Email nem ér célba

bnorbi képe

Sziasztok!

Nem kimondottan Drupal problémám van, inkább az üzemeltetésével kapcsolatos, de bizonyára sokan ismerhetitek ezt a jelenséget.
Az a szituáció, hogy van egy külföldi tárhely szolgáltató (HostGator), ahonnan a Drupal nem hajlandó emailokat küldeni. Pontosabban küldi az, de eléggé véletlenszerűen. Minden gmail -re címzett levél megérkezik ugyan, de semmi más nem ilyen megbízható. 10 -ből kb. 1 kézbesítődik az egyéb szolgáltatókhoz (vipmail, freemail)

Tesztelésképpen írtam egy sima php scriptet egy db. mail() függvénnyel, ami sikeresen lefut, de a levél általában ugyanúgy nem ér célba. (Gmail címzéssel viszont igen)

Hogy tudom megoldani ezt a problémát és mit kell tennem, hogy megbízhatóan minden címzetthez megérkezzen az emailja?

Előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
Drupulus képe

En ezzel a problemaval regebben talalkoztam sajnos. Nehany ceg egy ugynevezett Blakclist-en van, mert tul sok spam e-mailt kuldenek.Lehet hogy gmail viszont nem tiltja HostGator-t, de mas szurok igen. Persze az is lehet hogy a HostGator egyszeruen nem kepes elerni a kivant kapacitast, mert tul sokan hansznaljak,es ezert nem stabilis a rendszeruk.

0
0
bnorbi képe

Nem valami biztató kilátások...

Nem hiszem, hogy kapacitásbeli problémájuk lenne, mert a memória és processzorhasználat soha nem éri el az 5% -ot, és a sávszélességük is stabil.

Blacklist esetén lehet valamit tenni? Valamilyen hitelesítést használni esetleg? És ha létezik ilyen akkor hol találhatok rá megoldást? Vagy másik SMTP kiszolgáló vajon megoldaná a problémámat?

0
0
bnorbi képe

Másik SMTP használata jelenti a kiutat.

Külső (magyar) kiszolgálót használva a következő modullal tudtam megoldani a problémámat:
http://drupal.org/project/smtp

Még egyszer köszönöm a rávezetést!
Norbi

0
0
Drupulus képe

Orulok hogy egyszeru volt a megoldas. Sajnos ez a problema tortenik manapsag nehany szolgaltatoval. Persze eleg kulonbozo SMTP szolgaltato van hogy egyszeruen egy masikat hasznaljal... Es persze ez csak bizonyitja hogy mindig van valahol egy Drupal modul ami meg tud oldani egy problemat.

0
0