Drupal 6.19 telepítés első alkalommal - hogyan kezelhetem az engedélyeket winXp-ből?

tolnaigy képe

Én már az első telepítésnél elakadtam címmel írtam korábban a Drupal 6.16 telepítési probléma
témakörben (rambovics · 2010. március 29. 08.39) Gyors válaszban kaptam Edittől, hogy nyissak új témát, alighanem ez így szokás. Köszönöm, majd beletanulok.

Induló gondom ez volt kis kiegészítéssel a gyorsan reagáló Csonka Gergely felvetésére:
----------------------
Először próbálok itt a fórumon kérni segítséget, remélem nem baj, hogy belakapcsolódok egy futó témakörbe.

Én még a kezdeti installálás közepén tartok, de már kezdek elbizonytalanodni, hogy átjutok-e az akadályokon, ha nem linuxos úton járok.

XP környezetben installáltam a Drupal 6.19-et magyar kiegészítéssel. A telepítésnél azonban sehogy se jutok tovább. A settings.php másolással való létrehozása és a files mappa létrehozása után nem elég, ha windowsos környezetbő adom meg a Teljes hozzáférést (módisítás, olvasás és végrehajtás, Olvasás, Írás) a Mindenki felhasználónak?

localhost/drupal/install.php lapján az angol nyelvet válaszva, kaptam a dokumentációban is szereplő hibaüzenetet, amely az általam - szerintem - megtettek ellenére üzeni:
1. Copy the /sites/default/default.settings.php to /sites/default/settings.php
2. Change the permissions so, ... stb.

A kérdésem tehát főleg az, hogy win alól megnézve a php filee és az új /file mappa is a "Teljes hozzáférést" (módosítás, olvasás és végrehajtás, Olvasás, Írás) tartalmazza a "Mindenki " néven összefogott felhasználónak.

Ez nem a 777 engedély?

Olvastam tovább itt a válaszokat a browserek gyorstárával kapcsolatban (Chrome -
Balogh Zoltán · 2010. március 29. 08.57) Azt gondolom, hogy itt még nem is erről lehet szó, mert megnézem Explorerre, Firefox-al is. Inkább valami olyanról, amit nem ismerek a Drupallal kapcsolatban.

Köszönöm előre is, ha eligazítotok.

Drupal verzió: 
aksza képe

Ha saját gépen csinálod pld. az xampp futtatásával, akkor általában nem kell a jogosultságokat állítani. Ha a szerveren csinálod majd akkor az ftp programmal tudod állítani az attribútumokat (ott se biztos, hogy kell, ez a szerver konfigtól függ). Lehet számot is megadni (pld 777) de lehet pipákkal is állítani a jogokat.

Szerintem nálad az a gond, hogy nem csinálsz mindent újra.

1-Töröld az adatbázist, hozz létre egy újat (ami üres)
2-Másold fel a drupal fájlokat, majd a magyar nyelvet
3- Lényeges, hogy meglegyen a default.settings.php és a settings.php is a sites/default könyvtárban, írható legyen telepítéskor.

A sites/files mappát létrehozza a drupal telepítéskor, azzal nem kell foglalkozni.

Ne bonyolítsd túl a dolgokat, nem annyira bonyolult, saját gépen kb. semmit nem kell csinálni a jogokkal, könyvtárakkal egyebekkel.

0
0
tolnaigy képe

Köszönöm a pontos eligazítást! Úgy látszik tényleg elkomplikáltam a dolgokat a sok kisérletezgetéssel.
Amit eddig két napig se tudtam megcsinálni, most pár perc alatt simán végigcsinálom.
Élmény volt veletek együtt dolgozni.
Kösz.

0
0
aksza képe

A másik szálon írtakra:
A jogosultságokat a szerveren kell kezelni, igazán nincs köze az xp-nek hozzá, annyi köze van, hogy az alatt fut az xampp az esetedben.
A lényeg, hogy ha saját gépen futtatod az xampp-t akkor nem kell ezzel foglalkozni, ha majd szerverre teszed akkor meg az ftp program segítségével tudod állítani (pld Total Commander: Fájl / Attribútumok módosítása), illetve a telepítéskor a settings.php fájlnak írhatónak kell lennie, utána a Drupal visszaállítja (ha tudja)

0
0
tolnaigy képe

Köszönöm a világos magyarázatot, nem értettem eddig a problémát.

0
0