Egy tárhely, két felhasználó

nevergone képe

Sziasztok...!

Egy olyan szerveren kellene használom a Drupal -t, amely (valószínűleg) virtualhost -tal több weboldalt is kiszolgál. A probléma az, hogy a webszerver a www-data felhasználó nevében fut, míg a szerverre ftp -vel feltöltött anyagok saját felhasználóként kerülnek fel (minden felhasználó külön accounttal rendelkezik a feltöltéshez). Így pl. a Drupal által létrehozott állományokat nem tudom kezelni (pl. letörölni) az ftp kliensben, míg az ftp -vel feltöltött anyagok (pl egy képgaléria - rengeteg képpel) sokszor nem kezelhetőek a Drupal számára, legfeljebb akkor, mindenkinek minden jogosultságot megadok (777), ennek a biztonsági kockázatát gondolom nem kell ecsetelnem.
Szóval van ez a szerver, amelyre nincs más accountom, csak egy ftp, és egy adatbázis, és hiába szóltam a rendeszergazdának, hogy oldja meg ezt a faramuci helyzetet, semmi. És ezen kellene egy Drupalt belőnöm élesbe, galériával (vagy Gallery, vagy Image modul), CCK -val, még pár aprósággal megfűszerezve.

Van valami ötletetek arra, hogy felhasználóként mit tehetnék a hiba elhárítása érdekében?

Köszönöm a segítséget!

sessy képe

Egyszerű userként max. azt tudod tenni amit írtál (777). A megoldás az lenne, hogy keresel egy tisztességes hosting céget.

0
0
nevergone képe

Az a baj, hogy ez a szolgáltató ingyen tárhelyet biztosít különféle nonprofit szervezeteknek, így a legtöbb esetben nehezen (vagy egyáltalán nem) járható út, hogy azt mondom a szervezetnek, hogy vegyenek fizetős tárhelyet, mert az ingyenes nem használható komolyabb célokra.

0
0
pp képe

Tipikusan olyan helyzet ez, amit Te nem biztos, hogy megoldhatsz. (és nem is ide a Drupal.hu-ra tartozik ;))

Kérdés Te miért foglalkozol az üggyel? Szívességből, akkor talán te is elvárhatod, hogy a megbízód pozitívan áll hozzád és támogatja a kezdeményezéseidet. Pénzért? Akkor meg vagy ne vállald el, vagy kérj annyit, amiben benne van már egy 4-5 éves tárhelybérlet is.

Én első körben felhívnám a rendszergazdát és beszélnék vele személyesen rábírnám egy igen/nem válaszra a kérdés tekintetében. Ha azt mondja megcsinálja akkor kérdezd meg mikorra, ha azt mondja nem vállalja akkor máris tisztáztuk a helyzetet(legalábbis ebből a szempontból) Ezek után lehet továbbmenni. Nekem egyszer egy marketing igazgató mondta az, hogy "ilyenkor el szokták vinni az oldalt".

Szóval vagy megérti a megbízód, hogy az igényeit nem lehet ingyenesen kielégíteni(és feladja azokat, vagy rászánja a szükséges összeget) vagy nem, ekkor hagyd ott őket! Ne felejtsd, ha nem így teszel akkor csak Te jársz rosszul, hisz olyan dolgokat fogsz csinálni amit nem szeretnél/vállaltál el.

0
0
nevergone képe

Elnézést, hogy a Drupal.hu -ra hoztam a témát, csak igazából a Drupal használatakor találkoztam vele, na meg nagyon sok okosságot lehet tanulni itt.
Köszönöm az elgondolkoztató választ, azt hiszem, ebből külön tárhely lesz. :)

0
0