Egy node-ot bárki szerkeszthet, de miért?

teecee képe

Sziasztok!

Érdekes esettel találkoztam. Van egy szép oldalunk, jó sok modullal. A core-on felül van a node-ok jogosultságaihoz plusszban protedtec node, acl, content access modulok. A lényeg, hogy több csoportnak van hozzáférése néhány oldalhoz, amiatt kellenek ezek, a protected node meg általánosan a jelszavas védelemhez.
A problémám, hogy van egyetlen egy node, ami kijelentkezve is szerkeszthető. De csak 1 ilyen van! A jogosultságokat megnéztem, csak a 'szerkesztők' és 'titkárság' csoport tagjai szerkeszthetnek tartalmat, senki más, ennek megfelelően pipa se a látogató, se a bejelentkezett felhasználó, se másik csoportoknál nincs. A content access sem ad egyénileg jogot ahhoz a node-hoz. Viszont szerkeszthető, spammerek meg is találták. Vissza tudom állítani, sőt, ha kell törlöm és felveszem újra a tartalmat, de miért lehet módosítania bárkinek?

Valami ötlet?

Köszi előre is, üdv:
TeeCee, alias Szügyi Tamás :o)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

azt kéne megnézni, hogy mit mutat az. valahogy a node_access táblában lett valami keveredés. a fura az, hogy ha rámentesz, akkor újra kéne generálnia a nodehoz tartozó access bejegyzéseket.

ha újraépíted a content permissionst megszűnik talán?

0
0

-
clear: both;

teecee képe

A jogok újraépítését már próbáltam, nem segített, de nem is rontott a helyzeten :D
Később megnézem a devel modullal mit mond, és írok, hátha okosabb lettem tőle...

0
0

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
TeeCee, the One and Only

teecee képe

látok semmi idevágót!
Csináltam képeket:
- A rossz node Látogatóként (ott a szerkesztés gomb): www.teecee.hu/node_rossz.png
- Egy ugyanolyan node Látogatóként (nincs gomb): www.teecee.hu/node_jo.png
- A változások listája (Látogató szerkeszti): www.teecee.hu/node_revisions.png
- Devel access by user: www.teecee.hu/node_access_by_user.png
- Devel access entries: http://www.teecee.hu/node_access_entries.png

Ha a 3 user közül vmelyik jelszavát lopták volna el, akkor gondolom az ő user-e szerkesztette volna a változások listája szerint. Valamint akkor nem csak ezt az egyetlen node-ot szerkesztenék...

Ha esetleg van még valami ötleted, örömmel venném. Kicsit még keresgélem, aztán törlöm a node-ot és fölveszem újra, valószínűleg úgy már nem lesz gond. Viszont zavar ez a Liba...

Azt egyébként nem értem, hogy a Node Access by User résznél mit keres ott az a sok user, a szerkesztők csoport tagja cska az a 3 user, amelyik frisíthet és törölhet a táblázat szerint, a többinek semmi köze nincs ehhez a node-hoz.

Köszi!

0
0

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
TeeCee, the One and Only

pp képe

Két dolog illeszkedik ugyebár. A node-hoz vannak realmak és rid-ek valamint a júzer kap reamlokat és rid-eket. Gyaníthatóan a nodeaccess_author/0-ás realm/rid lesz a hunyó, de ez ugye csak egy tipp, mert én úgy csinálnám, hogy a node is kapna egy nodeaccess_author realmot és a júzer is. A node-nál a node létrehozója, míg a usernél a user id-je lenne a rid. Ekkor ugye akkor passzol a történet, hogy ha a júzer a node szerzője. Nálad ez nullás, lehet ezért kap a névtelen, vagyis nullás idjű júzer jogot rá... De ezen egy jogosultság újraépítésnek kéne segítenie, hacsak nem hibás a hozzáférést szabályzó modul, vagy az ő tábláiban maradt valami szemét.

pp

0
0
Illyés Edit képe

Ki a tartalom tulajdonosa? (Szerzői információk részen.)

0
0
teecee képe

Szia,
Az eredeti tartalom tulajdonosa (szerzője) gezak, az egyik szerkesztő volt, utána Látogató lett, majd miután ma visszaállítottam teecee, azaz én, a másik szerkesztő.
Jelzem: a látogatóknak nincs joguk még a saját 'oldal' típusú bejegyzéseiket sem módosítani. (Egyébként fölvenni sem, csak megnézni)
A devel modullal még nem néztem meg a táblát, mivel csak ezzel a tartalommal van gond, helyi, egyszeri problémának tekintem és az egyéb fontos dolgokkal foglalkozom, mert sajna kicsit sok teendőm lett. (12:51-kor visszaállítottam a legutóbbi általunk fölvett tartalmat, azóta az van még).

0
0

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
TeeCee, the One and Only