Drupal 6 fejleszto

Pasqualle képe

Szeretnem felmerni mekkora igeny van Drupal fejlesztore aki nem weboldalak osszerakasaval akar foglalkozni.

amit kinalnek:
drupal modul fejlesztes, tanacsadas, hibajavitas, modul portolas (upgrade), modul barmilyen technikai temara, problemara (termeszetesen megoldas nem garantalt)
core szintu minoseg, simpletest, theme template, angol forras + magyar nyelvi fajlok

kizarolag Drupal 6, tavmunka, GPL

elerhetosegem gondolom mindenki megtalalja, de velemenyeket a temaval kapcsolatban is szivesen veszem a hozzaszolasokban..

aries képe

Nem tudom hova tenni a kérdésedet, hiszen elég sokan élünk Drupal fejlesztésekből annak ellenére, hogy a drupal.hu tagjai között talán 4-5 ember van aki core szinten képes fejleszteni. A drupal.org fórumában rengeteg felkérést olvashatsz.

0
0
Pasqualle képe

de minden allasajanlat webfejlesztesrol, weboldal keszitesrol szol. Ehhez se jo referenciam, se tulzott motivacion sincs.
Szoftver fejleszto vagyok aki szeretne foleg Drupallal foglalkozni.. Probaltam jelentkezni allasokra, de nem jutok at se a munkakozvetiton se a munkaugyi szakembereken, akiknek fogalmuk sincs kit is keresnek, es miert lehetnek jobb annal a jelentkezonel aki mar tobb mint 20 weboldalon dolgozott..

0
0
Illyés Edit képe

Drupallal akarsz foglalkozni, de nem akarsz webfejlesztéssel, weboldalak készítésével foglalkozni? Érzek itt némi ellentmondást... ;) A Drupal egy webfejlesztési keretrendszer, amihez bónuszként jár egy webes tartalomkezelő.

Ha nem érdekel a web, csak a high-end programozás, akkor tanulj inkább Java-t és menj el bankba dolgozni, vagy legyél Linux kernel fejlesztő, vagy... számtalan terület van, ahol kibontakozhatsz.

Itt minden megrendelő végső soron webhelyet akar, és egyébként sem jó Drupal fejlesztő az, akit csak az API érdekel. Lehet a hangsúlyt ide vagy oda helyezni, de a felhasználói felülettől a szerverüzemeltetésig minden iránt kell érdeklődni legalább egy kicsit – és igen, elvárás az, hogy pár nap alatt össze tudj rakni egy portált. Ha nem élvezed ezt a fajta legózást, amit a webes-drupalos munka jelent, akkor más szakterületet kellene keresned.

0
0
Pasqualle képe

azt hiszem eleg reszletesen kifejtettem mit szeretnek

koszi a tanacsokat, programoztam Javaban es szeretnek is meg, es dolgoztam tobb banknak is, a Linux kernel fejlesztest kihagytam.. weboldalt is raktam mar ossze es meg szervert is uzemeltetek.

A drupal fejlesztesnek, weboldal keszitesnek, webfejlesztesnek beallitott munkaknal sokszor nem kell programozni tudni, eleg ha valaki ismeri a drupalt es tud hekkelni egy kis phpt. Engem az erdekelne, hogy van e kereslet olyan munkara ahol foleg programozni kell tudni..

kezdem magam megint ugy erezni mint amikor a munkaugyis arrol akart meggyozni, hogy nem vagyok megfelelo a munkara mert ok tapasztalt webfejlesztot keresnek, es nincs semmi az eletrajzomban ami passzolna a munkahoz. erre nem lehet mit mondani..

0
0
zserno képe

Illyés Edit képe

Engem az erdekelne, hogy van e kereslet olyan munkara ahol foleg programozni kell tudni..

Aquia méretű cégeknél valószínűleg igen. Ennél kisebb helyeken viszont design kivételével mindent kell csinálni. A nagy helyekre a kisebb helyeken keresztül vezet az út, vagy ha ez nem a fogadra való, akkor a Drupal.org-on kell magad észrevétetni (patch-ek beküldése napi rendszerességgel, fontosabb modulok karbantartása, stb.).

A drupal fejlesztesnek, weboldal keszitesnek, webfejlesztesnek beallitott munkaknal sokszor nem kell programozni tudni, eleg ha valaki ismeri a drupalt es tud hekkelni egy kis phpt.

Nagyon sokat lehet tanulni kisebb munkákból is. Mindig jön egy bug, vagy valami apróság aminek utána kell nézni. 70-80 százalékban ebből áll össze a drupalos szaktudás. A rendszer alapjait egy bizonyos intelligencia-szint fölött pár óra alatt meg lehet érteni, de abból még nem tudsz "megélni".

Engem az erdekelne, hogy van e kereslet olyan munkara ahol foleg programozni kell tudni...

Van, tudnék is pár projektet, de ezekhez a belépő egy pár működő webhely és megfelelő hozzáállás ("csak ilyen-meg-ilyen munkát akarok, ez-meg-az nekem rangon aluli, csak Drupal 6, stb... stb..." – így nem megy).

kezdem magam megint ugy erezni mint amikor a munkaugyis arrol akart meggyozni, hogy nem vagyok megfelelo a munkara mert ok tapasztalt webfejlesztot keresnek, es nincs semmi az eletrajzomban ami passzolna a munkahoz. erre nem lehet mit mondani..

Teljesen igaza van a munkaügyisnek. Ezen a területen működő webhelyben mérik az embert. Rengetegen tanultak programozást, diplomájuk van róla, sokan még programozni is tudnak, de kevés olyan fejlesztő van, aki határidőre, megadott szempontok alapján fel tud építeni valamit, ami ténylegesen látogatókat szolgál ki és pénzt hoz a megrendelőnek.

Azt írod, nincsenek referenciáid. Miért nem készítesz néhány látványos honlapot valamilyen téged érdeklő témában? Mindjárt látná a megrendelő-munkaadó, hogy képes vagy letenni valamit az asztalra. (Még az sem kizárt, hogy egy ilyen hobbi webhely egy idő után pénzt és/vagy kapcsolatokat hoz.)

Sok okos hozzászólásod van itt a fórumon, pár hete fel is hívtam rád az egyik megrendelőm figyelmét. Nem tudom, megkerestek-e – ha igen, nem lennék meglepve, ha üres referencia-listád és irreális elvárásaid miatt nem téged választottak volna.

0
0