Kedves Drupal közösség!
Új Drupal 7 telepítés után megszeretném változtatni a node id automatikus létrehozását, hogy ne node/1-el kezdődjön , hanem pl. node/1500-al, mert egy Drupal 6-os adatbázisból szeretnék átemelni bizonyos oldalakat melyeknek ugyanolyan elérhetőségnek kell lennie. Sajnos a migráció nem jön össze, mert sok nem aktuális tartalom van benne. Nem meglévő oldal node id-jét szeretném módosítani, hanem hogy ne node/1 kezdődjön. Kérdésem az lenne, hol lehet ezt átállítani az adatbázisban, több lehetőséget is próbáltam eddig leírások szerint, de sajnos nem sikerült eddig.
Üdvözlettel: Viktor
Taxonomy upgrade extras:
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
path
Az adott node-okon használjatok útvonalat, esetleg automatikus átirányítással (globalredirect). Ezután ezt az útvonalat az új helyen arra a tartalomra teszed, ahova csak szeretnéd.
Nem javaslom a node id piszkálgatását.
Választ szeretnél? - Új kérdés, új téma - Tesztoldal - Trollkezelés - Frissítés
Első olvasatra nem sok
Első olvasatra nem sok értelme van, amit akarsz. Nidet nem piszkálunk, hacsak nem egy advanced drupal vizsgán kapsz olyan kérdést, hogy hogyan csináljunk inkonzisztens drupal adatbázist.
Ámde! Felteszed a devel modulet, annak van egy devel_generate része.
Megadod neki, hogy generáljon pl 1500 story-t, és máris van 1500 nided. De továbbra sincs értelme. Az új oldalon megfelelően konfigurált alias simán elvégzi a dolgát, ha meg a régi oldalról akarsz tartalmakat átvenni migrálás (aka kódolás) nélkül, akkor ott a views_datasource, csinálsz egy json oldalt, az új oldalon meg a feeds modulllal importálod.
Vagy nem jól értem, amit szeretnél?
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Tökéletesen jól értetted amit
Tökéletesen jól értetted amit szeretnék, köszönöm a segítséget neked és nevergone-ak is, én is az útvonal álnevekre gondoltam elsőre, csak elkezdtem keresgetni és akkor találtam rá a nidek állítgatására, de "Nidet nem piszkálunk, hacsak nem egy advanced drupal vizsgán kapsz olyan kérdést, hogy hogyan csináljunk inkonzisztens drupal adatbázist.":-) most már értem miért nem sikerült:-)
Így már összeállt a fejemben a dolog és a kivitelezésen dolgozom. Drupal 7 alatt jó sok tartalomtípussal mezőkkel, responsive oldallal megoldva.
Köszönettel: Lucza Viktor