Egy tartalomtípuson belül több csoport példány létrehozhatósága

visztani képe

Üdv!

Egy kicsit nehezen tudom megfogalmazni a dolgot, bocsi.

Egy tartalomtípuson belül több csoportba vannak osztva a mezők. Olyat szeretnék, hogy az egyik mező-csoportból több példányt is létre lehessen hozni.

A konkrét eset: van egy "tejbolt". A boltnak vannak törzsadatai (nyitva tartás, hely, elérhetőség, stb.), vannak egyéb egyszer szereplő adatok és van a tej mező-csoport (tej típusa:tehén, kecske, stb., ár, mennyiség, stb.).

Azt szeretném, hogy egy bolt tartalomtípuson belül több tej példányt is létre lehessen hozni. Persze nem tudom, mennyit, lehet hogy csak egy, lehet hogy több kell.
Valami olyasmit szeretnék, mint a feltöltéseknél lehet. Feltöltöm a fájlt és ott van a lehetőség feltölteni még egyet, aztán még egyet, stb.

Nem csak mező-csoportokra, hanem egyedülálló mezőkre is érdekelne a megoldás, ha van.

Remélem, érthető voltam. :)

Köszi, üdv!

Drupal verzió: 
pp képe

CCk modult használod gondolom... van egy olyan jelölőnégyzet, hogy multiple azt kell bepipálnod ;)

pp

0
0
visztani képe

igen, cck.

most vagy én nem értelek, vagy nem írtam le érthetően a problémám. szóval nem a többes választás lehetőségére lenne szükségem, hanem hogy a mezőből (csoportból) lehessen több példány létrehozni. pl.: az önéletrajzoknál a nyelvvizsga: nyelv, szint, típus (a,b,c). és van egy "hozzáadás" link, vagy gomb, amivel végtelen számú nyelvet hozzá lehet adni.

na ilyesmi kellene nekem, ha meg lehet oldani. :)

üdv!

0
0
pp képe

Amikor létrehozod a field-et akkor ott kellene lennie ennek a beállításnak. Tehát ez már benne van a CCKban csak be kéne klikkelned.

pp

0
0
eMeLA képe

A field beállítási lapján valahol legalul, beállítod hány "példányt" akarsz beküldeni az adott field-ből. Van egy olyan opció is, hogy akármennyit (de ennek momentán nem tudom a nevét, de kizárásos alapon megtalálható).

A group-okra nincs ilyen lehetőség (tudtommal). Nem is lenne logikus, mert azzal csak a field-eket tudod csoportosítani.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Balogh Zoltán képe

Egy mezőre 1-10 konkrét értéket, illetve az unlimited lehetőséget lehet beállítani a 6-osban. Az új 6.x-2.1-es CCK-ban pedig van már multigroup almodul, ami erre való, csak mivel modul, külön be kell kapcsolni. Ezt onnan tudom, hogy le van már ferdítve, de konkrétan még nem használtam én se. Viszont a fordítás ismeretében egy multigroup-ban már csak egy értékkel szerepelhetnek a mezők.

0
0
zimbo képe

Engem is érdekelt volna ez a lehetőség, de én sem találom.
1-10-ig azt állíthatod, hogy hány értéke lehet a mezőnek, ami ez esetben a multiple választást jelentené, de nem a mezők megsokszorosítását, ami egyébként hasznos lenne.

Mivel már én is agyaltam ezen, hogy lehetne megoldani, csak azt tudom tanácsolni, hogy hozz létre jó sok ilyen mezőt:
tej1, tej 2, tej3, stb, amennyi max előfordulhat...
és amelyik tejboltnál csak kettő van, ott nem jelennek meg majd azok a mezők, amiket nem töltesz ki a beküldésnél.
Jobb tippem nincs, de ha valaki mégis tud megoldást erre az ügyre, az ossza meg kérem!

0
0
Balogh Zoltán képe

1-10-ig azt állíthatod, hogy hány értéke lehet a mezőnek, ami ez esetben a multiple választást jelentené, de nem a mezők megsokszorosítását, ami egyébként hasznos lenne.

Hát dehogynem, nem is értem. Ugyanazt a verziót nézzük? (6.x-2.x) Ha kettőt állítasz be, akkor kétszer rakja ki a mezőt (tej1, tej2), ha ötöt, akkor ötször. A multiple (helyett unlimited ugye) esetén pedig kettőt rak ki alapból, meg egy „Add more” gombot, hogy a „tej86” számú mezőt is meg tudd adni, ha szükséges.

0
0
eMeLA képe

Nem ugyanazt nézitek. A kérdező Drupal 5.x CCK-t néz, te meg én is Drupal 6.x CCk-t. Az előbbiben még nincs benne ez a lehetőség.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

zimbo képe

Bocs, tök igazad van, tényleg működik, nem tudom eddig mit baltáztam el, pedig én is drupal 6on próbáltam. Tehát a megoldás adott, működik a dolog.,

0
0
visztani képe

köszi, de sajnos nem találom. 5-ös drupalhoz tartozó cck-ban láttad ezt?

0
0
Paal képe

Adminisztráció › Tartalom kezelés › Tartalom típusok › Saját tartalom típusod › Manage fields › Megfelelő mező kikeres, "Műveletek: beállítás" link › a "Data settings" résznél bejelölöd a "Multiple values"-t.

D-5, CCK-5.x-1.10

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

visztani képe

köszi, de ez pont egy select field sajnos.

0
0
Paal képe

http://drupal.org/project/betterselect

Bár még mindig nem teljesen értem, mit is szeretnél...
A "select field"-nél is van "Multiple" opció a "Manage fields/Data settings" részben.

A betterselect viszont segít ilyenkor, és nem kell CRTL+egérkattintással összeválogatni a több lehetőségből.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

visztani képe

A "select field"-nél is van "Multiple" opció a "Manage fields/Data settings" részben.

ez az opció az értékekre vonatkozik, nem pedig a mezőre. ha beállítom ezt, sokszorozódik meg a mező.

de ahogy írták, 5-ösben ez igazán megoldott sajnos.

betterselect amúgy jó dolog, bookmarkoltam, köszi.

0
0
Paal képe

Mi az, hogy" 5-ösben ez igazán megoldott"? Talán NEM igazán megoldott? De MI?!
Lehet, h csak én nem értem, de légyszi ÍRD LE PONTOSAN mit is szeretnél! Nem azt, h mit akarsz a node-dal, hanem milyen funkcióra akarod használni!
Vagy azt szeretnéd, h a beküldő szabadon bővíthesse a beviteli mezőket node létrehozásakor?

A többiek szerintem már ráuntak a dologra, de én annyira szeretnék segíteni. Karácsony van vagy mi... :)

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

visztani képe

valóban, elírtam: nem igazán megoldottat szerettem volna.

ezt szeretném: egy tejbolt tartalomtípusról lenne szó, amit a felhasználók hoznak létre. a tartalomtípusban rögzíthetik, hogy milyen tejek kaphatóak a boltban. vannak a törzsadatok: bolt neve, település, cím, nyitvatartás, elérhetőség. és vannak az árusított tejek. egy tejhez több adat tartozik: tej fajtája (milyen állattól származik), teljes tej-e, zsírtartalom, nyers v. pasztőrözött a tej, napi kapacitás, bio-e, van-e savó, ár. szóval több tulajdonsága van a "tej objektumnak". egy "tejboltban" többfajta tejet is árulhatnak (tehén:holsten, tarka, stb., juh:racka, cigaja, stb, kecske:tincses, szánentáli, stb., bivaly, stb.), jó lenne nem sok, hanem csak egy tej csoportot és egy tej hozzáadása gombot kitenni.

ezeket az adatokat szeretném kereshetővé is tenni a tulajdonságok szerint views-zal.

remélem így már érthető voltam. :)

és köszi a segítséget!

0
0
Nagy Gusztáv képe

de egy elgondolkoztató gondolatot igen:

Ez egyetlen tartalomtípussal - szerintem - nem célszerű csinálni. (Talán nem is lehet.)

Ugye itt a klasszikus relációs adatbázis-kezelés elvei szerint 1:több kapcsolat van, amit csak két táblával és egy kapcsolattal lehet megoldani.
Drupal alatt tehát ehhez 2 tartalomtípus kell: tejbolt és tej. A kettő közötti kapcsolatot pedig nodereference-el megadni. Ennyi az elmélet.

Ami még hiányzik (én is kíváncsi vagyok), hogy ilyen esetben hogyan lehet a 2 tartalomtípust egyszerre bevinni. (Pl. Delphi alkalmazás esetén a törzsadatok a szokásos módon szerepeltek az űrlapon, míg a kapcsolódó többes tábla rekordjai alul, egy táblázatban szerepeltek. Nem tudom, valami hasonló módszerrel találkoztatok-e már.)

0
0

Nagy Gusztáv

pp képe

Azzal a különbséggel, hogy egy icipicit masszírozni kell, hogy legyen egy olyan opció, hogy új, amire aztán feldob egy ablakot amiben ott az új tej hozzáadó rész persze nincsenek ott a régiók és ha bevitte az újat, akkor be kell zárni az ablakot és fel kell venni a listába ezt az elemet is. (nem kell félni, mivel már ez a node létezik nem fog problémát okozni a form api-nak ez a dolog.)

A kérdezőnek ez valószínűleg magas, ezért javaslom inkább mondja el a felhasználóinak, hogy mielőtt beviszik a tejboltot hozzák létre a tejet. ;)

pp

0
0
Paal képe

D5-höz (ez volt verziónak megjelölve a post-ban) létezik egy Addnode nevű modul (szükséges hozzá a Subform Element modul!), ami a CCK node_reference mezőjét egészíti ki:

Field type: *
Node Reference

  • AddNode List
  • Select List
  • Autocomplete Text Field

Választhatsz, hogy a már felvitt node_referenciákat használod, vagy "on the fly" készítesz egy újat. :)

Kicsit bugos mondjuk a modul, mert amikor a CCK beállításainál megpróbálod a már létrehozott tartalom típus beállításait módosítani, akkor állandóan kiabál, hogy a "Default value" részben, nincs kitöltve a "Cím" mező. Megoldás, hogy beírsz oda valamit (tök mind1, mit).

Talán most már kicsit beljebb vagyunk...

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

visztani képe

ez jónak tűnik, kipróbálom! köszi!

a kérdésem már csak annyi lenne, hogy views-zal lehet listázni a törzsadatokkal együtt? értem ez alatt a szűrést: megye (bolt törzsadata) és tejfajta/ár szerint (tej node).

vagy próbáljam ki és meglátom. :D

feltettem a modulokat, beállítottam őket. sajnos "röptében" csak egy node-ot lehet hozzáadni a tartalom beküldése előtt (legalábbis nekem nem sikerült többet). valamint a views-zal sem tudom összekötni őket.

azt hiszem marad az, hogy a tejbolt node-on belül létrehozok 3-4 tej blokkot ugyanazzal a tulajdonságokkal, aztán legyen elég annyi. ha áttérek a 6-os drupalra, akkor meg lesz multigroup.

köszi a segítséget!

0
0
visztani képe

először én is arra gondoltam, hogy előbb tej node-okat kéne létrehozni, aztán majd node referenccel beilleszteni a bolt node-ba. de ez bonyolult lenne a felhasználóknak sztem és a sok tej node is összezavarodna, mert biztosan mindenki tej vagy tehéntej címet adna a node-nak, aztán meg nem a sajátját linkelné be. azt meg már én nem tudom, hogyan tehetném kereshetővé (törzsadat és tejek tulajdonságai több, külön node-ban találhatóak).

amúgy köszönöm.

0
0