e-mail módosítás

nakos képe

Angol nyelvű D8 telepítés után a konfigurációt módosítottam. Magyar nyelvet is telepítettem, ez lett az elsődleges nyelv.
A fiókbeállításoknál az e-mail tartalmak is magyarítva lettek, amit kézzel módosítottam, majd teszteltem.
Legnagyobb meglepetésemre a kiküldött levél tárgymezőjében „Első bejelentkezés a megújult [site:name] webhelyünkre” helyett az eredetileg fordított „.... felhasználó bejelentkezési adatai .... webhelyen” szöveg szerepel.
A levéltörzsben is az eredetifordításnak megfelelő és nem a módosított szöveg olvasható.
Találkoztatok már ilyen problémával?

Drupal verzió: 
szantog képe

D8-ban a konfiguráció tárolása elsősorban .yml fileokban történik. Bármit módosítasz az oldalon, ha azt nem exportálod yml-be, akkor semmi garancia nincs, hogy a későbbiekben véletlenül felül ne íródjon a változás a meglévő yml fileokban tároltak alapján.

A legegyszerűbb, ha minden ilyen módosítás után drush cex-et futtatsz + némi olvasnivaló a config témában: https://www.drupal.org/docs/8/configuration-management/managing-your-sit...

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

nakos képe

Köszönöm.
Sokat segítettél. Leírom tapasztalataim.
Elnézést a nem szabados megfogalmazásért, de remélem így is érthető lesz.

A Configuration Manager modul segített a megoldásban. A mentett konfigurációt elemezve jutottam a következőkre:
Egy többnyelvű telepítésnél, ha módosításra kerülnek a fiókbeállításokban szereplő kimenő e-mail szövegek, akkor az nem kerül tárolásra az adott nyelvi fordítás részeként.
Az aktuális user.mail.yml fajlt átmásolva a megfelelő nyelvi könyvtárba ( /language/hu ), felülírva az ott lévő user.mail.yml fajlt a probléma megoldódott.

1
0