drupal 7.12 hiba

SIR VAMI képe

Sziasztok!
Eddig a drupal 6.25-öt használtam, és ott pl: ha egy oldalt hoztam létre, a szövegmenőben a szerkesztési ikonok - hiperlink beszúrása, ide-oda igazítása a szövegnek...stb - mindig megjelentek. Most telepítettem a 000webhost-ra a 7.12-es drupalt, de a ha itt egy oldalt küldök be, akkor azok a szerkesztési ikonok ne jelennek meg. Ezt a hibát már a 7.11-es drupalnál is észrevettem. Próbáltam IE9, és a legújabb Firefoxxal, de egyik böngésző sem segített a problémán. Ha tudtok rá vmi megoldást akk írjatok. Köszi

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Fórum: 
eager képe

Ez nem hiba.

A kis gombokat egy úgynevezett 'javascript library' (egy szövegszerkesztő bővítmény) teszi oda, amelyik a szövegformázási feledatokat is ellátja.

Ezt úgy kell pluszban hozzáadni a Drupalhoz, mert ez nem része az alaprendszernek.

2 dolog kell ahhoz, hogy ez működjön neked:

  1. Kell egy Drupal modul, ami befogadja, kezeli, integrálja a fent említett szövegszerkesztő bővítményt a Drupal-ba.
    Erre a http://drupal.org/project/wysiwyg modul az ajánlott.
  2. Emellett szükség lesz magára a szövegyszerkesztő bővítményre is, a két leggyakoribb manapság a CKEditor és a TinyMCE. Ezeket letöltheted a saját honlapjukról (linkelve).

Telepítéskor először tedd fel a Wysiwyg modult a /sites/all/modules mappába kitömörítve, majd a modulok oldalon bekapcsolva.

Ezután töltsd le a választott szövegszerkesztőt, és tedd fel a sites/all/libraries mappába.

Ezután, ha a Wysiwig modul beállítóoldalára mész (/admin/config/content/wysiwyg) , elvileg már láhatod is, hogy megtalálta a szövegszerkesztő bővítményt, és nekiláthatsz személyre szabni a funkcionalitást.

Mindeközben olvasd el a közölt útmutatásokat is, pl. a http://drupal.org/project/wysiwyg oldalra írt útmutatásokat, és az onnan nyíló linkeket is.

Ja, és először ezt nézd meg: http://drupaltherapy.com/wysiwyg

5
0
SIR VAMI képe

Köszi, amint helyre tudtam állítani a rendszert azonnal, megcsinálom, csak most sikerült tönkretennem a drupalomat.

0
0
SIR VAMI képe

Köszi szépen, sikerült megcsinálni, és tökéletesen működik!

1
0