Elsődleges menüelem link nélkül

duc-sai képe

Sziasztok!

A menüszerkezet kialakításakor az elsődleges menüelemhez mindenképpen kell útvonalat rendelnem. Ez azzal jár, hogy ha az elsődleges menüelem egy gyűjtőfogalom, ami alatt második szinten listázódiknak ki a tartalomoldalak, az elsődleges menüelemhez linkként jobb híján az első almenü útvonalat kell hozzárendeljem. Localhoston fejlesztek, így példát mellékelek, ezek is így működnek:
http://www.ensorito.be/
http://www.therealmind.com/
Kérdésem: meg lehet-e oldani, hogy az elsődleges menüelemhez ne tartozzon link, ha az almenük logikája ezt kívánja? Ez a menüsor így működik:
http://www.newearthmarketing.com/
Köszönöm a segítséget!

Drupal verzió: 
Fórum: 
buda képe

A Special menu items module segíteni fog.

0
0
duc-sai képe

Köszönöm a segítséget, tanulmányozni fogom! Lehet, hogy logikailag zagyvaság volt a kérdésfelvetés (mert hát mégiscsak elsődleges menüelemről van szó, ami egyes sminkekben a lap alján is megjeleníthető...ha pedig ott nincs belinkelve, az ugye nonszensz...). Szóval át kell gondolnom a menüszerkezetet...
Viszont a kérdést továbbra is szeretném nyitva hagyni: a mellékelt példák menülogikájáról mi a véleményetek?

0
0
duc-sai képe

A Special menu items module valóban erre való, sikerült megoldanom, köszönöm!

0
0
Paal képe

Az általad említett példákban a „szülő” menüpontoknak is van linkje, u.az mint ami az első „gyereke”. Mi gátol meg abban, hogy te u.ezt megtedd?

Létrehozod a „szülő” menüpontot akarmi útvonallal. Utána még egyet, ennek „gyerekeként” szintén akarmi menüpontot. Máris sínen vagy.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

duc-sai képe

Én is így hoztam létre a menüt, csak nem tartom logikusnak, hogy ha pl. a következő tartalmakat: "alma", "körte", "banán" - almenüként beteszem a "gyümölcs" szülőmenü alá, úgy, hogy a "gyümölcs" menüpont az "almára" mutat.
Azt értem, hogy egyfelől ez a menüstruktúra logikája, de a tartalomszervezés szempontjából adódhatnak nemlogikus szituációk. Ebben az esetben az kézenfekvő, ha a "gyümölcs" menü egy olyan oldalra vinne, ahol az almenüpontok kicsit bővebben (vagy képekkel) kifejtve, de továbbra is linkekként szerepelnek - ezzel csak az a baj, hogy bonyolításnak tűnhet.
Vagy, a "gyümölcs" link egy olyan oldalra vinne, ahol az almenük tartalma együttesen jelenik meg. Számomra ez lenne a logikailag korrekt, viszont ez a tartalomszerkesztés szempontjából bonyolítja a helyzetet- vagy van ilyen lehetőség tartalom automatikus összefűzésére?
Melyik a legjobb megoldás ?
(A harmadik példában van 3 olyan szülőmenü, ami nincs linkelve).

0
0
Paal képe

Elrejteni (hogy ne link legyen) nem tudom, hogy lehetne. Én korábban hasonlóra a Path redirect modult használtam. Megadod neki, hogy a „gyümölcs” linkre dobjon tovább a „banán” linkre.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

inf képe

Sziasztok!

Hasonló problémám van, mint a fent említett.
Drupal 7-t használok és a NiceMenu modult használom (mivel csak drupal 6-hoz volt, át lett írva 7-re). Azt szeretném elérni, hogy az első szintü menün ne legyen link, ne legyen kattintható csak roll over esemény legyen rajta (ekkor nyílik ki az almenü)
Nézelődtem, és találtam is több féle megoldást. Egyik a fent említett "Special menu items" modul, ami természetesen nincs 7.x-re.
Modul nélküli megoldást is találtam itt: http://drupal.org/node/143322
A problémám az, hogy egyik sem a 7-s verzióhoz használható.

THEMENAME_menu_item_link($link) fv-t használják a probléma megoldására, a gond csak az, hogy ez a függvény drupal 7-be már nincs és nem találtam olyan fv-t amit felülírhatnék.

Tud valaki segíteni ebben? Milyen függvényt használhatnék?

Üdv

0
0
dj képe

A theme_menu_link nem használható?

0
0

Üdv!
Dudás József

inf képe

Próbáltam a theme_menu_link-t is, sajnos nem ment végig azokon a menüelemeken, amiken nekem kellett volna. Arra jutottam, hogy vszeg azért nem volt jó, mert a menü nice_menus modullal van használva.
Most a nice_menus modulban nézelődök, úgy tűnik a theme_nice_menus_build fv lesz az, amit felül kell írnom.

0
0