Drupal 8 iszonyat lassú

dyra képe

Mi lehet az oka, hogy ugyanazon a szerveren a Drupal 7 viszonylag gyors és jól működik még a Drupal 8 borzalmasan lassú és már már a használhatatlanság határát súrolja.

7.1.14 PHP
MySQL 5.6.41-84.1
PHP OPcode nem tudom engedélyezni a tárhelyen.

Vagy a Drupal 8 sokkal robusztusabb mint a 7? Kisebb projektekre nem való?

Drupal verzió: 
dyra képe

ÁÁá felejtsétek el. Mind1.

0
0

honlapom http://dyra.eu/

nevergone képe

HF leon képe

Elegendő tárhely és memória esetén és az OPcode nélkül is tud közepes sebességű lenni a drupal 8, ha már becachelte az oldalakat. Persze az első megnyitás igen lassú.
Az admin felület pedig rémesen lassú tud lenni.

Szólj a tárhelyszolgáltatódnak, hogy kapcsolja be az opcache php modult, mert a normális használathoz erre a drupal 8-nak nagy szüksége van. Ég és föld a különbség.

Ha drupal ökoszisztémában gondolkodsz és nem tudod engedélyeztetni a fenti modult, vagy szolgáltatót váltani, akkor a backdrop cms-el tehetsz, még egy próbát. Amikor a drupal 8 symfony alapokra került és elindult a teljesen objektumorientált struktúra felé, akkor a fejlesztők egy része kivált és a korai drupal 8-at vitte tovább, amely közelebb áll a 7-hez. Ebből lett a backdrop cms.

1
0
nevergone képe

Plusz válassz PHP 7.2-t, adj neki memóriát és felejtsd el az alsó kategóriás shared hostingokat.

0
0
HF leon képe

Jó-jó, de azért a sok apró oldalnak kár lenne egyenként több tízezres díjjal rendelkező szolgáltatót/csomagot választani.

Ugyanakkor azokon az oldalakon, ahol, maximum egy üzenetküldő boxban kimerül az interakció, még a wordpress bőven is sok. (Azért hozzáteszem, hogy a wordpressben is ki lehet irtani a felesleges dolgokat.) Ott sokszor egyszerűbb egy mikroframework használata, amivel talán a leginkább megspórolhatók az erőforrások.

A drupal 8 viszont valóban a nagyobb, összetettebb oldalak számára lehet jó választás, de osztott tárhelyeken is jól működik (már ahol nem spórol ki a szolgáltató mindent alóla). Minimum PHP 7.1.x, 128MB memória 1GB (ez persze az oldalszámtól és az oldalakhoz feltöltött médiáktól függ -1GB esetén, már több száz lap is elfér), vagy nagyobb tárhey és az OPCache php modul bekapcsolása ajánlott. Persze ennél gyengébb feltételek mellett is elmegy és pár lapból álló oldal esetén ez a tárhely is túlzás, de a jó működéshez minimálisan kb. ennyi ajánlott.

A backdrop cms és a wordpress esetén ennél jóval kevesebb is elég. A drupal 9-re ki fog alakulni egy remélhetőleg jól összeválogatott mag, ami a 8-asban, még kialakulóban van. Értem ez alatt: a mag által biztosított szolgáltatások összességét.

0
0
dyra képe

Köszönöm az infókat! Átállok a kis projekteknél (nekem szinte csak az van) wordpress-re meg jekyll-re. Nagyságrendekkel gyorsabbak még "gyenge" tárhelyen is. Nem értem ezt a fejlesztési irányt de mind1 nem is az én dolgom.

0
0

honlapom http://dyra.eu/

szantog képe

Én egyszerre dolgozok wp-n és drupalon. Dehogy gyorsabbak, sőt! Php részen még esetleg, de mivel a sok önjelölt, backend diktátor plugin, theme olyan szinten fossa tele a htmlt semmire sem használt js-ekkel, inline css-ekkel, hogy mire frontend betöltődik, addigra a user már 3 site-tal odébb van.
Kb ezzel összegezném a tapasztaltakat: A drupal 8-nak serveren kell a vas, wp-nek meg a user gépén.

Amúgy pár hete évi cc 28k HUF-ért organizáltam olyan shared hostingot, amin simán elszaladgál 30-40 kisebb drupal 8 site, ha érdekel, szívesen elküldöm privátban.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

dyra képe

Igen ezt én is tapasztalom, hogy a vásárolt sminkek (persze én az olcsóbbakat vettem eddig) rettenetes férc munkák. Viszont a D7 és a D8 között ettől függetlenül is mellbevágó a különbség. Manapság meg szinte csak a tempó számít.

0
0

honlapom http://dyra.eu/