma-felvetés nem volt túl precízen körülírva, úgy tűnt, mintha folyamatos túlzott processzorhasználat lenne, nem pedig hirtelen felugrana, aztán kész, vagy csak én értettem félre.

0
0
alippai képe

Én sem vagyok biztos magamban, csak arra gondoltam, 1-2 user nem tud folyamatos terhelést biztosítani. Majd pontosít, ha van mit.

0
0

Lippai Ádám
young element

szarkab képe

1-2 User igaz adminként járt az oldalon, nem is folyamatos a terhelés csak ha dolgozok vagy lépkedek a menüpontokon az oldalon.

De már tisztáztuk a csapattal hogy alapból az Apachot le kell törülnünk a VPS-ről mert a játék server mellett, nem fog megférni egy webserver is.

Mert laggolni fognak a playerek

0
0
alippai képe

Nos valóban elég nehéz a két dolog minőségét egyszerre garantálni, sokkal jobban jársz, ha kiteszed az oldalt máshova, jó döntés. :)

0
0

Lippai Ádám
young element