Drupal 6 - A felület csak félig magyar

nrbii képe

Sziasztok!

Új vagyok még itt a fórumon, és egy kis segítségre lenne szükségem. Egy olyan dologba botlottam, amit már többször tapasztaltam, de sosem jöttem rá, hogy tulajdonképpen mitől függ ez az egész.

Ha egy teljesen új telepítéssel feltelepítek egy 6-os Drupalt (legújabbat), és a hozzá tartozó magyar nyelvi csomagot is bemásolom, teljesen jól feltelepül a magyar nyelv, gyakorlatilag minden magyar lesz. Ma egy 5.1x-es verziószámú Drupalt frissítettem a legújabb 6.1x-esre, viszont a magyar nyelv nem teljes.

Arról lenne szó, hogy például az Adminisztrációban állítgatva a dolgokat a szöveg hol angol, hol magyar. Például, egy normális telepítésben a jogosultságkezelő neve „Jogosultságok”, itt pedig „Permissions” maradt, de a leírása érdekes módon „Szolgáltatások elérhetőségének beállítása csoportok szerint.”.
Akkor például a nyelvkezelő teljesen angolul szerepel: „Languages - Configure languages for content and the user interface.”.
De van, hogy csak a cím magyar: „Beviteli formák - Configure how content input by users is filtered, including allowed HTML tags. Also allows enabling of module-provided filters.”.

Ha bemegyek a „Translate interface” pontba, akkor azt írja, hogy „Magyar 2332/2612 (89.28%)”. Egy másik, új Drupal telepítésemben az összes menüpont (ami ilyen általános, elterjedt modul) magyarul van (beleértve a nevet és a leírást is), például a Taxonómia rendesen „Taxonómia - A tartalmak címkézésének, kategorizálásának és osztályozásának karbantartása.”, míg ennél a frissítettnél ez is ilyen vegyes: „Taxonómia - Manage tagging, categorization, and classification of your content.”.

Ha tudna valaki segíteni, megköszönném, szerintem én szúrtam el valamit. Egészen biztosan nem a Drupallal van gond, hisz új telepítésként teljesen magyar. Viszont jelen pillanatban ötletem sincs, hogyan magyarosíthatnám ettől jobban. Jelenleg csak az alapértelmezetten a Drupalban benne lévő modulokat használom, semmi egyebet.

Köszönöm a válaszokat előre is.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
nrbii képe

Ma is tanultam valami újat, bár nem teljesen értem, hogy miért így lett a megoldás, de működik most már.

A drupal.org-ról töltöttem le egy 1,2 MB méretű .po fájlt, amit beimportáltam, és így sokkal magyarabb lett a felület, mint a címlapon lévő tömörített állományból telepítve, és igazából ezt nem értettem teljesen, hogy ez miért van így, de a lényeg, hogy sikerült.

A témát megoldottnak tekintem, lehet, hogy még keresgélnem kellett volna egy picit a témanyitás előtt, de már annyira reménytelennek tűnt a dolog, hogy gondoltam rákérdezek. A megoldást leírtam, hátha belefut más kezdő Drupal felhasználó majd egy ilyen problémába.

További szép napot mindenkinek!

0
0
sajt képe

Amit innen töltesz le, az a telepítéskor fordul bele a drupalba. a po file- meg amikor beimportálod. A letöltött állomány is po file-okból áll össze, de az nem automatikusan importálódik. Neked is ajánlom zseniális cikkemet: http://www.amon.hu/content/automatikus-ford%C3%ADt%C3%A1s

0
0
nrbii képe

Köszönöm a kielégítő választ, ezentúl ezt mindig szem előtt fogom tartani. A cikket átfutottam, valóban hasznos modul, ki fogom próbálni mindenképp!

0
0