Első kép probléma

Anonymous képe

Biztos valami nagyon alap dolgot szúrtam el, de kezdem az elején.

Kezdődött azzal, hogy a felhasználóm képet akart változtatni, és nem sikerült neki. Ezután én is megpróbáltam. Töröltem a Drupal rendszerével, töröltem ftp-n keresztül, semmi sem segített.

Most pedig amin már tényleg elkezdek idegesedni, hogy a logóképet sem engedi megváltoztatni. Letörlöm és feltöltöm, de csak az elsőnek feltöltött kép látszódik.

Van valahol valami könyvtár ahova lementi ezeket a képeket? Jó, tudom (files mappa), de ezen kívül lennie kell valahol valami helynek. Netalán a tmp mappa? Próbálkoztam ennek a megváltoztatásával, de nem akarta úgyse..

Kérdésem az, hogyan lehet elfelejtettni a Drupallal az elsőnek feltöltött képet?

Adminként kellene hogy legyen jogom ezen változtatásokhoz. Mi lehet a baj?

Kérlek segítsetek mert beleőrülök!!!

Nagy Gusztáv képe

A webről letöltés folyamán több ponton ún. gyorstárak működnek. Van a böngészőben, van a proxyban stb. Ezért az ilyen frissítések sokszor a böngésző gyorstárának ürítésével kell, hogy járjanak.

Másrészt az ilyen kép problémáknál érdemes nem ugyanolyan nevű fájlra kicserélni a logót, és végül a Drupal gyorstára is néha bezavarhat (még sok mindent nem látok át).

Én szoktam a Drupal gyorstárazását ki-be kapcsolni is, ha nincs több tippem.

De még ezek után is van eset, amikor kell várnom néhány órát, hogy frissüljön.

0
0

Nagy Gusztáv

Anonymous képe

Köszi a segítséget, a névazonosság volt a logónál a probléma. Tehát logót tudok változtatni. Lehet tényleg a gyorstárak játszanak az idegeimmel.

Viszont a felhasználói képekkel hogyan lehet trükközni. A Drupal mindig a picture-[felh sorszám].jpg -be menti a képeket. Nem akar más nevet beírni. Ami nem is lenne baj, csak működne is...

Azt akarom elérni, hogy a felhasználók képesek legyenek látni a változtatást, ha végrehajtják a képcserét..

Biztos meg lehet csinálni valahogy...

0
0
pp képe

Lásd fentebb, töröld a gyorstárat. Megpróbálod??? lécci-lécci-lécci, ha adnak egy tanácsot legalább próbáld meg, ne újra és újra kérdezgesd ugyan azt, mert csak azt lehet mondani, töröld a gyorsítótárat. Ezt megteheted a Drupal-nál, a böngésződben, a proxy szerveren nem. Ez van ezt kell szeretni, ctrl + F5

pp

0
0
Anonymous képe

Kezdem magam teljesen lámának hinni...

Kipróbáltam a gyorstár törlését (ctrl + F5 böngészőben), de nem segített. Beállításokban kiderült, hogy a Drupalon belül nem is volt bekapcsolva a gyorstárazás..

Tehát bekapcsoltam Normálra..

Vajon ez volt a baj, nem hiszem..

Gondolom mivel eddig nem volt a Drupalon belül gyorstárazás, nem is tudok semmit sem kitörölni. De mivel gombot sem találtam rá ezért nézelődtem egy kicsit. Talán szükségem van erre: http://drupal.org/node/195173 ? Én nem hiszem, biztosan van valami pofon egyszerű magyarázata miért nem működik..

Tehát még mindig szenvedős..

0
0
Anonymous képe

Találtam egy ilyen dolgot is: http://drupal.org/node/189166

Nah ez kell nekem, hogy megoldjam a problémát?

0
0
Anonymous képe

Nah eztis megéltem...

A szerverrel volt a gond, hogy micsoda, az rejtély előttem. Mindenesetre az Admin megoldotta, csak vagy 2napig bütykölte, amíg persze az oldal sem volt elérhető. És hogy mi a tanulság? Ne idegeskedj, mert a végén kiderül, hogy nem a te hibád. De viszont mindig keresd a választ, mert abból tanul az ember igazán.

Nah ezzel a bölcsességgel zárnám ezt a témát..

Sziasztok, és köszi...

0
0