Drupal 8 modulok telepítése után "Class '__TwigTemplate_RANDOMSZÁM' not found" para

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

Drupal 8 telepítése, kattintgatása után pár modult telepíteni szerettem volna, és két teljesen különböző időpontban letöltött dev állapotú D8-asnál is ezt a hibát kaptam:

Fatal error: Class '__TwigTemplate_3ae02cc39e5b640bf1c79b429ec93eb5' not found in ...\core\lib\Drupal\Core\Template\TwigEnvironment.php on line 98

 Class '__TwigTemplate_3ae02cc39e5b640bf1c79b429ec93eb5' not found in ...\core\lib\Drupal\Core\Template\TwigEnvironment.php on line 98

 Class '__TwigTemplate_24e69fb245b37bb5385cba891f19c4ae' not found in ...\core\lib\Drupal\Core\Template\TwigEnvironment.php on line 98

a TwigTemplate utáni randomszám persze a másik oldal esetében más, végül is nem ez a lényeges, hanem inkább az, hogy miért kapom ezt a hibát? Csak adminként bejelentkezve jelentkezik a probléma, anonimként no para (default Bartik smink):

Drupal 8, Bartik
(már csak a kép miatt is megérte bizonyítékként berakni a screenshotot :D)

Egyelőre nem tudom körülírni normálisabban a problémát, mert nem nyomogattam végig egyenként, hogy vajon melyik modul telepítése után jelentkezik a hiba.

Ti nem tapasztaltatok ilyet?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

Mivel a Drupal 8 még erősen fejlesztés alatt áll, ezért én első körben a drupal.org-on néznék körül a hibajegyeknél, majd ha nem található még róla és a hiba a legfrissebb változattal is fennáll (git!), akkor ott jelenteném.

1
0
Sk8erPeter képe

Igen, tiszta sor, hogy erősen fejlesztés alatt :) Csak ez elég gyorsan szembeötlő hiba volt mindkét esetben, csodálkozom, ha másnak nem jött elő.

De tényleg, igazad van, Git lesz a megoldás, az innen letölthető legfrissebbel még nem próbálkoztam {pirulós smiley}.

git clone --recursive --branch 8.x http://git.drupal.org/project/drupal.git

Nemsokára kipróbálom, és visszajelzek!

0
0
nevergone képe

Senki nem mondta, hogy másnak nem jött elő, ez fejlesztés alatt áll, szóval akkor sem lepődhetsz meg, ha öt oldalas hibaüzenetet ad, majd a gépet elhagyva leformázza a szomszéd merevlemezét, megeteti a házmester gyerekét, majd sikeres Holdra szállást hajt végre. Ez ilyen. :)

0
0
Sk8erPeter képe

Úgy értettem, hogy nem született róla issue, legalábbis én egyelőre nem találtam.
Az is lehet, hogy a tesztkörnyezetemmel (Windows + IIS + FastCGI PHP 5.3.8) van összefüggésben.

Most lehúztam Gitről, és egyetlen modult akartam engedélyezni, mégpedig az Email fieldet, és már megint ugyanaz a hiba jött elő:

http://i.imgur.com/1bwgW.jpg

(bocs a kép rossz minőségéért, az Imgur butította "picit")

Valószínűleg ebből issue lesz.

Szerk.:
Nálatok egyébként nem jelentkezik ilyen probléma bármilyen modulengedélyezés után?
Elképzelhető, hogy valami Twig cache-sel kapcsolatos a dolog, mert elvileg az admin-felületen összekattintott modultelepítés után történik egy cache-frissítés.

0
0