Drupal Főoldal

Molesz képe

Hello

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a drupal főoldalán azt a részt, ahol le lehet tölteni a Drupalt, az mivel lett csinálva? Valami külön modul?

Fórum: 
pp képe

alapvetően a misszió való erre, de ha létrehozol egy page-front.tpl.php-t akkor abba Te magad is beleteheted.

pp

0
0
Molesz képe

Én is a misszióval próbálkozok, de van egy olyan problémám vele, hogy a képet nem tudom balra igazítani vele. Azt szeretném, hogy a kép mellet legyen egy rövid szöveg. Bármit csináltam mindig alá rakta, és sajnos a jelen állapotában is úgy van.

www.kgp.hu

0
0
nevergone képe

Molesz képe

Akkor nekiállok és megpróbálom egy kicsit önmagam megoldani a problémámat, és átalakítom a sminket. Ez lesz egyébként az újévi fogadalmam: megpróbálok mindent önmagam megvalósítani.

www.kgp.hu

0
0
nevergone képe

Hidd el, jobban jársz, ha félreteszed a jelenlegi éles oldalad összes problémáját, és a gépedre telepített Drupal rendszeren (amit nyugodtan elronthatsz és újratelepíthetsz, nem veszik vele semmi) megpróbálod a dolgokat magad megoldani. Szerintem nagy meggondolatlanság volt a részedről, hogy egy olyan rendszerrel üzemeltetsz egy oldalt, amelyet te sem ismersz, de itt az ideje, hogy változtass ezen.
Csak a személyes példámból tudok kiindulni, otthon nekem három Drupal van a gépemre telepítve, ebből az egyik egy Drupal 6 "ismerkedős-rendszer", a másik egy Drupal 5 teszt-rendszer (minden komolyabb változtatást, amelyet valamelyik éles rendszeremen tervezek végrehajtani, itt tesztelem le először, itt próbálgatom a modulokat, illetve alapvetően mindent), és egy harmadik, szintén Drupal 5 -ös rendszer, de arról majd a napokban írok itt hosszabban.

Időközben megjelent az írás. Köszönjük! -pp

Van egy út, amit szerintem érdemes végigjárni, legalábbis nekem segített.
Először csak feltettem, használtam és állítgattam. Aztán elkezdtek a külső modulok izgatni, itt párszor "megfektettem" a rendszert, de ez is kell, sokat tanultam belőle, amúgy a mysqldump/mysql sokat segít. Majd "véletlenül" elolvastam a Weblabor CSS cikksorozatának első részét, és annyira megtetszett, hogy iziben végig is olvastam az egészet kétszer (!), a másodiknál már erősen "túrkálva" a sminkekben. Végül pedig, mivel közben már nem voltam teljesen hülye a PHP -hez (ellenben gyakorlott, vagy profi sem), belelestem pár modulba, rájöttem, hogy ilyesmit talán én is tudnék csinálni, úgyhogy megpróbáltam, és bejött.
Persze nekem is vannak elmaradásaim, melyeket pótolnom kell, és nem csak a Drupal területén (anno adatbázis-kezelőként Foxpro -t tanítottak DOS alatt, képzelheted, hogy jelenleg mennyit tudok hasznosítani belőle, úgyhogy át kell rágnom az SQL -t), viszont körvonalazódott bennem, hogy merre tudnék továbbmenni, pedig az angolom nekem is nagyon gyenge (ha valahova bugreportot kell írnom, akkor általában megírom magyarul, és mások lefordítják).
Szóval közel sem reménytelen a helyzeted, sőt... csak sok türelem, kitartás, és próbálgatás kell hozzá. És mindenki (mi is) sokkal szivesebben segít, ha látja azt, hogy komolyan foglalkoztál a probléma konstruktív megoldásával.

(Egyszer valaki megkérdezte a bölcs, öreg mestert: "Ó Mester, ha naponta 2-3 órát edzek, mennyi idő alatt lehetek hasonlatos Hozzád?" Mire a mester így felelt: "Talán 5-6 év alatt."
Újra jött a kérdés: "Ó Mester, és ha keményebben, napi 5-6 órát edzek, mennyi idő alatt lehetek hasonlatos Hozzád?" Mire a válasz: "Talán 9-10 év alatt elérheted."
Mire az új kérdés: "Ó Mester, ha egész életemben nem csinálok mást, csak edzek, mennyi idő alatt lehetek hasonlatos Hozzád?" A válasz nem késlekedett: "Életed végére sem éred el."
"És mond Ó Mester" - jött a kérdés - "miért van az, hogy minél erősebben edzek, annál távolabb kerül a hőn áhított cél?" Mire a Mester így felelt: "Mert minél görcsösebben figyelsz a távoli győzelemre, annál könnyebben elesel a közeli, apró buktatókon.")

Ui.: A "hosszú úton" egy Firefox + Firebug nagyon sokat segít, ajánlom.

Elnézést az offtopikért.

0
0
Molesz_pda képe

A fent leírtak alapján átgondoltam az egészet. Belátom felelőtlenség volt így elindítani az oldalt. De ennek is vannak előzményei.
Annó réges-régen, amikor a Cms-ek egyre jobban kezdtek érdekelni, volt egy működő, ingyenes tárhelyre feltelepített php-nuke rendszerem. Bevallom nem szerettem. Egyszerűen túl sablonosnak tűnt, mindenkinek hasonló volt az oldala, csak a tartalom volt más.
Egy véletlen folytán ellátogattam a drupal oldalára. Ha jól emlékszem azt olvastam, hogy a Gimp magyar oldala is Drupal motoron működik. Kegyetlenül megtetszett, így hát kipróbáltam. Sajnos abban az időben már a telepítésnél is elakadtam. Ezekután volt 2 év pihi. Nem foglalkoztam semmivel.
Egy fél éve ismét kitört rajtam a láz, és a bizonyítási vágy (mivel sokan mondták, hogy semmirekellő vagyok, nem tudok semmit sem megcsinálni normálissan, minden webes munkámat félbehagyom...), ismét letöltöttem a drupalt.
A saját gépemen rengeteget kisérleteztem. Én is felraktam a FireBug-ot. A css-t remekül tudtam benn manipulálni. Elkészült az oldalam. És ahogy az lenni szokott (már akivel), elért egy hatalmas vírushullám. A munkám oda lett. Mivel igéretet adtam egy-két embernek, hogy az oldalam végre normális tárhelyen lesz, kénytelen voltam felrakni egy üres Drupalt.
Talán a kapkodásom eredménye az, hogy olyan lett amilyen.
Pénzem nem nagyon volt témák vásárlására, mert a családot el kell tartani, és számomra az az első. Így hát ingyenes témát kellet válsztani. Ahogy te is írtad, engem is megcsapott a külső modulok szele. Igazából nem is akartam mindenféle csicsával teletűzdelt oldalt magamnak, csak annyit szerettem volna, hogy a tartalom kegyetlenül nagy legyen.
Igy útolag visszagondolva talán elöbb a sminkekkel és a modulokkal kellet volna kezdenem localhost-on. De ha a dolog így alakult, akkor már végigcsinálom, és megpróbálom bejárni azt az utat, amin gondolom jó sok drupálos átkelt már.
De úgy érzem, hogy a buktatókból már én is kaptam rengeteget. Összeomlott az oldalam, hackerek támadták meg az oldalt, és letörölték a tartalmamat...

De halgatok rád, és asszem én is belevetem magam a Css-be.

0
0