drupal.hu keresője

Sk8erPeter képe

Folytatás innen.

Ismét a drupal.hu keresőjével kapcsolatban kérdezgetnék ;) Konkrétan három dolog merült fel bennem:

  1. "Tartalom tartalmazza" neve elsőre nem teljesen egyértelmű (bevallom őszintén, nekem Drupalosként nem ugrott be először, hogy ez csak konkrét node body-ra keres, és az pedig nyilván nem ugyanaz, mint kommentek közt is keresni [és akkor most képzeljetek ide egy pironkodó fejet :D]): lehetne ennek a mezőnek valami beszédesebb nevet adni, pl. "Nyitó hozzászólás szövege tartalmazza" vagy valami hasonlót? (lehet, hogy a "nyitó hozzászólás" nem a legegzaktabb, de szóval értitek)
  2. Lehetne olyan keresőmező még pluszban itt is, ami csak a kommentek szövegére keres?
    A hsz.-em elején belinkelt topicban volt szó róla, hogy lehet hsz.-re is keresni, de én legalábbis erre nem láttam külön felületet: http://drupal.hu/kereseshozzaszolas?search_api_views_fulltext=jsfiddle&f...
    Meg számomra logikusabb lenne itt: http://drupal.hu/tracker/filter, bár lehet, hogy nincs igazam. :)
    Vagy továbbmegyek: lehet szó olyasmiről, hogy node body szövege tartalmazza ÉS/VAGY (exposed operatorként) komment szövege tartalmazza? Na, ennyi ötletem volt csak, tudom, hogy ezek is nagy kérések, csak hátha, azért bepróbálkoztam. :))

Előre is köszi, ha foglalkoztok ezzel!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Sk8erPeter képe

Na, nem tudom, eddig hogy nem szúrta ki a szemem, de ott van jobb oldalt nagyon szépen a hozzászólások közti keresés:

drupal.hu kereső

Ha mondjuk a "jsfiddle" karaktersorozatra rákeresek, ott van szépen szűkíthetően a keresés eredménye, lehet szerzőkre, tartalomtípusra szűkíteni (ha több találat van), stb.:

drupal.hu kereső jsfiddle-re szűrve

DE:
ha mondjuk az első hsz.-ben is keresni szeretnék, akkor elég kényelmetlen, hogy el kell navigálni ide:
http://drupal.hu/tracker/filter
és itt kell rákeresni.

Példa: itt a nyitóhozzászólás "épület térképen való megjelölésére" stringjére keresek, csak kíváncsiságból, akkor ez a hsz.-kereső értelemszerűen 0 találatot ad, mivel ez csak a node body-ban keres.
Ekkor a "Friss tartalom" linkre kell kattintanom, aztán az "Egyedi szűrés" linkre, és a "Tartalom tartalmazza" mezőbe bedobni. Ekkor már kiadja a megfelelőt.

A kényelmetlen rész ebben az, hogy két teljesen máshol lévő keresőben tudok más-más funkció szerint keresni:
egyik helyen a nyitóhozzászóláson KÍVÜLI kommentekre (!), egy tök másik helyen lévő keresőben pedig már tudok a nyitóhozzászólásra is keresni, DE itt már nem tudok viszont a kommentekre.

2
0