Drupal ATW-re

ellenbach képe

Sziasztok.

A segítségeteket szeretném kérni. Nem igazán kar összejönni a dolog nekem. Vagyis az ATW és a DRUPAL házasítása. Kérem ha van valaki aki segítene egy amatőrnek vegyen fel msnre:
[email protected]
vagy skype-ra: ellenbach.laszlo
Nagyon megköszönném.

Drupal verzió: 
ellenbach képe

A lényeg az lenne hogy egy olyan egyszerű oldlam legyen ahol lehet chatelni és képet tudok feltenni, illetve egy hirek menüben infokat

0
0
Nagy Gusztáv képe

Kérlek, vedd tudomásul, hogy egy fórumon általában (itt pedig különösen) nem illik magánsegítséget kérni. Ennek a fórumnak a segítségnyújtás mellett célja, hogy egy tudásbázis is legyen. Tehát aki segít, az igenis itt, publikusan segítsen, ha ez megoldható technikailag. (Persze lehetnek kivételek, de ez az alapelv.)

Másrészt az ATW-n a Drupal nem nagyon fog menni. Sőt, más ingyenes helyen se nagyon.

A hírek az alaprendszerrel megoldható. A képekhez Image modult ajánlom. De leginkább a jegyzetemet:

0
0

Nagy Gusztáv

Poetro képe

A mai napon sikeresen telepítettem egy drupal-6.13-at az ATWn levő egyik domainre. Hozzá kell tenni, hogy ez fizetett szolgáltatás, mégse olyan egyszerűek a dolgok.

Meg kell kérni az ATWseket, hogy kapcsolják ki a register_globals-t (enélkül nem fog menni a telepítés se). A .htaccess fájlokkal nem tud mit kezdeni az ATW (csak Internal Server Errort), ezért érdemes egy teljesen üres .htaccess fájlt felmásolni.

Telepítés és alapvető konfigurálás után, pedig érdemes a files mappában időközben lergenerálódott .htaccess fájlt (amennyiben a Drupal máshova is generált volna, akkor mindet) teljesen kiüríteni, elkerülendő az Internal Server Error üzeneteket a feltöltött fájl megtekintése helyett.

0
-1
Nagy Gusztáv képe

gyakorlatilag sebezhetővé tetted az oldaladat. Azért nem csak poénból vannak ám ott azok a sorok a .htaccess-ben.

Én menekülnék egy ilyen szolgáltatótól.

1
0

Nagy Gusztáv

Poetro képe

Tudom, hogy sebezhetőbb így az oldal, de nem tudok mit tenni, a megrendelő ezt már kifizette, gondolom legalább egy évre. De mivel az oldal szinte teljesen statikus (csak egy számláló van rajta), ezért nem hinném hogy komolyabb kockázata lenne. Nincs kommentezési lehetőség, fájl feltöltés, fórum, semmi, csak ~10 db oldal.

0
0
fox mulder képe

Hali!

Nem tudom, mennyit fizettél, de pár ezer forintért (per év) már lehet olyan tárhelyet bérelni, ahol nincsenek ilyen gondok. És igaza van Gusztávnak: nem véletlenül vannak ott azok a .htaccess fájlok. Szerintem is költözz el :)

1
0

Fox Mulder

Poetro képe

Tudom, én is ezen a szerven vagyok, valamelyik oldalammal, mint a Drupal.hu, és csak ajánlani tudom ;)

0
0
bali723 képe

Sajnálattam hallom (inkább olvasom), hogy ennyi baj van az atw vel, ha drupalt akar valaki feltenni. Nekem is ATW n van a honlapom és ez a .htaccess kicsit idegesítő... Lehet nekem is ki kéne ürítenem és akkor megoldódna egy csomó gondom (pl el tudnám tüntetni a ?q= -t). Csak az a baj, hogy én ezt ajándékba kaptam (honlapot, pontosabban csak egy domain és ugye az enyém azt csinálok vele amit akarok). Egyáltalán lehet csak úgy szolgáltatót váltani, vagy előtte várjam meg míg letelik az 1 év? Egyáltalán ha üres a .htaccess fájl, akkor hogyan lesz sebezhetőbb az oldal?

0
0
bellakrisztian képe

Sziasztok!!

Új vagyok a fórumon, az lap téma, hogy atw-n drupal.
Én a 000webhost.com weboldlat ajánlom, itt működik az összes ilyen rendszer mint a drupal.

Üdv

0
0
Macibaby képe

Sziasztok!

Én most a 000webhost.com oldalon vagyok és bár ugyan működik az oldal, de nem igazán életképes a szolgáltató. Ahogy az oldalamat elkezdtem beállítgatni és pár modult fel tettem, olyan hibák jöttek ki, amivel a szolgáltató még csak foglalkozni sem akar. Hozzá tenném, hogy ingyenes rendszerről beszélek, mert nincs keresetem, hogy fizetős szolgáltatót használhassak. Amúgy biztos vagyok benne, hogy fizetősen sem lenne zökkenő mentes a dolog. Annak idején az Extra.hu volt a legjobb, de időközben tönkre ment és más üzemelteti már az oldalt. De az biztos, hogy az ATW-sek a lehető legrosszabb ma elérhető szolgáltatást tudják csak nyűjtani és, ha valaki jót akar magának, akkor inkább olyan szolgáltatót választ, aminél akár még maga is szerkesztheti a szerverének beállításait. Ilyen szolgáltató nem két fillér, de azt gondolom, hogy ebben az esetben a legkevesebb hibával lehet oldalt létrehozni rajta.
Tud valaki a Dataglobe-osokon kívül még ilyent mondani?

0
0

A mosoly egy olyan gesztus, amivel bűntetlenül garázdálkodhatunk mások boldogságában, és közben a sajátunkat is emeljük.

Sk8erPeter képe

Tud valaki a Dataglobe-osokon kívül még ilyent mondani?

A DataGlobe-hoz költözni TILOS :) Az egy ócska, megbízhatatlan szolgáltató.
Hogy miért? Itt elolvashatod:
http://drupal.hu/comment/66797#comment-66797

Az ATW is felejtős.

A 000webhost okés.

Amit kifejezetten tudok ajánlani:
http://tarhelypark.hu/
Nem fűz hozzájuk semmi személyes érdekeltség, csak sok-sok pozitív tapasztalat, gyors, ügyfélorientált ügyintézésben volt eddig részem, és kifejezetten Drupalos problémákkal is hajlandók foglalkozni, itt, drupal.hu-n is közreműködtek már szolgáltatóval kapcsolatos problémák megoldásában (példa: http://drupal.hu/comment/69056#comment-69056). Munkaidőben cseten is elérhetők, az áraik pedig szerintem nagyon korrektek.

Aminél csak a domaint kell megfizetni, és nemrég indultak:
http://startarhely.hu/
5 GB tárhely ingyen, pontosabban a domain áráért.
Nekem most itt van egy domainem és tárhelyem személyes célokra, 7-es Drupallal, és eddig úgy tűnik, tök jól működik, bár nem teszteltem még igazán, mert teljesen friss a dolog. De eddig úgy tűnik, ajánlható.

0
0