Egy node kapcsolása több kifejelzéshez a szótárban

rapy képe

Sziasztok!

Egy egészségüggyel kapcsolatos weboldal fejlesztésén dolgozok. A cikkek csoportokba vannak rendezve: egészség, fitness, táplálkozás, stb. Ezeken belül lesznek alcsoportok: pl. az egészség csoporton belül 0-1 évesek, 1-5évesek, 5-10 évesek, stb. Nyilván vannak és lesznek olyan cikkek, amelyek igazak az 1-5 évesekre és a 5-10 évesekre is. A célom az tehát, hogy egy adott cikket több alcsoporthoz is hozzákapcsoljak. Mit javasoltok megoldásnak?

Köszönöm a válaszokat, javaslatokat!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Balogh Zoltán képe

Én a szótárnál simán bekapcsolnám a „Többszörös választás”-t.

0
0
aboros képe

nyilván ez így nem túl okos:

- fitness
  - 1-5 évesek
  - 5-10 évesek
  - 10-20 évesek
  - 20 és a halál közt
- táplálkozás
  - 1-5 évesek
  - 5-10 évesek
  - 10-20 évesek
  - 20 és a halál közt

persze így is tudod engedélyezni, hogy több kifejezés is tartozhasson egy nodehoz, de az lesz a probléma, hogy nem tudsz könnyen megszerezni mindent ami 1-5 éveseknek van, bármilyen témakörben. plusz gondold el, hogy meg kell változtatni a "20 és a halál közt" kategóriát "20-30 évesek" -re, akkor egyesével szerkeszted minden témakörön belül ezt? :) vagy újat kell felvenni, "pont 42 évesek részére" akkor felveszed mindenhova egyesével? :)

két szótár kéne:

témakör
  - fintess
  - táplálkozás
 
korosztály
 - 1-5 éves
 - 5-10 éves
 ..
0
0

-
clear: both;

rapy képe

Akkor ha jól értem, azt javaslod hogy legyen a főkategóriáknak is egy szótára olyan kifejezésekkel hogy: egészség, táplálkozás,fitness, stb) és minden egyes főkategóriában lévő alkategóriáknak külön-külön szótára, a megfelelő kifejezésekkel. Pl.: "Egészség" főkategóriához egy "Egészség-alkategóriák" nevű szótár, benne pedig a kifejezések: 0-1 évesek, 1-3évesek, stb. És ugyanígy a "Táplálkozás" főkategóriában lévő alkategóriáknak is egy külön szótár - "Táplálkozás-alkategóriák" néven - olyan kifejezésekkel, hogy: Vegetáriánus, Fogyókúrák, Lowcarb, stb. És persze innentől minden kategóriát így megbontani.

0
0
pp képe

Vagyis a szótár az egy szempont rendszer ami szerint osztályozni szeretnél. Az, hogy hány éveseknek szól az adott micsoda az két külön szempont. (Nem vagyok biztos benne, de mintha az Egészség, Táplálkozás, Fittness is külön szótárak, vagyis szempont rendszerek lennének.)

Ezért javasolja azt aboros, mivel két külön osztályozási szempontról van szó, hogy külön szótárba tedd azokat. Így egyrészről tudsz majd szűrni arra, hogy táplálkozás és 0-1 évesek. Nem kell ezt beledrótoznod. Ráadásul lehet, hogy valaki majd 0-1 éveseket szeretné leszűrni, de azon belül minden mást látni szeretne.

pp

0
0
aboros képe

ez attól függ, milyen alkategóriák vannak, de hogy minden főkategória alkategóriáinak külön szótára legyen, annak megint nem látom értelmét.

próbálom általánosabban. két külön kategóriatengelyről beszélünk, az egyik a témakör, a másik meg a korosztály és a kettő egymástól független. van egy szótára a témaköröknek és van egy másik szótár a korosztálynak. így aztán madj ki tudsz válogatni mindent ami mondjuk "egészség", mindegy milyen korosztály, meg ki tudsz válogatni mindent ami 1-3 éveseknek, mindegy milyen témakör, meg persze két kategória metszetével simán kiszedheted azt is ami egészség ÉS 1-3 évesek.

0
0

-
clear: both;

rapy képe

Lehet hogy rosszul írtam le de az utolsó két hozzászólás alapján egyértelmű hogy ugyanarra gondolunk. Nem akarok minden alkategóriának külön szótárat. Ahogy István írta: egy szótár - egy szempontrendszer. Én is ezt akartam kifejezni, hiszen az egyes alkategóriák egy valamilyen főkategóriához tartoznak, azaz van egyfajta szempont rendszer benne. Csak másképpen fogalmaztam. Egy szó mint száz, köszi a segítséget! létrehozok pár Fő/alkategóriát meg szótárakat/kifejezéseket és elkezdem csavargatni, tolni, húzni, aprítani. Meglátjuk mennyire helytálló az elgondolásom. Ha nem jelentkezek újra ebben a fórumtémában, akkor sikerült! ;)

0
0