Drupal, mint Web alkalmazás fejlesztő keretrendszer (WAF)

nevergone képe

Sziasztok...!

Egy helyi hálózatban használt ügyviteli rendszer fejlesztése jött szóba, amihez a könnyű hordozhatóság miatt valószínűleg az Apache+MySQL+PHP együttest fogom használni. Eléggé felkeltette a figyelmemet a következő rész a készikönyvben:

Web alkalmazás fejlesztő keretrendszer (WAFKR) azaz Web Application Framework (WAF)
A Drupal egy eléggé vékony réteget biztosít a PHP nyelvi elemei felett, mely jelentősen meg tudja könnyíteni általánosabb igényű web alkalmazások fejlesztését. Ilyen funkciók az általános űrlapkezelő rendszer, a vékony adatbázis kezelő réteg, a felhasználókezelő alrendszer.

Az érdekelne, hogy pontosan mit is tartalmaz ez a vékony réteg, mivel nyújt többet a használata, mint ha nélkülözném? Valaki használta -e már ilyen célra a Drupalt, milyen tapasztalatok vannak vele? Mennyire kell/lehet lecsupaszítani a modulok és a telepített könyvtárak tekintetében, illetve mennyire kell követni a biztonsági javításokat?

Köszönöm a válaszokat, és minden segítséget, témába vágó hozzászólást! .)

Fórum: 
Hojtsy Gábor képe

A http://drupal.org/project/erp egy jó példa erre, belső céges nyilvántartó szoftver Drupal alapokon. Ezt ha jól tudom egy kis számítástechnikai bolt teljes készlet és számlázás kezelési rendszerének fejlesztették.

0
0
Paal képe

Szerintem Edit is tud majd erről pár szót szólni (ezen hozzászólásból kiindulva).

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Illyés Edit képe

Az érdekelne, hogy pontosan mit is tartalmaz ez a vékony réteg, mivel nyújt többet a használata, mint ha nélkülözném?

Itt van benne, te magad idézed:

Ilyen funkciók az általános űrlapkezelő rendszer, a vékony adatbázis kezelő réteg, a felhasználókezelő alrendszer.

Ki szeret űrlapkezelőt, adatbáziskezelő réteget, felhasználókezelést és hasonló "izgalmas" dolgokat írni? A Drupal már szinte az összes unalmas feladatot megoldotta, neked csak az alkalmazás lényegével kell foglalkoznod.

Ráadásul a lényegi feladatok megoldásához is egy sor kattintós eszközt kínál a Drupal: tartalomtípusok (CCK), listakészítő (Views), eseményekre reagálás (Action)...

Szerintem Edit is tud majd erről pár szót szólni (ezen hozzászólásból kiindulva).

Őszi webkonferenciára megpróbálom összerázni és általánosítani (egyelőre teljesen a saját egyéni igényeimre van szabva, de kettős könyvelés, stb. gondolom mást is érdekelhet).

0
0