Hogy ne kelljen külön keresgélni, erről van szó:
https://api.drupal.org/api/drupal/core!includes!common.inc/function/drup...
A kérdés az lenne, hogy ha valami olyat szeretnék, ami nem támogatott a #states-sal alapból, azt hogy kell szépen megcsinálni és nem kókányolva.
Itt egy példakód részlet a jobb érthetőségért:
'#type' => 'radios', 'csakegy' => 'Csak egy elem', 'mindegyik' => 'Minden elem', ), ); '#type' => 'select', '1' => 'alma', '2' => 'barack', '3' => 'pálinka', ), ), ), );
Ez a fenti kód ugye azt csinálja, hogy tetszőlegesen választani lehet az alma, barack és pálinka között, mindaddig amíg a rádió gombok a "Minden elem" állapotban van de a választási lehetőség letiltásra kerül, ha a rádió gombot átbillentem a "Csak egy elem"-re.
Azt szeretném, hogy ha már csak egyet választhatok, akkor az minden esetben a ( értelemszerűen :-D )pálinka legyen.
Tehát hogy kell ezt szépen megoldani ?
Így egyszerű a megoldás ugye, hogy hozzácsapok egy js kódot
$form['#attached']['library'][] = 'csunyamegoldas_js';
csak akkor oda szép tiszta konzisztens kódom és ráadásul máshol nem is tudom többet felhasználni ezt a fejlesztést.
Várom a "drupal"-os megoldási javaslatokat !
A #states-al nem igazán inkább #ajax
valami hasonló kód kell hozzá:
Üdv!
Dudás József
Lehet, hogy nem elég pontosan kérdeztem
Először is köszönöm a válaszodat. Természetesen így, ahogy írtad #ajax-szal és még számtalan egyéb módon is meg lehet oldani a példának felhozott feladatot. A kérdés viszont nem a példa megoldása, hanem az, hogy a #states funkcióit hogyan lehet szép drupálos megoldással ( például egy modullal ) úgy bővíteni, hogy alapból nem támogatott új paramétereket is lehessen használni a #states-ban. Azért fontos így, hogy más projekteknél is lehessen ugyanazt a kódot(modult) használni és hogy konzisztens maradhasson a kód. Ilyenre gondoltam nagyjából az eredeti példánál maradva:
szabozee (zee zee zee kukac free mail pont hu)
jQuery
Szia!
Ha itt az „updatevalue” a kérdés, akkor szerintem olyan paramétereket tudsz használni, amiket a jQuery támogat. Így ha plusz dolgokat szeretnél, akkor azt kell okosítanod.
Választ szeretnél? - Új kérdés, új téma - Tesztoldal - Trollkezelés - Frissítés