Drupal 6 költöztetés

Norb1 képe

Sziasztok.

Most kezdtem a drupallal foglalkozni és van egy olyan feladatom ,hogy egy drupal 6-ot kellene elköltöztetnem. Ehhez szeretnék segítséget kérni tőletek. Olvasgattam a leírásokat ,hogy hogy kell költöztetni de phpmyadminnal nem tudtam visszaállítani az adatbázist.

Előre is köszi

Drupal verzió: 
SecMan képe

Backup and Migrate modult próbáltad?

Nagy vonalakban:
régi oldalon feltelepíted a modult
backup and migrate-el backupold az adatbázist
új oldalon telepíted a drupalt
új oldalon telepíted a modulokat
új oldalon beimportálod a backupot.

De ez persze az oldal bonyolultságától és összetettségétől is függ.

Szerk:
persze elérési útvonalakra (pl. tmp és files könyvtárak) figyelj oda.

1
0
Norb1 képe

Most ott tartok ,hogy 000webhoston próbáltam ki ezt a modult. Ahogy látom ez is csak 2mb-os adatbázist bír el. Mi van ha nagyobb lesz? Akkor ,hogy oldjam meg?

A restore nem megy mert ezt a hibát dobja:

warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /home/a3677900/public_html/modules/backup_migrate-6.x-2.4/backup_migrate/backup_migrate.module on line 680.
Could not perform the restore because the script timed out. Try increasing your PHP max_execution_time setting.

Időtúllépés vagy mi. Mit kéne átírjak a 680. sorban és mennyire?

Előre is köszi.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Ilyen korlátozásokkal ez a szolgáltatás nem alkalmas Drupal használatára.

2
0

Nagy Gusztáv

jabba306 képe

Én a következőket csinálnám:

1.) Az új tárhelyre egy szűz Drupal 6-ot telepítenék.
2.) A régi tárhelyről elmenteném a /sites könyvtárat.
3.) A új tárhelyre felmásolnám a /sites könyvtárat figyelve, hogy a settings.php nem kerüljön felülírásra.
4.) Összehasonlítanám a régi és új tárhely gyökerében lévő robots.txt és .htaccess fájlokat. Ezeket aktualizálnám az új tárhelyen.
5.) A régi adatbázisról phpmyadminnal dumpot készítenék (állítsd be, hogy tgz-be tömörítsen)
6.) Az új tárhelyen az adatbázisból törölném a táblákat.
7.) Az új tárhelyre importálnám a régi adatbázisról készített dumpot.

Remélem segítettem!

1
0
Norb1 képe

Gusztáv köszi az infót. Nem ingyenes tárhelyen lesz az oldal csak azon tesztelgettem mielőtt a költöztetésre váró oldalon megcsinálom.

Jabba306 olvasgatok még és megpróbálom amit írtál köszi.
Pontosabban valami a dumpról?
Majd jelentkezem ,hogy ,hogy sikerült.
Remélem menni fog :S

0
0
jabba306 képe

Íme egy video a phpmyadmin használatáról és a dump készítésről:

http://www.joomla.org.hu/joomlavideo/176-phpmyadmin.html

0
0
Norb1 képe

Köszi ezt eddig is tudtam csak a dump nevet nem ismertem.

Az ingyenes tárhelyen az import nem sikerült azért félek tőle, na meg azért mert nagyobb lesz 2mb-nál az adatbázis és úgy tudom ,hogy azt nem szereti a phpmyadmin.

0
0
Nagy Gusztáv képe

A szolgáltató korlátoz. Ingyenes tárhelyen a 2mb korrekt. Fizetős szolgáltatónál ennek sokszorosa szokott lenni. Minimum 64, de inkább 256-512 Mb.

0
0

Nagy Gusztáv

jabba306 képe

Ahogy Gusztáv írja fizetős helyen a 2MB nagyon karcsú. Kérd meg a szolgáltatót, hogy növelje meg azt az értéket, vagy próbáld meg a tömörítést (tgz-be), mert sanszos, hogy akkor 2 MB alatt marad a mentés (dump) mérete.

0
0