Egy íráshoz több kép csatolása

Boobaa képe

Készülőben egy kis közösség honlapja, ahol szeretnének az együtt töltött eseményekről rövid írásokban megemlékezni azok számára, akik valamiért nem lehettek jelen. Továbbá ha már készült az adott alkalomkor egy nagy csomó kép, amit szépen fel is töltögettek, galériákba rendezgettek (image, image_gallery modulok segítségével, de lényegtelen, hogy milyen taxonómiával), akkor jó lenne, ha az alkalomról készült írás mellé lehetne csatolni az ott készült képeket. Csakhogy: az image_attach modullal csak egyetlen képet lehet egy adott íráshoz csatolni.

Próbálkoztam az attachment (függőségként a filemanager) modullal: itt ugyan lehet több dolgot csatolni, de nem jelenik meg bélyegkép - érthető, hiszen ez nem csak képeket kezel.

A kérdés tehát (lefordítva drupal nyelvre): egy írás alatt hogyan lehetne megjeleníteni néhány hozzá csatolt bélyegképet (linkelve a már korábban feltöltött kép tartalomra), mint valami apró galériát? (Nem biztosítható, hogy minden íráshoz külön galéria lesz, valamint nem biztosítható, hogy ha egy írásnál egy galéria összes képét meg kell jeleníteni.)

csonti képe

Ha csak néhány képet szúrsz be, a végére vagy bárhova: image assist modul, esetleg a tinymce.
Ha szerenél a végére tenni egy kisebb galériát, a drupal.org moduloknál vannak cck alatt pl. a multimage v. slideshow. Új tartalom típust létrehozol a modul installálása után és hozzáadod a megfelelő image mezőt.

0
0
Paal képe

2 téma, ahol már volt róla szó:
http://drupal.hu/node/2230
http://drupal.hu/node/2648

illetve egy másik megoldás a Drupal.org-ról (imagefield+imagecache):
http://drupal.org/node/101748

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Boobaa képe

Köszönöm mindkettőtök hozzászólását; mindenesetre a node_images csak akkor tűnik megfelelő megoldásnak, ha ugyanazon képeket máshol nem kell újrahasznosítani az oldalon. Ugyan ez a fenti feladatkiírásban is szerepel, mindazonáltal az img_assist meg pont egy másik projektnél lesz jó... ;)

0
0
Paal képe

Üdv,

Nekem is pont az volt a problémám, hogy a beharangozónál használt képre nincs szükségem a teljes tartalomnál.
Próbáltam a "teaser image" (azt hiszem így hívják) modult, de nem jött be.
Helyette CCK/imagefield segítségével (+imagecache) hozzáadtam egy "teaser image" mezőt. Views segítségével állítom elő a nyitó, illetve a belső kategória oldalakat, amikben a dátum, cím, bevezető és a "teaser image" szerepel. A teljes tartalomnál meg egyszerűen kikapcsolom ezt a képet a tartalom tipus beállításainál.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan