Drupal Commerce termékek felvitele

vidra képe

Sziasztok.

Próba képen felraktam a Drupal Commerce. Számomra nem világos, hogy hogyan lehetne egyszerűbben megoldani a termékek felvitelét, illetve hogyan célszerű?

Az alapelvem az volt, hogy vannak kategóriák és azokban termékek, úgy mint a demó oldalon. Nos ezt lényegében meg is valósítottam:

Amit csináltam:
Létrehoztam egy szótárat a kategóriáknak. Létrehoztam egy új tartalomtípust amibe két mezőt még felvittem. Az egyik a Termékhivatkozás (Product reference) a másik a kategória szótár.

Az áruház résznél hoztam létre terméktípusokat, majd ezekbe a terméktípusokba raktam termékeket. Tehát lényegében így lehet csak feltölteni az áruházat termékekkel? (ezt sem értem)

Mert a problémám az: Ha azt akarom, hogy látható legyenek az oldalon a termékek a kategóriákba akkor be kell küldenem egy tartalmat (amit fent említve létrehoztam) és ismételten ki kell keresnem az adatbázisból a már felvitt terméket és úgy beküldeni.

Szóval a problémám ezzel az, hogy ez a módszer több száz terméknél kicsit macerás lenne szerintem és így lényegében kétszer dolgozok vele.

Hogyan szokták megoldani ezt a részét nagyvonalakban?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
dj képe

Az a helyzet, hogy most az az alapkoncepció, hogy modellezünk egy boltot. A termékeknél hozod létre a "raktárkészletet" a Tartalomnál pedig a "bolti kínálatot". Például létrehozod a kék, piros sárga, zöld, lila pólót a termékeknél, aztán azt mondod, hogy a tartalomnál ez csak egy póló ami a termék referencián keresztül kapcsolódik a termékeknél létrehozott különböző színű pólókhoz. Amikor egy ilyen több elemmel rendelkező termék megjelenik akkor rögtön az is megjelenik amiben eltér egymástól, pl. egy legördülőben ott az összes szín, ha póló akkor nyilván több méret is. Ezért van így kialakítva a commerce. Persze az gáz, ha egyedi termékekről van szó, de valamit valamiért.

2
0

Üdv!
Dudás József

vidra képe

Akkor ez a rendszer ezt a koncepciót fogja követni és bővíteni?
Mert akkor egyedi termékeknél ez nem túl jó megoldás.

0
0
dj képe

valószínű, hogy belekerül majd egy kapcsoló a termék létrehozásnál, hogy "egyedi" és akkor az a 2 sornyi programocska létrehozza a tartalmat a termék referencia mezővel. Amíg nincs ilyen magad is megírhatod, hogy egyszerűsítsd az életed.

0
0

Üdv!
Dudás József