Drupal 6.3 Windows 2008 Standard MySQL PHP telepítési hiba

szogedi képe

Hali!

Szeretném a 6.3-as magyarított Drupalt egy Windows 2008 Standard IIS7-ére telepíteni. A Windows 2008 Standard 64 bites, így ennek megfelelően a 64 bites MySQL-t telepítettem fel, beállítottam a kívánt adatbázist rajta. PHP-nál engedélyeztem a 32 bites futást, s a telepítő el is indul, de a Set up database pontnál elakad a következő üzenettel:

Database configuration
The following installation warning should be carefully reviewed

Operations on Unicode strings are emulated on a best-effort basis. Install the PHP mbstring extension or improved Unicode support. (Currently using Unicode library Standard PHP)

Your web server dows not appear to support any common database types.
Check with your hosting provider to see if they offer any databases that Drupal supports.

---

Itt meg is állt a tudomány. Korábban 32 bites Vista-ra raktam fel, ott ugyanezekkel a beállításokkal tökéletesen működött minden, de hiábra raktam az ott beállított php.ini-t az új rendszerbe, itt mindig elakad a művelet.

Valaki tud nekem segíteni ebben?

Előre is köszi.

szogedi képe

Pang a portál, vagy senkinek sincs lövése a lehetőségeimről?

0
0
Walaky képe

Tegnap én is belefutottam egy hasonló konfigban ilyesmibe,de sikerült kiegyengetnem az útját.

0
0
gyuri2012 képe

...ennek örülök.
Majd egyszer áruld el azt is hogy hogyan..., ha már hasonló! ;)

0
0
Walaky képe

Természetesen, csak azért nem kezdtem részletezni, mert a dátum alapján azóta már akár túl is juthattál a problémán.
Windows esetén nem hinném hogy php forgatáson kellene gondolkodnod.
Én az alábbi standard roppant bonyolultságú script segítségével szoktam ellenőrizni hogy az aktuális php.ini beállításai rendesen érvényre-e jutnak.

IIS esetén az ini file módosításának hatása nem azonnal történik meg,ezt elősegítendő az IIS kezelőben az alkalmazáskészletek -ben a site-hoz rendelt készletet restartoltatni szoktam.

A default php.ini hez képest a drupal kapcsán emlékeim szerint az alábbi sorok elöl szedtem ki a pontosvesszőt és ezáltal engedélyeztem:
extension=php_mbstring.dll
extension=php_mysql.dll

0
0
pp képe

Kérlek legyél türelmesebb ez nem egy fizetett telefonos/csevegős szolgáltatás, hanem egy közösségi oldal. Aki tud és akar segíteni fog neked amikor az ideje engedi. Lehet valaki csak hetente egyszer jön ide, de ő fogja neked megmondani a tutifrankót.

Sajnos azt kell mondjam ez itt nem Drupal kérdés. Irány a php levlista. Neked egy olyan php kell, ami rendelkezik mb_string támogatással és van benne legalább egy használható adatbázis kiegészítő(Drupal-nak jelenleg MySQL vagy PostgreSQL kell). php.ini-ben keress rá ezekre, hogy be tudod-e kapcsolni. Lehet azonban, hogy újra kell forgatnod a PHP-dat.

pp

0
0