Eltűnt felhasználói azonosító a hivatkozásokból

otiq képe

Üdv!

Ez az első kérdésem itt a drupal oldalon, szóval megpróbálom összeszedni a mondandómat.
Az első drupal oldalamat egy természtjárók egyesületének csináltam másfél hete. Fel is töltöttem egy ingyenes webtárhelyre kipróbálás céljából és minden szuperül működött.
Az oldal címe: http://oriontte.atw.hu (tudom, hogy ingyenes és gagyi de működött és ez volt a lényeg, hogy kipróbáljam)
Hogy bebizonyítsam, ideteszem a google által tárolt linket is ahol látszódik, hogy volt háttér, banner, eseménynaptár ami csak kellett.
http://209.85.135.132/search?q=cache:UgFauolopDIJ:www.oriontte.atw.hu/+t...
Csakhogy 4 napja egyszerűen elromlott valami a szerveren anélkül, hogy hozzányúltam volna.
A barátnőm még aznap mutatta valakinek, pár órával később pedig fehér volt az oldal képek nélkül.
Azt vettem észre, hogy az elérési hivatkozásokból eltűnt az oriontte rész, tehát a http://users.atw.hu/oriontte/?q= helyett csak http://users.atw.hu/?q= maradt ezért bár az sql működött a sminket már nem találta meg és belépni sem tudok, vagy cikkeket továbbléptetni.
Itthon wamp alatt és lamp alatt localhostban még mindig jól működik, de ha feltöltöm az atw-re már nem jó.
Megnéztem az sql locale_sources táblát és ott is jók a linkek, tehát bennehagyja az oriontte-t

Van valami ötletetek, hogy mit kellene beleírnom az oldalba, hogy beleerőltessem azt a hiányzó azonosítót a hivatkozásokba?

Drupal verzió: 
pp képe

$base_url változót állítsd be a settings.php fájlban.

0
0
otiq képe

Ahh ezt el se hiszem. Betettem ezt a sort $base_url = '/oriontte';
és már látom az oldalt.
Még a galéria és néhány link valamiért nem jó de ezeket újra feltöltöm.
Ezer köszönet érte.

0
0
otiq képe

A gombok most nem működnek. Nem tudok törölni, beállításokat menteni és az állapot jelentések-nél ezt írja.

HTTP kérés állapota Nem sikerült
A rendszer vagy a hálózat beállításai nem teszik lehetővé hogy a Drupal weboldalakat érjen el, ami csökkentett működést eredményez. A hiba oka webszerver vagy PHP beállítás lehet és javasolt kijavítani, hogy működjön a rendelkezésre álló frissítési információk letöltése, hírcsatornák betöltése, OpenID felhasználásával történő belépés vagy más hálózat függő szolgáltatás.

Az adminisztrációnál más a linkek jól működnek, csak a kék gombok nem.

0
0
pp képe

És ha azt írod be mit javasolnak?

http://users.atw.hu/oriontte

pp

0
0
otiq képe

Előbb annyira megörültem, hogy működik, hogy nem vettem észre, hogy a localhoston vagyok :/
Szóval az oldal jól látszódik, beírtam ezt a settings.php-ba de a gombok még mindig nem jók viszont a http kérés hibát már nem írja csak a php registers global van bekapcsolva.

0
0
otiq képe

Ja azt elfelejtettem, hogy a kezdőoldalon a belépés gomb az jó, de a legtöbbnél, tartalom mentés, beállítások mentése, törlés stb. nem és 404-es hibával elszáll.

0
0
otiq képe

Nem találok megoldást a gomb hibára. Csak localhost-ban tudok új tartalmat felvinni vagy adminban módosítani és utána tudom sql-t feltölteni a szerverre. Próbáltam a $url_base-t módosítgatni de csak a http://users.atw.hu/oriontte volt eddig a legjobb. Sql-ben, includes és modules könyvtárban kerestem a submithez tartozó hivatkozást és még a magyar fordítást is leszedtem hátha az a gond, de eddig semmi. Local-ban nincs 404-es gond de itt nincs is beállítva az url_base.

0
0
otiq képe

Sikerült valamelyes megoldanom. A neten a hivatalos fórumon több embernek is ez volt a baja mint nekem, és találtam egy kódot amit kicseréltem a form.inc-ben.

function my_theme_form($element) {

$path = rtrim(base_path(),'/'); // added $path, since this was was missing

$action = $element['#action'] ? 'action="' . check_url($path . $element['#action']) . '" ' : '';

return '\n". $element['#children'] ."\n\n";

}

Ezzel csak az a baj, hogy elállítja azt a 2 form gombot is ami eddig jó volt (felhasználó belépése és a beálítások mentése a moduloknál), viszont a többi gomb (tartalmak, események és sok más mentés gomb) jó lett. Szóval van két form.inc-m és ezeket váltogatom ha kell.

0
0
otiq képe

Egy érdekes fejlemény a témához. Ma kaptam egy levelet az ATW-től amiben válaszolnak a kérdésemre, hogy miért másztak el az url elérések. Sajnos megcsinálni nem tudja, meg hát ingyenes felhasználó is vagyok de azt írta, hogy a kérdéses időszakban php4-ről php5-re frissítettek és más eddig nem jelzett feléjük ilyen hibát. Érdekes mindenesetre, hogy a frissítés előidéz ilyet és az is, hogy más drupal oldalas nem írt nekik emiatt.

0
0