Drupal hibás működés...Apache 2.13

Szeba képe

Üdv!

Az alábbi problémával kerültem szembe DRUPAL 6.x telepítésekor (telepítés után):

A kiszolgáló nem integrált csomagból került a gépre. Külön telepítettem az Apache 2.13-at, a PHP5 - öt, és a MySql 5.1-et. Telepítéskor az adatbázis létrehozása előtt is hibát írt, miszerint állítsam off -ra a php.ini - ben a Register_Globals-t.
Megtettem, fel is tudtam telepíteni a Drupal-t.

Telepítés után mikor amikor a működő webhely megtekinthető (és utána minden linkre kattintáskor) csak egy olyan oldal jelenik meg melyen az "Index of" cím van és alatta egy file lista.

Mit kellene még átállítani, hogy a ez alatt a kiszolgáló alatt is működjön? (xampp alatt ment, ott dond nincs, de a jelenleg több egyforma gépre kellene kimondottan erre a kiszolgálóra telepíteni)

Előre is köszönöm

B.

Drupal verzió: 
Balogh Zoltán képe

Az Apache biztonsági okokból alapértelmezés szerint így működik:

<Directory />
    AllowOverride None
</Directory>

Ezáltal a Drupal gyökérkönyvtárában lévő .htaccess figyelmen kívül marad, nem lesz a könyvtárban alapértelmezés szerint index fájl (/index.php) Valahol (virtualhost, httpd.conf, etc.) engedélyezd a Drupal könyvtárára az AllowOverride All lehetőséget.

0
0
makgab képe

Az apache "Options Indexes" be van kapcsolva.
Ha jól sejtem.

G.

0
0
Balogh Zoltán képe

És az tudod mit jelent? Ennyit:

If a URL which maps to a directory is requested, and the there is no DirectoryIndex (e.g., index.html) in that directory, then the server will return a formatted listing of the directory.

Akkor újra a kulcsszó: AllowOverride

0
0
makgab képe

Tudom mit jelent. Nekem így megy:

<Directory />
    Options FollowSymLinks
    AllowOverride None
    Order deny,allow
    Deny from all
</Directory>

G.

0
0
Balogh Zoltán képe

És nincs véletlenül egy <Directory /var/www/> szekció is abban a konfigban? Lásd

When this directive is set to None, then .htaccess files are completely ignored. In this case, the server will not even attempt to read .htaccess files in the filesystem.

És ha nincs .htaccess, akkor nincs DirectoryIndex index.php és akkor nem lesz clean url sem - ami a következő kérdése lesz a kérdezőnek -, és vitatkozhatunk még holnap estig, hogy de. De nem. A kérdezőnek az a baja, hogy nincs DirectoryIndex index.php sor a konfigjában, de ne ezt írja bele, hanem akkor ismét: AllowOverride

0
0
makgab képe

A "FileInfo" opció is elég neki elvileg.

G.

0
0
Balogh Zoltán képe

Ha megnézed a saját fájlrendszeredet, akkor a files mappában is van egy .htaccess biztonsági okokból, annak speciel az Options is kellene. Aztán számtalan egyéb modul is (pl. Boost, Backup and Migrate, stb.) létrehoz .htaccess fájlokat vagy igényli a meglévők módosítását, de nem szeretnék meggyőzni senkit, legyen igazad.

0
0
makgab képe

Bocsi, én nem is vitatkoztam veled, csak a nálam is előforduló lehetőségre hívtam fel a figyelmet. Segítő szándékkal.
Csak annyit írtam, az "Allowoverride All" nem feltétlen kell, elvileg a Fileinfo is jó All helyett. Tárhelyszolgáltatók nem is szeretik/engedik. Tudom, ezt most helyi szerver!

G.

0
0
Webappz képe

Kedves Szeba!

Próbáld meg újra átolvasni, hogy mit írtál le, mert ebből alig érteni valamit.

Szükség lenne, hogy az Apache, PHP, MySQL, Drupal pontos verzióira, illetve, hogy milyen operációs rendszerre próbáltad felrakni.

Ha te konfiguráltad, akkor tudod azt is, hogy hol található az Apache logjai, így az error.log-ban érdemes lenne szétnézni, hogy nincs-e valami hibára utaló jel. Azok alapján már célirányosan tudsz keresni a hibára.

0
0

Páldi Zoltán