Drupal 6 hibaüzenet friss install után

alippai képe

/var/tmp/php/fileRGaqYr” nem menthető el, mert „languages/hu_8582a244f490b74610256ab428690e24.js” célkönyvtár nincs megfelelően beállítva.
Ez vajon mit jelent?
Felmásoltam a Drupal 6ot majd a Drupal.org-on lévő magyar fordítást és felinstalláltam, a hibaüzenet minden oldal megnyitásakor jelentkezik. Az első hibaüzenet az install.php-ból származik.

crt képe

Szia.

Nézd meg a temp könyvtár helyesen van-e beállítva és a jogosultságok rendben vannak-e.

Üdv: Zoli

0
0
Balogh Zoltán képe

Nekem is ugyanez a bajom. Az 4-es, 5-ös verzióval nem volt semmi gond, évek óta működött, de ma ugyanoda (semmi változás a szerver konfigban) felraktam egy minimál 6-ost (szinte minden letiltva). Mindig ez az üzenet jön. A probléma látszólag "elmúlik", ha letiltja az ember a magyar nyelvet is, és angollal nyomul. Egyelőre nincs ötletem, hogyan orvosoljam.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Nekem úgy tűnik a files mappával van valami gond. A fájl rendszer beállítások oldal mit mond?

0
0
crt képe

Szia.

Akkor még egyszer: a drupal 6 alapértelmezett fájlrendszer beállításai megváltoztak. A fájlrendszer könyvtára a "sites/default/files" lett, az ideiglenes fájloké a "sites/default/files/tmp". Mindkét könyvtárnak írhatónak kell lennie annak a felhasználónak, aki nevében fut a webszerver. Ha megadtad a jogokat, töröld ki a már meglévő ideiglenes fájlokat és jó eséllyel működni fog.

Üdv: Zoli

0
0
Balogh Zoltán képe

Azt hiszem megvan a probléma forrása. A sites/default/files/languages könyvtárra kellett írásjogot adni a csoportnak.

0
0
alippai képe

Elősször úgy oldottam meg, hogy abszolút elérési útvonalat adtam meg a files könyvtárnak.
Vagy az hiányzott, hogy egyszer működjön (létrehozzon könyvtárat vagy ilyesmi), vagy a .htaccessben a rewritebase-t elfelejtettem átírni, pedig alkönyvtárban van a Drupal...
Mostmár megy relatív útvonallal is.

U.I.: Most Drupal 6.1 van fent (tudom, nem változott ezzel kapcsolatban semmi).

0
0

Lippai Ádám
young element

alippai képe

Tényleg szüksége van alkönyvtárban az egyszeri abszolút útvonalra állításhoz, ahhoz hogy létrehozza a js fájlt (próbáltam más nyelvvel, és abszolútra kellett állítanom megint). Ez vagy bug vagy a szerveren jogosultsági korlátozás, de szerintem inkább bug...

0
0

Lippai Ádám
young element

tbela képe

Nekem a sites/default/files/languages/hu_8582a244f490b746102... oldal állandóan megjelenik a "nem található" oldalak között. Itt a válaszok között biztosan le van írva, hogy hogy lehet ezt a jelenséget megszüntetni, de tisztelettel kérném, fogalmazza ezt meg nekem valaki úgy, hogy egy (örök) kezdő is megértse.
A Drupalt most frissítettem 6.2-re, a jelenség így is megmaradt.

0
0
nevergone képe

Új kérdés, új téma, szokjuk már meg végre!

0
0