Sziasztok!
Drupál 7 és Drupál Commerce webáruházról lenne szó, amit egy külső ügyviteli rendszerrel kellene összekapcsolni.
Amit a külső programnak tudnia kell:
- raktárkészlet
- vonalkódos beolvasás
- számlanyomtatás
- tömeges árubevitel
Ami lényeg, hogy ami történik a külső modulban (készlet csökkenés, áru bevitel stb.) az a webes felületen is megjelenjen.
Ha beviszek egy terméket, akkor az jelenjen meg a webshopban is (kép, ár, darabszám, tulajdonságok stb.), ha pedig elkel egy termék a webshopon, akkor csökkenjen a készlet a külső programban is.
Érdekelne, hogy mik a tapasztalataitok ebben, esetleg milyen külső programot ajánlotok a D7+drupál commerce kettősre, ami már működőképes, és tudja a fentebb felsorolt elvárásokat?
Előre is köszönöm!
egyedi eset
Tapasztalatom szerint ezek egyedi esetek lesznek. Minden ügyviteli rendszer egy kicsit sajátos.
A commerce-be bevinni adatokat lehet, de egyedi modul kell hozzá az biztos.
Én azt javaslom, hogy az ügyviteli rendszer legyen a "fő rendszer".
Az oda-vissza szinkronizálás nem biztos, hogy működik. Főleg, ha online szeretnéd.
Én a következő logika alapján működtetném:-
A fő rendszer az ügyviteli rendszer. Itt történik minden ügyviteli változás.
-
Két fő funkciót kellene megvalósítani:- Az ügyviteli rendszerből a commerce-be a termékadatokat és a készletadatokat kellene szinkronizálni.
- A commerce-ból az ügyvitelbe pedig csak a megrendeléseket.
Pontosan erre gondoltam
Igen, pontosan erre gondoltam, csak még nem állt össze a fejemben a dolog. Köszönöm, hogy megfogalmaztad a logikáját!
Ahogy nézegetem a neten az ügyviteli programokat, úgy látom mindegyiknek van egy webáruház modulja, ami megvalósítja a kapcsolatot a webshop és az ügyviteli program között. És igen, ahogy írod is, ezek mind egyedi esetek lesznek.
Esetleg valakinek van-e konkrét tapasztalata, aki már megcsinált egy ilyen projektet?
SimonT
import xml
Én két rendszert néztem:- Ledger
- Symboltech
Az xml talán az egyik legelterjedtem adatcsere formátum. Én egy szkripttel töltöttem be. Online lehetőséget nem szeretem, mert ha megszakad a kapcsolat, akkor gondot okoz a félig elküldött adat. Bár elvileg ezt is ügyesen ki lehet védeni talán.
Szerintem időzítőből lehet megoldani optimálisan. Pl. ügyviteli adatokat időközönként a Drupal-ra feltölteni (ftp,sftp). A Drupal oldalon meg egy időzítővel (ha van friss fájl) be lehet tölteni.
Ez lenne az egyszerű elv. Egy kis segítség egy szkripthez, pl.:
Szinkronizálás
Szerintem egy jól működő rendszernél a webáruház, a raktárnyilvántartó, és a számlázó, ügyviteli részt, egy program működteti csak a hozzáférés van korlátozva. A szinkronizálás az egyidőben végrehajtott tranzakciók miatt megboríthatják a rendszert. Egy adatbázis több vagy egy program kényelmes és megbízhatóbb megoldás, mint az adatok ráncigálása le fel.
Gonda János
Egy jól működő rendszer
Egy jól működő rendszer pontosan nem így néz ki. Kliens programból adatbázis közvetlen írása?
Egy jól működő rendszernél a Drupal is egy felület, az ügyviteli rendszer is egy felület, meg az intelligens kassza, a nyilvántartás is egy külön rendszerben történik és ezeket egy integrációs réteg, pl. egy ESB köti össze.
A kliens az amiről beszélünk
Mi az hogy kliens?
Az XML export iport az nem megoldás erre válaszoltam.
Talán elbeszélünk egymás mellett?
Gonda János
Módosítottad a
Módosítottad a hozzászólásodat, így nem ér. ;) Én arra válaszoltam, hogy a közös adatbázis, az „egy program mind felett” megközelítés a legtöbb esetben nem optimális megoldás.
Nem egyedi eset. Pl. a Mule
Nem egyedi eset. Pl. a Mule ESB-vel közel 200 rendszert tudsz összekapcsolni egyedi kód írása nélkül.
Köszönöm a segítséget!
Köszönöm a segítséget! Hasznosak voltak a számomra a hozzászólások, de a megrendelő még nem döntött, melyik ügyviteli redszert válassza. Köszönöm még egyszer!
SimonT