Drupal site építés árazása

Basesoft képe

A fent említett kérdésben szeretném ha adnátok instrukciókat.
Vagyis milyen metódus alapján lehet beárazni egy drupal site építési feladatot.

Drupal verzió: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

A kereslet és a kínálat dönti el :-)

Én megbecsülöm, hogy mennyi ideig fog tartani, beszorzom az óradíjammal, és kész. Bizonyos esetekben engedek az árból, máskor 2-vel szorzok :-)

0
0

Nagy Gusztáv

aboros képe

a másik gyakori metódus, hogy az egyes funkciókat árazod be. meg gyakori a kettő keveréke is. :) jól belehúztál egyébként, kíváncsi leszek, hogy mások mit írnak, ha írnak egyátalán. ;)

0
0

-
clear: both;

buthidae képe

Tehát semmi extra smink, modul... Csak mondjuk mint a NB szolgáltatónál adnak.
Egy ilyenért mennyit lehet elkérni?

0
0
aboros képe

amennyit kifizetnek érte. :) szerintem ennél kézzelfoghatóbb választ erre nem fogsz kapni. mennyit szeretnél óránként keresni? kéteze? négyeze? nyolszeze? tizennégyeze? hova gondolod magad, mennyit ér a tudásod? ha ez tiszta, akkor rögtön meg lesz, hogy mennyit ér az oldal amit x idő alatt hoztál létre.

0
0

-
clear: both;

szantog képe

amennyit kifizetnek érte.
Ez tök igaz.
Akkor elmondom a mai példámat: Ismerős megkeresés, osztályának kellene egy egyszerű kommunikációs felület, ahol doksikat, híreket osztanának meg.
Tök egyszerű drupal oldal, max kétféle tartalomtípus, file-kép feltöltés, fórum, kétféle jogosultság, néhány nézet, esetleg privát üzenetküldés, némi sminkelés.
Mondom 1500/fő (kb 20 fős osztály). Erre azt mondták, sok, mert aki a http://szabolcsktv.hu -t csinálta, majd ő ingyé! :) Na ennek nem lehet alámondani.
Amúgy sok érte? :)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

pp képe

Az üzlet két fél között köttetik az ár az egy pont ahol megállapodik a diskurzus, önmagában nem értelmezhető.

pp

0
0
szantog képe

Ez igaz, de mint írtam az adatlapomon, pocsék üzleti érzékem van..

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

dj képe

ingyé, akkor miért kérnek árat mástól?

0
0

Üdv!
Dudás József

buthidae képe

...mindenki válaszát, de csak van egy olyan ár ami az említett példákban reális! 2-5-15 ezer?

0
0
gergely képe

Mégsem érted ha ilyet kérdezel. Ilyet itt senki nem fog leírni. Maximum magánban.

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

csg képe

- A legegyszerűbb és legtervezhetőbb a Gusztáv által írt óradíj beszorzós módszer. Kezdőknek mindenképpen ezt ajánlom.

- Ha kicsit tapasztaltabb vagy, és jobban meg tudod tippelni, akkor árazhatsz az alapján, hogy szerinted mennyit ér nekik a dolog. Ilyenkor kérhetsz sokat egy hipp-hopp összekattintgatott oldalért is, de egy pályázatnál már nem biztos, hogy lesz így esélyed, és az sem, hogy legközelebb is téged választanak. Ha viszont valami speciális igényt kielégítő dologról van szó, ami különleges szakértelmet igényel, és nem csinálja meg akármelyik átlag webfejlesztő, akkor természetes, ha a tényleges munkaórákon túl a beletett tudásodat is megfizetteted.

- Ennek ellentéte a beetetős módszer, mikor akár a saját károdra is keveset kérsz elsőre a további megrendelések érdekében. Az első alkalommal sokkal körültekintőbb egy megrendelő, de ha elégedett a munkáddal és az árral, legközelebb valószínűleg mérlegelés nélkül téged választ, és benyeli a nagyobb árat is - főleg ha az előző munkádra épül az új projekt. Vagy akár egyszeri megrendelésnél is van értelme áron alul dolgozni, ha pl. szeretnéd megnyerni az adott megrendelőt referenciának.

- Nem csak egyösszeges fizetési modellek léteznek. Nyilván ez abszolút projektfüggő, de köthetsz pl. havidíjas support szerződést, vagy kérhetsz százalékot egy webáruház forgalmából, a banner bevételből, stb. (Ezeknek viszont az a veszélye, hogy ha utólag kiderül, hogy túl jól jártál, akkor a megrendelő esetleg elkezd kiskapukat keresni, és ha egy mód van rá, nem fizet rendesen. Több ilyet hallottam.)

- A fentieken kívül az árazásban az ajánlattevő imidzse is számít. Egy nagy multú cég komoly referenciákkal nyilván más árért csinálja meg bitre pontosan ugyanazt is, mint egy kezdő egyéni vállalkozó.

A lényeg, hogy nincs egyetlen jó módszer, és nincs tökéletes válasz. Minden a körülményektől függ. Olyan árat mondjál, hogy megérje - vagy pénzben, vagy referenciában, vagy tapasztalatban, vagy bármiben. És ha soknak találják, az még nem jelent semmit. Elő szokott fordulni, hogy kicsit körülnéznek, esetleg neki is kezdenek valaki mással, és aztán visszajönnek, hogy hát igen, mégis jó lesz a te ajánlatod...

És ha már az árazásnál tartunk, kíváncsi lennék mások véleményére/tapasztalataira azzal kapcsolatban, mikor a megrendelőnek a projekt közben úgy változnak az igényei, hogy az eredeti árhoz már nem stimmel. Hogy érdemes az ilyet kezelni? Főleg olyankor, mikor sok pici valtoztatásból tevődik össze a dolog, amik egyenként nem számottevőek.

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

eashlon képe

Főleg olyankor, mikor sok pici valtoztatásból tevődik össze a dolog, amik egyenként nem számottevőek.

Nah az ilyen egészen apró nem számottevő változtatás miatt lehet sokszor újraszervezni a fél struktúrát... ide aztán végképp kell a tapasztalat, hugy azonnal(!) rá tudd vágni, hogy belefér, vagy sem (pipálok kettőt, beszúrok egy cck mezőt, avagy plusz modul(esetleg saját), hogy viszonyul a sminkhez stb...

0
0
york képe

Ha jol remlik PP Parizsban keszitett egyik videojaban beszeltek rola, hogy a fejlesztesben merfold koveket fektetnek le es azt arazzak be, igy a megrendelo is jobban tudja formalni a kesz termeket, es a modositasokat is be lehet arazni.
En valahogy ugy kepzelem, hogy az egesz munkat bearazod, hogy ezekkel az igenekkel ez a vege es erre a hataridore keszul el. Majd felosztod tobb merfoldkore amiket szinten bearazol, es a megrendelot bevonva fejlesztesz, minden merfold ko vegen megnezi elmondja az otleteit es bearazod a kovetkezo lepcsot a modosult igenyeknek megfeleloen.

0
0