Egy tartalom több menüpontból - pathauto - D7

ha5abe képe

Sziasztok! Az alábbiban kérem a segítségeteket (D7):

Már minden működik ezzel kapcsolatban, csak az álnevek hiányoznak! A felhasználó jelölhesse meg (jogosultságfüggően, menütérképszerű megjelenésből) hogy a tartalmát melyik menüpontokból kívánja elérhetővé tenni és pathauto-val automatikusan felvetetni minden menüponthoz egy-egy útvonalálnevet.

FoMenuA
---A1
x--A2
---A3
FoMenuB
---B1
---B2
---B3
x--B4
x--B5
---B6

Ahol x jelöli a megjelölt menüpontokat. Az alábbival próbálkoztam:

Felvettem az adott tartalomtípusnál egy új mezőt, ami a menü taxonomy-ra hivatkozik és "jelölőnégyzetet" választottam, hogy egyszerre több menüpontot is meg lehessen jelölni.

A menü taxonomy-ba szeretném, ha létrejönne három sor az alábbi elérési álnevekkel, de ugyan ahhoz a pl.: node/1-hez, aminek a neve, mondjuk "Tájékoztató". (Ennek egyszerű oka az, hogy ha kiválasztják az adott tartalom bevezetőjét az oldalon, szeretném, ha a felső menü (FomenuA vagy FomenuB) és a hozzá segédmenü nem tűnne el, ráadásul aktív maradna mindkét, az adott tartalomhoz tartozó menüpont, a szerint, hogy honnan nyitották meg az adott tartalmat.)

ÁLNEVEK:

FoMenuA/A2/tajekoztato
FoMenuB/B4/tajekoztato
FoMenuB/B5/tajekoztato

És persze, hogy többnyelvű az oldal. Az első álnév létrejön és ha kézzel veszem fel a többit akkor nem csak az elsőnél, hanem mindegyiknél működik minden.

Aki tudja a megoldást, ne is olvassa tovább az irományom.

Amit próbáltam: token, patauto, globalredirect, subpatauto, displaysuite, redirect, node_reedirect, path_redirect, subpathauto, taxonomyentity_index

Milyen modul oldaná meg ezt a feladványt? Esetleg egy rules-re gondolok, és fel lehetne venni szabályokat,
- amikor létrehozok egy új cikket, fusson le és vegye fel a megfelelő elérési utakat, aztán
- ha módosítják akkor törli az adott node-hoz tartozókat, majd felveszi bejelölteket
- ha törlik az adott node-t, akkor meg törli a hozzátartozókat.

Ezen az oldalon, olyan bejegyzést találtam, hogy a patauto csak egy sort vesz fel. Milyen irányba keresgéljek?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
ha5abe képe

Gondolom, hogy azért nem érkezett válasz, mert talán nem ez a járható út és a robotoknak sem tetszene feltétlenül.

Az eredeti ok az volt, hogy azt szeretném, ha egy adott tartalmat kiválasztanak és ezzel átlép egy másik, pl. node/123 oldalra akkor nem tűnne el az a menü (fő és segédmenüje) a képről, ahonnan jött.

Arra gondoltam eredetileg, hogy

xxxx/yyyyy/node/123 esetén a
xxxx/yyyyy/node/* oldalakra korlátozott menü-blokkja marad látható,

xxxx/valami/node/123 esetén a pedig a másik
xxxx/valami/node/* menü-blokkja maradna látható.

Lehet, hogy teljesen más módon is el lehet érni, hogy a (parent) menü blokkok ne tűnjenek el ha ellépnek onnan, főleg, hogy egy node-hoz több menüből és VIEW-ből is vezet út, de hogyan ill. minek hatására maradhat aktív?

0
0