A weboldalam (http://phoenix_art.wps4.info/) jelenleg is 6.10-es Drupal verziót jelez, holott már letöltöttem az azóta felajánlott 6.11 és 6.12 biztonsági frissítéseket is. A szerverre történő feltöltést követően semmi nem változik az Állapot jelentés menüpontban, azaz:
Elérhető frissítések
Utolsó ellenőrzés ideje: 3 másodperc (Manuális ellenőrzés)
Drupal alaprendszerBiztonsági frissítés szükséges!
Drupal 6.10Ajánlott verzió: 6.12 (2009-máj-13) Letöltés Kiadási információk
Biztonsági frissítés: 6.12 (2009-máj-13) Letöltés Kiadási információk
Biztonsági frissítés: 6.11 (2009-ápr-30) Letöltés Kiadási információk
Miért ragad le a 6.10-nél? Gondolom hosszú távon nem annyira egészséges.
Ezen kívül érdekel, miért tűnt el a drupal.hu weboldalról a Követés funkció. Nagyon hasznos volt pedig.
update.php
Most nem tudom pontosan megnézni, mert kizártam magam, de a modulok listájánál olvashatsz felül olyat, hogy minden frissítés után futtatni kell az update.php-t.
Na futtasd! :)
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
frissítési instrukciók
Elolvastad a frissítésre vonatkozó instrukciókat az UPDATE.txt fájlban vagy Drupal.org oldalon?
Azért ennyire nem vagyok
Azért ennyire nem vagyok kezdő, többször is futtattam az update-et, most is végigfuttattam és a következő az eredmény:
Állapot jelentésDrupal 6.10
Adatbázis frissítések Aktuális
Drupal alaprendszer frissítési állapota Nem biztonságos! (6.12 verzió elérhető)
A Drupal alaprendszer telepített verziójához biztonsági frissítés elérhető. Erősen javasolt az azonnali frissítés a biztonságos működés szavatolása érdekében. Bővebb információ az elérhető frissítések oldalán.
mit is csináltál pontosan?
Leirnád kicsit részletesebben, hogyan is hajtottad végre ezt a frissítést? Mintha rossz helyre másoltad volna a fájlokat a szerveren...
Letöltöttem a felajánlott
Letöltöttem a felajánlott frissítéscsomagot (drupal-6.12.tar.gz), kitömörítettem egy üres mappába és a drupal-6.12 mappa minden tartalmát feltöltöttem a szerver root könyvtárába (nálam htdocs) és felülírást engedélyeztem. Aztán a böngésző címsorában lefuttattam, azaz megnyitottam a http://phoenix_art.wps4.info/update.php címet, ahol a leírt lépéseket végigcsináltam egészen 100%-ig.
Erre senki sem tud megoldást?
Erre senki sem tud megoldást? :(
Már több weboldal is van, ahol nem működik a frissítés.
felülírás megtörtént?
Biztos, hogy felmásoláskor az új fájlok felülírják a régieket?
modulok jó helyen vannak?
Itt írnak egy esetről, amikor a rossz helyre másolt alapmodulok okoztak kavarodást.
Megnéztem a linket, de nálam
Megnéztem a linket, de nálam a modulok a /htdocs/modules/ könyvtárba kerülnek, felülírva a meglévőket.
akkor lehet itt a hiba, mert
akkor lehet itt a hiba, mert a contrib modulokat, nem a modulesba kell hanem a sites/all/modules-ba.
---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.
Contrib modulok? Nekem
Contrib modulok?
Nekem olyanok nincsenek is/nem is voltak.
Ha a letöltött frissítést
Ha a letöltött frissítést kicsomagolva annak tartalmát a szerver gyökerébe kell másolni, akkor igen.
Valahol, mintha olyat
Valahol, mintha olyat olvastam volna, hogy a frissítést lépésekben kell megtenni. Mármint 6.10-ről 6.11-re, aztán jöhet a 6.12, és a 6.13
Természetesen így is
Természetesen így is próbáltam.
lehet nagyot ugrani
Rosszul tudod, siman lehet 6.0-rol 6.13 is frissiteni nem kell egyesevel ugralni a verziok kozott.
---
http://drupalaton.hu
a követésről
van helyette egyedi szűrés a friss tartalmak menüpontban.
---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.
VERSION
hatha ez a tema segit: http://drupal.hu/forum/hibas-6x-verzioszam
"mi van a
"mi van a modules/system/system.module 12. soraban?"
Nálam frissítés után ez:
12. define('VERSION', '6.10');
6.13-ra próbáltam volna frissíteni.
Észrevettem továbbá, hogy nem csak a drupal rendszer verziója akadt meg, hanem a modulok és sminkek frissítésekor sem változik a verziószám.
verzioszam
ez azt jelenti, hogy a Drupal 6.10-et hasznalod. ellenorizd, hogy a Drupal fajlokat jo konyvtarba masoltad, es sikerult is felulirni oket..
ha megnezed az eredeti 6.13-as Drupal csomagot, akkor lathatod, hogy ebben a fajlban a 6.13 verzioszam szerepel..
semmi keresnivalód a system.module -ban
valamit nagyon benézel.
új verzót letöltöd, azzal a régi fileokat felülírod, update.php -t futtatod, deccit.
-
clear: both;
system.module
ez a fajl tarolja a Drupal verzioszamot, szoval legegyszerubb ezt ellenorizni ha valami gubanc van a verzioszammal..
Pontosan ezért néztem azt,
Pontosan ezért néztem azt, meg a belinkelt fórumtéma alapján láttam helyes lépésnek.
"új verzót letöltöd, azzal a
"új verzót letöltöd, azzal a régi fileokat felülírod, update.php -t futtatod, deccit."
Igen pontosan így csináltam...
próbáld ki, hogy letörlöd
próbáld már ki, hogy letörlöd, amit szerinted felülírtál, kíváncsi vagyok mi történne... (a következményekért semmilyen felelősséget nem vállalok!)
pontosan igy
"a régi fileokat felülírod" ez a resz biztosan nem tortent meg, mert akkor 6.13-at latnal a system.module-ban es a Drupal admin feluleten..
a felülírás nem volt meg
lásd fentebb.
ha teljesen szuperbiztosra akarsz menni, akkor csináld azt, hogy mindent törölsz a drupal gyökérből kivéve a sites mappát. aztán a 6.13 csomagból mindent odamásolsz a gyökérbe, kivéve a sites mappát, aztán futtatod az update.php -t.
mentésed legyen a filerendszerről is és az adatbázisról is!
(százezreknek megy ez probléma nélkül, úgyhogy valamit nagyon benézel.)
-
clear: both;