Szeretném használni a Drupal for Facebook modult, de úgy hogy amikor csatlakozik valaki Fb connect gomb segítségével az oldalhoz akkor ne csak a teljes nevet olvassa ki felhasználónévként és az e-mail címet, hanem egyéb elérhető információkat, amit egyedi profilmezőkbe importálna.
Találtam egy ilyen függvényt, de nem igazán tudom, hogy is használjam.
Igaz D6-hoz írják, de elméletileg működik D7 alatt is.
<?php /** * Implements hook_fb_user(). * * fb_user.module will call this before and after creating a local Drupal account. * * When $op == FB_USER_OP_PRE_USER, this function has a chance to add or * change the values that will be passed into user_save(). The $return * variable contains the values. * * @param $data * fb_user.module will fill this with information pulled from the facebook API. * If you need additional information, call fb_api() to get it. */ function CUSTOM_fb_user($op, $data, &$return) { if ($op == FB_USER_OP_PRE_USER) { // fb_user.module is going to call user_save(). We have a chance to add data. // If the names of these profile fields change, breaks this code. $return['profile_name_first'] = $data['info']['first_name']; $return['profile_name_last'] = $data['info']['last_name']; } } ?>
http://drupal.org/node/1379488
Hova kéne ezt a függvényt helyeznem?
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Saját modul
Amint a fenti linken is írják, működni fog D7-ben is, csupán azt kellene megnézni hogy D7 alatt milyen adatstruktúrát eszik meg a Profile modul.
A hook_fb_user eljárást pedig egy saját modulban kell definiálni.
Drupal developer at Cheppers
Próbáltam
a saját modult, természetesen így ez kiakadt.
Nyilván a struktúra nem helyes.
Köszi megpróbálok utánajárni még.
Rakd fel a devel modult, a
Rakd fel a devel modult, a kódba írd be, hogy global $user; dsm($user); akkor látni fogod, hogy néz ki a $user adatstruktúrája.
Hacsak a facebook apija nem változott, akkor valszegvalami ilyesmit kell majd beírnod:
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.