Drupalt szertnénk a következő opciókkal. Alkalmas?

Buster képe

Üdv, most regisztráltam, teljesen tapasztalatlan vagyok a Drupalban, tárhelyre felrakni, ilyesmit tudok. Szeretnék csinálni egy közösségi oldalszerűséget, tulajdonképpen egy osztály honlapja lenne, ahova regisztrálnának, kiirhatnánk mikor lenne buli vagy összeröffenés, és vissza tudnának jelezni ki jönne stb. Többre gondoltam mint egy fórum, az kicsit vontatott, valami könnyen követhető chatszerűség is lehetne pluszban, hogy az épp online lévők tudjanak beszélgetni.
Nagyon nem tudom, miként és hogy oldjam meg, előre megköszönöm az esetelges segítséget, linkeket stb.
Ez kivitelezhető egyszerűen?

aksza képe

Jól döntöttél, ezeket simán tudja, itt van egy szépen elkészített osztály link (ezen nincsen chat, üzenőfal, de azt is lehet vele):
http://k2009c.webhely.ws/

Mielőtt elkezded, olvasd el ezt: http://nagygusztav.hu/webes-tartalomkezelo-rendszerek-10

Érdemes pár napot rászánni a téli szünetből a későbbi bosszúságok elkerülése végett. Olvasás után, ha elakadsz akkor próbálj itt keresni, hogy volt-e már ilyen kérdés, ha nem találsz semmit akkor konkrétan kérdezz rá ami gondot okoz, biztos lesz aki segít.

0
0
Buster képe

köszi szépen, igazából én vagyok az ötletgazda, egy másik sráccal csinálnánk meg titokban, majd küldenénk ki meghívókat a volt osztálytársaknak, hogy van ez, itt lehet összejönni, lógni az oldalon, megosztani képeket, ott beszélgetni, üzenni egymásnak, akár nyíltan akár privát stb, ha már mindenki máshova került suliba.

Ha esetleg vannak még hasznos tutorialok hogy ezeket miképp oldjuk meg, pls jelezd :)

0
0
aksza képe

Kezdésnek a jegyzet amit írtam, videók: http://tanarurkerem.hu/, ha megy az angol akkor a http://drupal.org is, drupal kézikönyv ami itt van a kézikönyv menüben stb.

0
0
ATamás képe

Kedves 'aksza'!

Köszönöm, hogy említésre méltónak tartod a http://k2009c.webhely.ws címen található honlapot, amelyet azért gondozok nagy figyelemmel, mert a lányom oda jár.... ;)

Kiegészítésül annyit, hogy sokat kellett gondolkoznom, hogy mi tartozik a külvilágra (bármelyik látogatóra) és mi az érintettekre (36 tanuló+szüleik+tanáraik=~100 fő).

Tapasztalat alapján jelzem, hogy az arányokat sikerült megtalálni. ;)

Zárt körű (csak - az ellenőrzötten - regisztrált felhasználók számára elérhető) a:
- Fórum
- Képtár
- Naptár egyes elemei.

Summa summárom: nagyon szeretem a Drupalt, mindazzal együtt, hogy egy profi honlapért bizony alaposan meg kell dolgozni....
Jelzem, hogy én még "csak" - ;) - alig több mint négy éve használom különféle honlapok megjelenítésére, - természetesen kizárólag Drupalt alkalmazva. :)

0
0

Barátsággal,
Andrássy Tamás