A Drupal IE8 kompatibilitása

Joee képe

Az oldal eddig csak Firefoxból néztem. Most megnéztem IE8 alól is. Elég borzalmas a kinézete. Ennyire nem tudja normálisan megjeleníteni az IE8 a drupalt? Gondolom IE8 (biztos IE7 és ki tudja még mi) alá optimalizált css-eket kéne létrehozni és a php-be szúrt keresztül szétválogatni böngészők szerint. Esetleg még nem csinálta meg valaki a köz javára? Tudom, hogy ez nem a Drupal hibája, de az IE8-as látvány után nagyon gondolkozom azon, hogy így nem is érdemes a Drupallal foglalkozni. Van esetleg valakinek ötlete vagy böngészőoptimalizált css-ei?
Drupal 7.11 Alphorn II.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

Ez semmilyen formában nem kapcsolódik a Drupalhoz, ha értesz a CSS-hez (ezek szerint nem), akkor gyakorlatilag bármilyen kinézetet elkészíthetsz. Hogy ez mennyire lesz böngésző-kompatibilis, szintén tőled függ, a Drupal ebben nem akadályoz. Jó hogy nem már a tégla a hibás, amiért szar házakat készítenek vele.
A problémádat végképp nem értem, hiszen úgy tűnik, hogy egy kész sminket használsz, módosítottál benne valamit?

0
0
Joee képe

Kész sminket használok. Nem módosítottam benne lényeges dolgokat csak a színeket. Háttér, font stb. színeket és vonalvastagságot. Ezek nem befolyásolják a megjelenítést. Tudom én is, hogy az IE8 és a régebbiek még annyira sem szabványkövetők, de mégis elég sokan használják.
Régebben már optimalizáltam kódot böngészőkre, de már nincs kedvem és főleg időm rá. Ezért kérdeztem, hátha vannak valakinek kész css-ei hozzá. Smink: alphorn II.

0
0
nevergone képe

„Ezért kérdeztem, hátha vannak valakinek kész css-ei hozzá.”

De mire? Ez nem egy általános dolog, az adott feladat határozza meg. Nincs „általános hibajavító CSS” IE 8-hoz (se semmihez), amit csak odateszel és kijavítja minden problémád.

Amúgy a vonalvastagság (ha a border-ről van szó) pont bekavarhat a megjelenítésbe.

Mivel nem látom pontosan, hogy mi a gondod (link?), ezért ennél többet segíteni sem tudok, és attól tartok: más sem.

1
0
Joee képe

Igen a Postscript block border vastagságát írtam át 1-ről 2-re.

/* Postscript block */
.block-custom-postscript img {
  border: 1px solid #004000;}

Most visszaírtam 1 px-re az értéket, de az IE8 ugyanúgy az image-nek látja a keretet.

Alphorn II az gondolom egy smink vagy skin. Ehhez kerestem böngészőkhöz optimalizált css-eket. Tudom, hogy a php-t is át kell írni.
Mindegy nem lényeg. Majd ha lesz időm megcsinálom, talán.

0
0
Joee képe

Az előbbi fenti hozzászólásból kimoderálódott az alábbi tag és a szerkesztés gombot sem találom:

<!--[if IE 8]><link rel="stylesheet" media="all" type="text/css"
href="../....../styl_ie8.css" /><![endif]-->

Ez a kódbeillesztés is elég gyatrán működik.

0
0
nevergone képe

Azt „conditional CSS”-nek hívják és megadhatod vele, hogy egy adott böngészőhöz (jobbára IE esetén használják) melyik stíluslapot töltse be. Persze az IE-nek (legalábbis a régebbieknek) amúgy is van baja, de azért nem kellene mindent a Drupalra és az IE-re ráverni. :S

1
0
nevergone képe

„Az előbbi fenti hozzászólásból kimoderálódott az alábbi tag és a szerkesztés gombot sem találom:

Ez a kódbeillesztés is elég gyatrán működik.”

seobaglyak?
szaradrupal.

0
0
eager képe

Szia, annyival tudlak közelebb hozni a megoldáshoz, hogy elmondom, hogy ez smink probléma (grafikai maszk, mint egy kedves ismerősöm nevezte).

A Drupal önmagában csak addig tehet a grafikai maszkról, amíg a gyári, letöltéskor alapból meglévő sminkeket használod: A Bartikot, Garlandot, Starkot.

Ha te letöltesz bárhonnan egy sminket (legyen az a drupal.org-ról akár) azzal máris kivetted a Drupal kezéből a lehetőséget, hogy helyesen jelenjen meg, és rábíztad ezt a feladatot a smink elkészítőjére.

Tehát itt a legrövidebb út a hiba kiküszöböléséhez (hacsak nem akarsz könyékig css-es lenni ;D ), hogy sminket innentől nem csak az alapján választasz, hogy "hú ez de jól néz ki", hanem azt is vizsgálod, hogy ki készítete.

Szép lassan felfedezheted a Drupal közösségen belül azokat a hozzájárulókat, akik IE-ben is megbízhatóan működő sminkeket tesznek közzé, és az ő munkáikból próbálsz válogatni.

Tényleg vagy ezt tudod csinálni, vagy megcsinálod a magad sminkjét (azt hogy maradsz a Bartiknál nem írom, gondolom azért jött elő a probléma egyáltalán, mert nyilván nem akarsz).

Én konkrétan azt az utat választottam, hogy alapból elkészítem a saját sminkjeimet.

A conditional CSS megadásod amúgy elvileg szabályosnak tűnik, szerintem próbáld ki, hogy átírod benne a hátteret mondjuk hupipirosra, frissíted a theme registry-t, és utána megnézed a cuccot IE8-ban. Ha hupipiros, akkor a nics baj a megadással, ellenben az IE kompatibilitásán akkor el lehet kezdeni harcolni (vagy, megintcsak, másik sminket választani).

1
0
Joee képe

Igen ez így van.
Csak néhány helyen van hiba IE8-as megjelenítéssel és azt nem olyan nehéz megoldani. A green-style.css-t átalakítanám IE8-hoz és mondjuk green-stylei_e8.css néven tárolnám. Arra gondoltam, hogy a php-be oda illesztenék egy böngésző tipusától függő css-t betöltő kódsort, ahol a php betölti a green-style.css-t. Itt volt a pofára esés, mert nem találtam olyan fájlt (nem csak php-t, de semilyent), amelyikben szerepelne a green-style.css sor.
Innen, hogyan tovább? Hogyan és hova töltődnek be a css-ek?

0
0
eager képe

Első körben a smink .info file-ja használható a css-ek megadására (hacsak nem vagy top Drupal API coder, mert akkor kódolhasz is ;) ).

Ez a file a /sites/all/themes/(al)smink_neve/(al)smink_neve.info alatt található.

Ez a modul valószínűleg kelleni fog a munkához, olvasd el az összes README-t, meg ami helpet csak találsz a projekt oldalán:
http://drupal.org/project/conditional_styles
Ha ez fent van, akkor az .info fileból tudsz egyszerűen vezényelni.

Nade:

Drupalban letöltött állományt nem módosítunk (hogy ne szivassuk meg magunkat, meg senki mást sem); ha sminkről van szó, alsminket hozunk létre, és abban vitelezzük ki a változtatásokat. Az meg így készül:

alsmink hivatalos alapos:
http://drupal.org/node/225125
alsmink lényegretörő gyakorlati összefoglalás:
http://drupal.hu/forum/alsmink-helyes-kialak%C3%ADt%C3%A1sa

Szóval, ha jól tippelgetek itt, akkor végeredményben az alsminked .info file-ja lesz a barátod.

( ez meg a feltétel megadásában segíthet: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms537512.aspx )

=====

Még valami: ha megcsinálsz mindent és mégsincs semmi változás, akkor lehet, hogy nem építtetted újra a theme registry-t és azért. Azt újra kell építtetni, hogy figyelembe vegye Drupal a(z) (al)smink változásait

(pl. ha nyomsz egy mentést a smink beállító oldalán, akkor ez megtörténik) (bár végiggondolva, ha az .info file-t is érintik a változtatások, akkor lehet, hogy teljes gyorstár törlés kell az /admin/config/development/performance oldalon...).

0
0
Joee képe

Így ez hosszabb megoldás mint gondoltam, mert elég sok mindennek utána kellene olvasgatni. A php nem a szívem csücske. Most C++ fejlesztek egy alkalmazást, ami minden időmet elviszi. Majd, ahogy időm engedi bele-bele nézek. Köszi a linkeket.

0
0