Drupal verzió választás (5 vagy 6) kezdőknek

fandras képe

Sziasztok!

A telepítés előtt topicot áttekintve nem találtam választ a kérdésemre, ezért kérdeznék:

Teljesen 0-ról szeretnék megismerkedni a Drupal-al.
Rágjam át magam az 5.7-en (modulok stb kipróbálása), vagy érdemes rögtön a 6.1-el kezdeni?
Milyen a témogatottsága a 6.1-nek.
Mikorra várhatóak ehhez a verzióhoz használható modulok (galéria stb).
Ha mondjuk holnap szeretnék csinálni egy oldalt 6.1-el, akkor lesz minden hozzá hamarosan?

Tudom, hogy ezt megfelelő tájékozódással is megtudhatnám, de ha valaki benne van ebben, annak ez fél perc.

Előre is köszi.

Üdv

fandras

Nagy Gusztáv képe

Mindkettő mellett és ellen vannak érvek. Személy szerint én az 5-öst javasolnám a tanulásra, én magam is kivárom az alaposabb támogatottságot a váltás előtt. Ha viszont egyből élesbe kellene a honlap, és az alap modulok nyagyjából elegendők, akkor mégis a 6-os felé billenne a mérleg.

Sok jelenleg elérhető infó (a jegyzetem is :-) még az 5-ösről szólnak.

Off: A jegyzetemet nyáron állítom át a 6-os verzióra - ha valakit érdekelne :-)

0
0

Nagy Gusztáv

fandras képe

Szia!

Köszönöm a segítséget.
Hamarosan kell az oldal, de azt hiszem, hogy maradok az 5-nél. Szélesebb képet kaphatok így, mintha a 6-al korlátokba ütköznék.

Üdv

Fehér András

0
0
aKRON képe

Valami hasonlót akartam kérdezni én is.
Fejlesztői szemmel mi a különbség a két rendszer között?
Ha beásom magam az 5-ös verzióba, mennyi mindent kell újra átvenni ha később 6-osra térünk át?

Szerencsés lenne rögtön 6-ossal kezdeni, de ehhez nem találtam meg minden modult amire szükségem lenne. De nem is akarok duplán "tanulni".

0
0
gpista képe

például sokkal átláthatóbbnak találtam. De én is még a tanulási fázis kellős közepén váltottam 5.x-ről 6.x-re, így az is lehet, hogy egyszerűen csak akkorra értettem meg egy rakás dolgot, és ezért éreztem úgy, hogy a 6.x logikusabb.
De az biztos, hogy ha most megtanulod az 5.x-et, és később 6.x-re váltanál, akkor egy rakás dolgot újra kell tanulnod. Ha a 6.x-hez eddig elkészült modulok kielégítik az igényeidet, akkor én azt javasolnám, hogy a 6.x-szel kezdj. De a döntés megintcsak a tiéd, mindkét verziónak vannak előnyei és hátrányai.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Ugye az, hogy van-e "minden" hozzá, az neked édesmindegy, inkább van egy jól-rosszul behatárolható funkció kör, amire szükséged van. Ha ezekből valami nincs meg, akkor nincs meg "minden", ha más is megvan, az nem fog téged izgatni. Mivel fajlagosan Drupal 5-höz több modul van, ha nem tudod pontosan, hogy mit szeretnél, és hogy az már megvan Drupal 6-hoz, akkor a Drupal 5-öt javaslom. Különben a Drupal 6 szerencsésebb, mert olyan alap eszközök mint a Views sokkal barátságosabbak és használhatóbbak lettek.

A Drupal.hu például Drupal 6-on fut már jó ideje, mert a nekünk kellő "minden" elérhető volt ehhez a verzióhoz, viszont én is dolgozom olyan projekteken, amihez a Drupal 5 még jobban passzol az elérhető funkciók miatt.

0
0