Drupal megtisztítása a régebbi maradványoktól

vikicica22 képe

Hello mindenki!
A kérdésem az lenne felétek, hogy a drupal-t meg lehet-e tisztítani az oda nem illő maradvány dolgoktól és ha igen hogyan?

Pl.:
- Menük
Vannak olyan menü maradványok amik már régen nincsenek az oldalban de az adatbázisban (Tábla: menu_links) ott vannak. Láttam volt olyan menü maradvány, amit még a drupal 5-ös változat hozott létre.

- Megjelenés / smink
Régebbi sminkek maradványai (amiket kipróbáltam) és ezek a maradványok megjelennek a block-okban is (Tábla: block)
stb...

(szerintem rengeteg olyan dolog van, amit tárol az adatbázis de nem használok)

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

Pontosan nem értem, hogy azok a maradványok hogyan kerültek oda (és miért maradtak ott), de a legjobb, amit tehetsz, hogy telepítsz egy üres Drupalt és átmigrálod az adataidat. Sőt, egyúttal már a Drupal 8-ra is tudsz váltani, amennyiben ez lehetőség számodra.

0
0
vikicica22 képe

Az "Acidfree Albums" modult feltelepítettem még a drupal 5 -ben ezt most viszont látom a 7-es oldalban vagyis a mysql táblázatban a menu_links táblákban egy menü hivatkozásban, pedig volt egy 6-os frissítés is közben.
Több sminket is feltettem kipróbálás céljából és ezeket is a block táblázatban látom, hogy ott vannak vagyis a smink régiói beállításai ott figyelnek és ha ismételten aktivizálom a sminket akkor a régiói beállítások is azok lesznek amiket régebben beállítottam rajta. Ezeket a dolgokat nevezem maradványoknak.

Közben találtam 2 modul a segítséged alapján: migrate, migrate_d2d
Kipróbálom ezeket. Köszönöm a segítséget.

Drupal 8-ra nem tudom de ezt majd egy újabb témában fogom megírni, hogy miért nem sikerült nekem a migrálás 7-ről 8-ra.

0
0