Sziasztok!
Drupal 8 telepítése, kattintgatása után pár modult telepíteni szerettem volna, és két teljesen különböző időpontban letöltött dev állapotú D8-asnál is ezt a hibát kaptam:
Fatal error: Class '__TwigTemplate_3ae02cc39e5b640bf1c79b429ec93eb5' not found in ...\core\lib\Drupal\Core\Template\TwigEnvironment.php on line 98
a TwigTemplate utáni randomszám persze a másik oldal esetében más, végül is nem ez a lényeges, hanem inkább az, hogy miért kapom ezt a hibát? Csak adminként bejelentkezve jelentkezik a probléma, anonimként no para (default Bartik smink):
(már csak a kép miatt is megérte bizonyítékként berakni a screenshotot :D)
Egyelőre nem tudom körülírni normálisabban a problémát, mert nem nyomogattam végig egyenként, hogy vajon melyik modul telepítése után jelentkezik a hiba.
Ti nem tapasztaltatok ilyet?
fejlesztés alatt
Mivel a Drupal 8 még erősen fejlesztés alatt áll, ezért én első körben a drupal.org-on néznék körül a hibajegyeknél, majd ha nem található még róla és a hiba a legfrissebb változattal is fennáll (git!), akkor ott jelenteném.
Választ szeretnél? - Új kérdés, új téma - Tesztoldal - Trollkezelés - Frissítés
igaz, Git-változattal kéne próbálkozni :)
Igen, tiszta sor, hogy erősen fejlesztés alatt :) Csak ez elég gyorsan szembeötlő hiba volt mindkét esetben, csodálkozom, ha másnak nem jött elő.
De tényleg, igazad van, Git lesz a megoldás, az innen letölthető legfrissebbel még nem próbálkoztam {pirulós smiley}.
git clone --recursive --branch 8.x http://git.drupal.org/project/drupal.git
Nemsokára kipróbálom, és visszajelzek!
Senki nem mondta
Senki nem mondta, hogy másnak nem jött elő, ez fejlesztés alatt áll, szóval akkor sem lepődhetsz meg, ha öt oldalas hibaüzenetet ad, majd a gépet elhagyva leformázza a szomszéd merevlemezét, megeteti a házmester gyerekét, majd sikeres Holdra szállást hajt végre. Ez ilyen. :)
Választ szeretnél? - Új kérdés, új téma - Tesztoldal - Trollkezelés - Frissítés
ugyanaz a Gittel letöltött változattal is
Úgy értettem, hogy nem született róla issue, legalábbis én egyelőre nem találtam.
Az is lehet, hogy a tesztkörnyezetemmel (Windows + IIS + FastCGI PHP 5.3.8) van összefüggésben.
Most lehúztam Gitről, és egyetlen modult akartam engedélyezni, mégpedig az Email fieldet, és már megint ugyanaz a hiba jött elő:
http://i.imgur.com/1bwgW.jpg
(bocs a kép rossz minőségéért, az Imgur butította "picit")
Valószínűleg ebből issue lesz.
Szerk.:
Nálatok egyébként nem jelentkezik ilyen probléma bármilyen modulengedélyezés után?
Elképzelhető, hogy valami Twig cache-sel kapcsolatos a dolog, mert elvileg az admin-felületen összekattintott modultelepítés után történik egy cache-frissítés.