Drupal bekonfigurálása az EXTRA.HU tárhelyen.

tiwaz képe

Hogyan lehet a Drupal-t beindítani az extra.hu tárhelyen és egyáltalán milyen ez a tárhely a Drupalhoz? Pontos, részletes, lépésről-lépésre típusú leírást kérnék ha lehet, mert még eléggé newbie vagyok a Drupalban.

Hojtsy Gábor képe

Meg tudjuk határozni, hogy közelebbről mi a hibajelenség, amit a telepítés során tapasztalsz, és arra a következtetésre vezet, hogy nem sikerült a telepítés végrehajtása?

0
0
tiwaz képe

Folyton 404-es jelenik meg.
Mindent megpróbáltam már, amit a kézikönyv ingyenes tárhelyekről szóló részében találtam, de semmi eredmény.
Az extra.hu-n van egy link:
http://www.extra.hu/front/homepage_help
amiben azt írják, hogy a mysql-libraryban a LOCK és UNLOCK TABLES függvényeket hatástalanítani kell. Azt kérdezném, hogy ezt pontosan hogyan kell.

0
0
Illyés Edit képe

Melyik küldi a 404-et? Nem felejtetted el véletlenül a szervert beállítani? :)

0
0
tiwaz képe

Ezeket írják az extra.hu-n a Drupalról:

"A Drupal rendszer a következő feltételekkel telepíthető:

csak gyökérbe telepíthető a rendszer
a settings.php-ban az összes ini_set függvényt törölni kell
a mysql-libraryban a LOCK és UNLOCK TABLES függvényeket hatástalanítani kell"

Az extra.hu küldi a 404-es "oldal nem található" üzenetet, minden be van állítva a settings.php-ben, azonban nem tudom hogyan kell a fent leírtakból az legutóbbit: a LOCK és UNLOCK TABLES függvényeket hatástalanítani.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Nem ez okozza a 404-et, a LOCK hibának később kellene előjönnie. Mindenesetre van pár extra.hu-val kapcsolatos témánk már... Az egyikben javasolják, hogy a .htaccess-t ne töltsd fel, vagy nevezd át, hogy ne legyen hatása...

0
0
tiwaz képe

Köszönöm Gábor, igazad volt a htaccess volt a ludas.
Most már működik, már amennyire, pedig nem nyúltam még bele a database.mysql.inc fájlba. Az alábbi hibaüzenettől eltekintve rendben működik.
A searchbox-ot nem lehet használni, na itt jöhet be a képbe a LOCK hiba, a következő a hibaüzenet::
user warning: Access denied for user 'tiwaz'@'%' to database 'tiwaz' query: CREATE TEMPORARY TABLE temp_search_sids SELECT i.type, i.sid, SUM(i.score * t.count) AS relevance, COUNT(*) AS matches FROM search_index i INNER JOIN search_total t ON i.word = t.word INNER JOIN node n ON n.nid = i.sid INNER JOIN users u ON n.uid = u.uid WHERE n.status = 1 AND (i.word = 'itt') AND i.type = 'node' GROUP BY i.type, i.sid HAVING COUNT(*) >= 1 in /nfs/extra/t/ti/tiwaz/wwwroot/includes/database.mysql.inc on line 121.
user warning: Table 'tiwaz.temp_search_sids' doesn't exist query: SELECT MAX(relevance) FROM temp_search_sids in /nfs/extra/t/ti/tiwaz/wwwroot/

0
0
Anonymous képe

A Gábor által linkelt témában le van írva, hogy ezt úgy lehet megoldani, hogy a database.mysql.inc fájlban a LOCK-ot tartalmazó sorokat kikommentezed.

0
0
tiwaz képe

Az extra.hu supportosai azt mondják, hogy a legújab 4.7.4. drupal verziónál már nem szükséges a LOCK/UNLOCK sorokat tartalmazó sorokba belenyúlni és igazuk is van: az tönkrevágja a drupalt, nem fog futni egyáltalán.
Az oldalamon kizárólag a searchbox nem működik, a többi rendben fut, ráadásul sokkal gyorsabban és zökkenőmentesebben, mint az uw.hu-n.
Ha van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne a searchbox-ot működésre bírni, megköszönném, lásd a pontos hibaüzenetet egyik fentebbi hozzászólásomban.
Előre is kösz.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Nos, nem támogatott az ideiglenes táblák létrehozása, mert ezt a jogot nem kaptad meg az extrán. Ez a Drupal search modul így nem fog menni.

0
0
CoMa91 képe

Sehogy sem akar menni az extra.hu-n a Drupal rendszer.
Mindig 505-ös hiba jelentkezik... Azt ajánlották, hogy ne töltsem fel a .htacces-t, hát letöröltem mindent, és újra felraktam, a .htacces nélkül. Próbáltam azt is, hogy a Total Commander-ben a tc-be beírtam, hogy del .htacces , de nem talál ilyen fájlt...
Hallottam, hogy az extra.hu-nak linux szervere van, ház ez a baj, mert ez miatt nem jelenik meg a fájl. Valaki HELP, sűrgős lenne!

0
0
crt képe

Szia.

Következetesen írtad a fájl nevét, vagy .htaccess-t próbáltál és csak elírás történt?
Az 505-ös minden esetre nekem kicsit furcsának tűnik.

Üdv: Zoli

0
0
CoMa91 képe

Rosszul írtam be, azért nem törölte, kimásoltam a fájl nevét, és már le is törölte, most már megy a telepítés, köszi!

0
0
Anonymous képe

Sziasztok!
Azt hiszem (de legalábbis remélem), jó helyre írom a problémám, igaz nekem 5.1-es Drupalom van, de szintén az extra szerverén, és szintén hiba adódott. A telepítés, sminkelés, beállítás, minden működik, azonban van egy kis probléma. Nem tudok egyszerre nagyobb adatmennyiséget beküldeni. Ha a beküldendő fájl mérete 19 Kb, nem jelenik meg a beküldés, csak a /node/add lap, fehér háttérrel. Az előnézet szintén nem működik. Ennek oka egy nem megfelelő Drupal beállítás, vagy a szolgáltató (extra.hu) konfigurálási hibája? A választ előre is köszönöm.

0
0
aliz101 képe

Hello!

Próbált már valaki multisite-ot beüzemelni az extrára? 2 napja szenvedek vele, és azért bosszantó, mert otthon localhostban gyönyörűen megy. A default feltöltés után gyönyörűen megjelenik, a két al-site amit még használnák viszont nem.
Engedi egyáltalán az extra hogy multisite-ot üzemeltessek?
Írtam a supportnak de (még?) nem reagáltak.

Amugy tud valaki olyan ingyenes szolgáltatót ahol tuti megy a multisite?

Köszi!

0
0