Egy drupal, több domain, több smink és külömböző tartalmak :)

gyuri2012 képe

Nem tudtam hova tegyem fel kérdésem, ezért az új fórum.
Tulajdonképpen olvasgattam már én itt hasonló dolgokat, csak így egyben nem...

Szóval azt szeretném megoldani, hogy www.forum.hu -n olyan oldala jojjon be a dupalomnak, ahol csak a forum, es az ahhoz kapcsolodo menuk legyenek lathatoak, es egy bejelenkezes (belépés)
A www.blog-hu -n csak a bloghoz tartozo dolgok, es a bejelentkezes.

Egyikrol se legyen linkeken elerheto a masik (nincs atgyulo tartalom), de attol fuggoen hogy melyik domainen lep be az illeto (ugyanazzal a loginnal) mas legyen a tartalom, ill. a smink.

Aztan ha bepotyogi a "masik" oldal cimet, anelkul hogy kilepne..., akkor gondolom bejelentkezett felhasznalo lesz..., de mas sminkel lassa az uj tartalmat :)

Remelem ertheto mit akarok..., es nem tevedek abban, hogy ez nem pont az, mint amirol tobb masik forum is szol.
Hogyan szerintetek?

gyuri2012 képe

ill. lehet egyszerubb lenne tobb drupalt felrakni, csak ugyanazokat a tablakat hasznalni a bejelentkezeshez!?
(meg karbantartani tobbet, stb...)
De azert elkepzelheto, hogy kesobb lenne kozos tartalom, csak mas sminkel...., ugyhogy igazabol nem szeretnek tobb kulon rendszert.

0
0
pp képe

Amint Te magad eldöntöd mit akarsz.

Azonos kódbázis azonos user tábla lehetséges. Session megmaradás csak akkor, ha az aldomainek különbözőek, de a fő domain azonos. (pl.: blog.valami.hu forum.valami.hu)

(lehet külön domain mellett is, de a legtöbb böngészőnél az ilyen cookie beállítás alapból tiltott, és a legtöbb iskola is azt tanítja, hogy ilyet ne csináljunk.)

pp

0
0
gyuri2012 képe

Kösz!
Azt tudom mit akarok, csak azt nem hogy hogyan!
...csak komplikált leírni.
De megpróbálom máshogy :)
Adott két oldal. Teljesen máshogy neznek ki (más smink es elrendezes), viszont mindkettőn két fajta tartalomtipus olvashato. (mondjuk autok es macskak)
Latszolag teljesen fuggetlenek egymastol, csak mindegyik lopja a masitol az infot.
Ha valaki regisztral az egyiken, akkor a regisztracioja (login/pass) ervenyes legyen a masikon is! (igy konnyebb infot lopni)
Belepve a macskak.hu -ra, bekuldhessen macska tartalomtipust, es nezegethesse a macskakat, es az autokat is, de autokat ne kuldhessen be. es mindezt macskas sminkel.
autok.hu -n forditva.

Tovabba azt akarom, hogyha egyik oldalt (rendszert) frissitem, akkor automatikusan frissuljon a masik is. ;)
(legalabbis az alaprendszer)

http://drupal.hu/cikkek/ujtobbwebhely ebben szerepel valami.hu is, és valahol.hu is... az elején..., de nem birtam nyomonkovetni.

Arra peldaul nincs szukseg, hogy ha egyiken belepett aztan beirja masik url-jet anelkul hogy kilepett volna... akkor eleve belepett emberke legyen (vagy macska, esetleg auto), csak hat ha egy drupal, akkor szerintem igy mukodne eleve.

0
0
gyuri2012 képe

Egyebként a macskak.hu -n csak nemi reklamanyag lenne olvashato az epp aktualis autokrol..., mondjuk minden autorol, de csak a tipusa, szine, ... az peldaul hogy mennyit futott, mennyibe kerul, nem.

0
0
pp képe

Szerintem az neked jó.

Mi az a nemi reklámanyag? :D

pp

0
0
gyuri2012 képe

:D Jogos!
Jééé! vagy Jeee!

Kipróbálom a fenti leiras alapjan! Kösz!

0
0