Üdv!
Kimaradt nekem a Drupal 8, vagyis egyszer telepítettem, de maradtam a 7-nél.
Ha váltanék, most 8-ra, vagy 9-re tegyem?
A 9 a 8-as frissítése, vagy megint minden új lett?
Megnyertük már a versenyt a Wordpress-szel szemben, vagy még mindig csak 5% körüli részesedése van a Drupalnak?
Drupal verzió:
Fórum:
1. 9-re
1. 9-re.
2. Zömmel maradt a régi.
3. Nem.
+1 a kilences verzióra
+1 a kilences verzióra
Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest
A 8-ashoz találtam
A 8-ashoz találtam kézikönyvet, magyarul, így azt telepítettem, de majd jön az is. Bár még most is van olyan fontos modul, aminek nincs, vagy nincs végleges változata 8-asra. De eddig, ha nem is minden, de tetszik a 8-as, pedig még egy ideig a 7-esben gondolkodtam, de azért az már tényleg régi, és a 8-as se új.
Egyelőre nem értem miért írták itt sokan, hogy a 8-ashoz komolyabb tudás kell. Persze, majd lehet, hogy beleütközök valamibe.
Azt nem értem, miért kellett kivenni a rejtett mappák beállítását a kezelői felületről és kell kézileg beállítani a settings.php-ban. Ez mitől biztonságosabb.
És van egy biztonsági beállítás, amit még a telepítéskor, hogy az miért nem kerül eleve bele (HTTP HOST Header).
a php-val feltoltott file-ok futtatasa nem lehetséges
Most olvasom, amikor frissíteném a 8-as core-t, hogy 3 hónap múlva lejár a 8-as támogatása, tehát akkor törlöm és 9-es.
Feltöltöttem a ZIP-et, és egy php-s file kezelővel kicsomagoltam, mivel Total Commanderrel egyenként feltölteni ezer év. Viszont ezt kapom:
Ez hol lehet ideiglenesen kikapcsolni?
Vagy, ti hogyan töltitek fel a file-okat?
Kerestem a htacces-ben, a settings-php-ban, és a google se segített a Drupal upload file width PHP kérdésre.
Segíts megérteni kérlek hova
Segíts megérteni kérlek hova töltöd fel?
Első körben én azt javaslom saját gépeden (local) futass mindent (upgrade, update, stb), ha ez megvan a kész alkalmazást (weboldal) töltsd fel a szerverre. Ha ezzel kapcsolatban új kérdés merülne fel, kérlek nyiss új fórum témát majd.
Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest
server-re. Saját gépen nagyon
server-re. Saját gépen nagyon lassú (XAMPP, WAMP).
Ott valami más gond lesz...
Ott valami más gond lesz...
Nálam a 2. gen. i5-ös notebbokon, SSD-vel a 9-es teljesen jó tempóban fut az XAMPP platformon..
Általában minden CMS saját
Általában minden CMS saját gépen lassú, Drupal esetében a 7-es is sokkal lassabb, mint tárhelyen, de ez más téma, ezért nem írhatom ide. :-)