Egyesületi weblap - jelenléti ív

scylla képe

Üdvözlet mindenkinek.

Az egyesületünk weblapját szeretném megcsinálni, aminél felmerült igényként az, hogy a felhasználók láthassák, hogy hogy állnak a befizetésekkel. (10 alkalmas bérlet van.)

Az elképzelés az, hogy az edzésen való részvételt "könyvelnénk" a weblapon is, így mindenki láthatja, hogy hogyan áll: mikor fizetett utoljára illetve hány edzésen vett részt. (Az, hogy mikor, nem feltétlen kell.)

Ezen kívül valahogy meg szeretnénk mutatni az éves egyesületi tagdíj (nem)rendezését is.

A kérdésem az lenne, hogy valakinek van-e tapasztalata/ötlete, hogy ezt milyen modul(ok)kal lehetne legegyszerűbben megvalósítani. Amit hasonlót találtam az az OGEvent, a Bubbletimer, de úgy tűnik egyik sem az igazi.

Köszi a segítséget
Scylla

Drupal verzió: 
szantog képe

Valami hasonlós számlálószerűséget mintha már csináltam volna Flag meg Rules modullal. (bár mióta pp ejtett néhány megjegyzést a rules-ra, azóta nem szívesen emlegetem. :))
Tartalomtípus: Bérlet benne cck mező alkalom + cck mező user reference. Az alkalomhoz beállítasz alapértelmezett értéket, mondjuk 10.
Flag: Látogatás

A flag inkább az adminisztrációt egyszerűsíti, nem kell belemenni, szerkeszteni a node-ot, hanem pl egy views listáról tudod rögzíteni a változásokat.

Rules:
Ha tartalomnál látogatás flag benyom és cck mező értéke nem nulla
- cck mező értéke = cck mező - 1
- unflag látogatás (kikapcsoljuk a látogatás flaget a node-on, így egy nyomógombbá válik
különben
- hibaüzenet: lejárt a bérlet
- látogatás flag marad

Ha így kezeled, akkor a látogatás flaggel jelölt bérletek gyakorlatilag a lejárt bérleteket jelentik, és tovább dolgozhatsz vele egyéb statisztikákhoz.

Ha éves rendezés van a tagdíjakat illetően, és nem igényel húdebiztonságos kivitelezést (értsd online fizetés, egyéb ellenőrzési lehetőségek), arra is jó a flag. Minden évre létrehozol egy user flaget, mondjuk tagdíj - 2010, aki kifizeti, bejelölöd flaggal.
Views-szal meg úgy listázod, ahogy tetszik.

Kicsit bonyolultabb, de szintén flag alapú: Két content flaget hozol létre: Havi fizetés, éves fizetés. Content profile modullal csinálsz egy user tartalomtípust mondjuk befizetések, és megmondod rules-nak, hogyha megnyomják a Havi fizetést, akkor állítson be egy cck értéket így: havi befizetés 2010 mai dátum.

Ezekkel (rules/flag) egyébként nagyon sokféleképp le lehet zongorázni ezeket a vezérléses dolgokat, de persze lehet, van más megoldás is.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

scylla képe

Köszönöm, áttanulmányozom a Flag modult. Így első olvasatra megoldásnak tűnik.

0
0
fodorb képe

Éves tagdíj esetén milyen lehetőségek vannak a felhasználó tájékoztatására? Olyanokra gondolok, hogy figyelmeztetés kirakása az új év megkezdésétől, határidő lejárta után felhasználói fiók zárolása, stb-stb. Megvalósítható ez kódban matatás nélkül, esetleg minimális kódban matatással? Ha ilyet szeretnék megvalósítani, merrefele induljak el? Kellenének még ehhez plusz modulok? Melyikek? Meg még egy csomó kérdés, amiről még nem tudok. :-)

0
0
szantog képe

Ha flaggel csinálod, akkor a rulesnál meg lehet adni, hogy sheduled, 'aszt mondjuk
ha user flaggalődik éves tagdíjjal
flag dátum + 11 hó küldj emilt
flag dátum + 12 hó küldje emilt + unflag éves tagdíj + sheduled rules 1 hónap múlva = user account zárolása.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.