Drupal oldal tükrözése CD-re

lili_ képe

Van egy drupalos oldala, szeretném tükrözni CD-re offline módon, h minden csatolt file-om is meglegyen.

Valaki csinált már ilyet?

Drupal verzió: 
Fórum: 
aboros képe

tudod, a drupal futásához kell egy web- és egy adatbázis szerver. ezek tipikusan nem azok a cédéről futós dolgok. és még ha van is webszerver a gépen amibe berakom a cédét, azzal valahogy tudatni kéne, hogy a cédén egy virtualhost van..
hu hát kíváncsi leszek mi sül ki ebből, de szerintem ez szinte lehetetlen.
(azt a kérdést már fel se teszem, hogy mire jó mindez:)

0
0

-
clear: both;

Boobaa képe

...bár a minőséggel akadnak gondok: http://csecsy.hu/kepek/drupal_oldal_tukrozese_cd-re - lehet, hogy inkább DVD-vel kéne próbálkozni? ;P

0
0
sgabe képe

így tényleg megoldható... :)

0
0
Balogh Zoltán képe

Valami vebgrebberrel a teljes webhely letöltése után ugyan miért ne lehetne? Ha jó a grabber, akkor az leszed minden olyan csatolt fájl is, amire van hivatkozás valamelyik tartalomban. Bár ezesetben tökmindegy, hogy mi volt anno a CMS mögötte, tehát ez eleve nem Drupal kérdés. Megjelenítésigondok azért lehetnek majd lokálban. Amúgy van olyan webhely, amelynek kurrens állapotát nem lehet legrebbelni? Nem nagyon.

0
0
sgabe képe

hanem egy egyszerű másolat illetve mentés az éppen aktuális állapotról, a tükrözésnek a lényege, hogy a tükör minden pillanatban egyezik a mintával, így ha az mondjuk sérül a tükörről zökkenőmentesen mehet tovább minden

0
0
Nagy Gusztáv képe

Szerintem triviális, hogy mi a kérdés lényege, mégha pontatlan is volt a megfogalmazás. Nektek nem?

A megoldás: Offline browser szoftver.
A korábbi kedvencen: http://www.httrack.com/
A jelenlegi: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/427

0
0

Nagy Gusztáv

Boobaa képe

Van a problémának más megközelítése is: http://lmgtfy.com/?q=drupal+live+cd első találatai mind relevánsak.

0
0
sgabe képe

csak jó volt a poén :)

0
0
csg képe

Ha csak egy olyan weboldalról van szó, amin nincs semmilyen részvételi lehetőség, tehát a látogatók csak nézegethetik, de nem léphetnek be, nem szólhatnak hozzá, stb., akkor meg tudod csinálni, hogy statikus html oldalakat mentesz belőle. Erre vannak segédprogramok is, keress rá.

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

Pasqualle képe

Pál úr képe

Igen, elvileg megoldható. Windows alatt jó megoldások vannak CD-ről futtatható webszerver + mysql + php összletekre, pl: http://cdsite.sourceforge.net/, http://www.phdcc.com/dynamic-cd/, de létezik pl. a Knoppix LIVE CD megoldás, ami kis ügyeskedéskedéssel szintén betanítható erre. (Google: cd php apache mysql, illetve pendrive php mysql apache keresések.)

Kicsit komolyabb programlistát itt találsz: http://www.pendriveapps.com/tag/apache-php-mysql/

Ha van ilyen rendszered készen, akkor már alája betenni a Drupal-t nem egy nagy munka (persze a CD-s kiadás eredményeképpen pl. privát fájlletöltés, oldallátogatások követése) nem fog működni :)

P.

0
0