Egy taxonómiaszótár használata több tartalomtípussal

mecsaba képe

Sziasztok!

D7-ben egy taxonómiaszótár kifejezéseit szeretném hozzárendelni több tartalomtípushoz kategorizálási céllal. A kategóriaoldal (kifejezés szerint legenerálódó URL) azonban így megjeleníti az x és y tartalomtípus alá tartozó tartalmakat is.

A célom: két önálló oldalon megjeleníteni az x és y tartalomtípus alá tartozó, de egyazon kifejezéshez hozzárendelt tartalmakat, pl. honlap.hu/szotar/kifejezes/x és honlap.hu/szotar/kifejezes/y

A screenshoton látható helyzetben elindultam a Kapcsolatok irányba, de nem tudtam összehozni sajnos a megfelelő elkülönítést vagy szűrést.

Köszönöm!

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
CsatolmányMéret
Kép ikon kepernyofoto_2020-02-13_-_11.13.08.png428.14 KB
tiburi képe

Bocsáss meg, lehet hogy nem teljesen világos nekem ez. A taxonomy alapértelmezve mindent megjelenít amihez a kulcsszó tartozik (referál), minden tartalomtípípussal. Ezt lehet szűkíteni a szűrésekben...
Ahogy írod is a kategóriaoldal (kifejezés szerint legenerálódó URL) azonban így megjeleníti az x és y tartalomtípus alá tartozó tartalmakat is.

Ha két önálló oldalon szeretnéd megjeleníteni az x és y tartalomtípusok alá tartozó, de egyazon kifejezéshez hozzárendelt tartalmakat, akkor elég másolnod a standard taxonomy view-t és specifikálni. Adj új útvonalat nekik (/szotar/kifejezes/x és /szotar/kifejezes/y) és szűrd le tartalomtípusra őket.

Szerintem erre gondolhattál...

0
0
mecsaba képe

Csinálok pl. egy hírportált, a híreket tagelem/kategorizálom: belföld, külföld, kultúra.

A belföldi cikkek címe alatt megjelenítem a belföld taget, s arra rákattintva megjelenik az összes belföldi cikk.

Ha azonban ugyanezen kategorizálás (szótár és kifejezések) szerint tagelem az újságírókat is, a belföld tagre kattintva a cikk között az újságírók profiloldalai is megjelennek.

Most kizártam a nézetben SZŰRÉSI FELTÉTEL / Tartalom: típus, típus megadásával az "oda nem illő" elemeket, ez tök jó, egy lépéssel beljebb vagyok.

A fenti példa alapján most a belföld linkre kattintva csak a belföldi cikkek jelennek meg.

Ám ha a munkatársak profiloldalán megjelenítem, hogy milyen témákról írnak, a belföldre kattintva ott is a cikkek jelennek meg.

Nem a nézet a gondom tehát, hanem a tartalomtípusban (konkrétan a node-okban) való kifejezés linkként való megjelenítése.

Köszönöm!

0
0
lazar képe

A Munkatárs típusú node megjelenítésében a taxonomia formátumát egyszerű szövegre teszed a hivatkozás helyett.

0
0