Drupal jelzés a honlapokon

eMeLA képe

Véletlenül rátévedtem a "Magyar Drupal alapú webhelyek" oldalra, és nézegettem az elkészült oldalakat.

Feltünt, hogy 10-ből 1 oldalon jeleneik meg, hogy az oldal mogött a Drupal motor dolgozik.

Én úgy gondolom, hogy a designer+programozó-nak is sok munkája volt az oldal elkészítésével, jogosan fel is tüntetik, hogy ők készítették, arról viszont megfeletkeznek (értsd képletesen), hogy a Drupal motoron dolgozok nélkül nem készíthették volna el az oldalt, ezért szerintem a minimum az, hogy az oldalon valahol (kicsiben) megjelenjen legalább annyi, hogy: DRUPAL (esetleg egy linkkel a www.drupal.org-ra).

Ezért kérek mindenkit, hogy ha másért nem legalább tiszteletből jelenítsék meg.

Fórum: 
iraszl@drupal.org képe

Nem igazan kerik a drupal.org-on hogy linkelj vissza, pedig milyen jot tenne a drupal.org pageranknek. Mondjuk igy is 7-es.

0
0
eMeLA képe

Számomra nem kérdés, hogy kérik vagy nem. Én használom a drupal-t, ezért jelzem az általam készített oldalon ezt. Annál is inkább, mert meg vagyok elégedve vele, és "dijjazom", hogy foglalkoznak vele. Ez a minimum amit megtehetek és mindenki megtehetne !

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

iraszl@drupal.org képe

nem biztos hogy szukseguk van a linkre. nem adnak el hirdetest az oldalon ezert a pagerank nem szamit. forgalom van igy is dogivel.

en probalok redszeresen segiteni a forumon a kezdoknek. ezt adom vissza cserebe.

0
0
nevergone képe

Ez egy furcsa dolog.
Egyrészt teljesen jogos, hiszen ha már az ember felhasználja, legalább egy linket tegyen rá.
Másrészt pedig sokan azért nem teszik ki a megjelölést, hogy adott esetben a Google -ban (vagy más keresőben) rákeresve a Drupal szóra, ne adja ki az oldal linkjét, ha egy sebezhetőség megjelenik.

Érdemes elolvasni ennek a bejegyzésnek a hozzászólásait.

0
0
eMeLA képe

Érdekes párbeszéd alakult ki a belinkelt helyen :)

Nekem honlapomat még nem törték fel.
Fel sem merült bennem, hogy ilyen emberek is vannak (nincs jobb dolguk).

A javaslat, hogy ne szöveg kerüljön az oldalra, hanem egy kép, amin jelen esetben a DRUPAL felirat van jó ötlet, így a minimális elismerés a fejlesztők felé is meg van és a Google-ban sem lehet ilyen egyszerűen rátalálni az oldalra. Persze ez se 100%-os, de....

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

odnomzagi képe

Ahogy én tudom, a HUP-ot sem törték fel még soha. Ez lehet, hogy köszönhető volt annak is, hogy a PHPNuke-os időkben nem volt kiírva, hogy "powered by PHPNuke". Az oldal azóta PHPNuke-ról Drupal-ra váltott, és most a jobb oldalon egy "Információ" blokkban tudatja, hogy az oldalt - egyebek mellett - Drupal is hajtja.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Akár kihelyezi valaki, hogy Drupal-t használ, akár nem, akkor sem olyan nagy kihívás rátalálni. Vannak olyan ismert Drupal webcímek, amiket ki lehet próbálni a keresőkben. Ha egy ilyen kép lenne, akkor egyszerűbb lenne, csak a drupal.org-ra linkelőket kellene lekérni a Google-ből.

Mindenesetre tényleg lehet valamilyen biztonsági megfontolás amögött, hogy ilyen 'powered by' kép nincs kötelezően minden oldalon. Ennél azonban fontosabb, hogy meta fejlécben sincs megadva, hogy a Drupal melyik verzióját használják, pedig ezt is alkalmazza több más szoftver.

0
0