Drupal 6 fejlesztőt keresünk!

portalsoft képe

Üdv!

Távmunkában, otthonról is végezhető, Drupal 6 modulfejlesztői munkára keresünk fiatal Titánokat, akit egy két éves fejlesztésbe szeretnénk bevonni. A rendszer 2.0-ás verziójánál tartunk, a 3.0-át fejlesztjük éppen.

Követelmény: az alábbi beugró feladat megoldása és elküldése emailben, önéletrajzzal, az [email protected] címre.

Ha kérdés merülne fel a feladattal kapcsolatban, emailben szívesen segítünk!

---------
Feladat
---------

Készíts egy Drupal 6.x modult, az alábbiak szerint:
- a modul neve: "proba_"
- lokalizáció: magyar és angol nyelven (a Drupal t() függvényének használatával)
- menüpont: angolul: "Test ", magyarul: "Próba "; url: test- (a főmenüben jelenjen meg)
- jogosultság: csak bejelentkezett felhasználók számára legyen elérhető a modul
- működés: a modul számolja meg, hogy hány aktív felhasználója van a Drupal rendszernek és ezt jelenítse meg a következőképpen:
- - magyarul (pl:) "Az aktív felhasználók száma: 123"
- - angolul (pl:) "Number of active users: 152"
- a modul az aktív felhasználók számát adja át egy a modulhoz tartozó JavaScriptnek, és az jQuery használatával jelenítse meg a lokalizált mondatot. A modul csak az ehhez minimálisan szükséges tartalmat állítsa elő (gyakorlatilag egy üres, "proba" id-vel ellátott -et).

---------------------------
Kódminőségi követelmények
---------------------------

----------------
Nyelvfüggetlen
----------------

- Minden függvény definició előtt dokumentációs soroknak kell lenniük (comment - leírva, hogy mit csinál az adott függvény)

- Minden kódsorhoz tartoznia kell dokumentációs sornak (comment - leírva, hogy mit csinál az adott kódsor)

- Minden elágazáson alapuló kódrésznek teljesnek kell lennie (minden IF-hez tartoznia kell ELSE-nek, hogy ne legyenek elvarratlan szálak)

----
JS
----

A JavaScript kódnak át kell mennie a jslint ellenőrzésen
- http://jslint.com

-----
PHP
-----

A PHP kódokank át kell mennie a PHP CodeSniffer "DrupalCodingStandard" ellenőrzésen (ERROR nem szerepelhet a kiértékelés listában, WARNING is csak kivételes esetekben)

- CodeSniffer letöltés: http://pear.php.net/package/PHP_CodeSniffer
- CodeSniffer telepítés: pear install PHP_CodeSniffer-1.3.4 (vagy újabb)
- DurpalCodingStandard letöltés: http://drupal.org/project/eclipse_code_validator (CodeSniffer konfiguráció a DrupalCodingStandardhoz: http://pear.php.net/manual/en/package.php.php-codesniffer.coding-standar...)

--------
Beadás
--------

- Összecsomagolt (.zip vagy .tar.gz) fromában, a Drupal.org-on található moduloknak megfelelően (minden kiegészítő modul fájllal együtt)

vajdasági képe

Ha valaki megpalyazza kuld mar el a megoldast a rune92 felhasznalonak is eppen ezzel kinlodik szegenyke itt. Ez a te faladatod tok jol jon neki tanulni belole.

Pont minden sorat kered kommentezve a php nak? Ejnye ejjnye de amatoren hangzik ez... A feladat kiirasaban nagyon kevered a szezont a fazonnal, Latszik hogy az elegge el vagy tevedve, hogy jutotatok ti el a 2.0 hoz ilyen tudassal?

Nemis volt 2.1 2.2 egybol ugras 3.0? :)

Orulok neki hogy most ennyi ev utan ekkora tapasztalattal most te is regisztraltad magad itt, tuti hasznos tagja leszel a kozossegenk.

1
-4
nevergone képe

Hagyd, lehet, hogy erre készült ő is… persze ezzel nincs semmi baj. :)

0
-2
portalsoft képe

Még szerencse, hogy vannak itt segítő szándékú, kedves fórumozók is, akik támogatják az ennyire eltévedt, amatőr hozzászólásokat :).

0
0
aboros képe

ezt ne. pályázd meg a munkát vagy ne. nincs értelme, hogy ekézd a kiírást (pláne a kiírót vagy más fórumtársat kapcsolódó témája alapján). senki számára nincs haszna.

4
0

-
clear: both;

alippai képe

Örülök, hogy valaki Magyarországon terméket fejleszt, kevesen vannak így, kivételesnek számítotok. Terméket fejleszteni jó a fejlesztőnek, hisz tudja azt is, mit tesz majd a következő hónapban.

Ennek ellenére szerintem nehezen éritek el a célotok, hisz bár a feladatkiírás frappáns, mégis elég riasztó.

A követelmények fele felesleges (PHP CodeSniffer használata, minden sor komment, kötelező else ágak), a másik fele meg úgymond kötelező (lokalizáció helyes használata, JSLint, DrupalCodingStandard, modul csomagolási/elnevezési infók).

Remélem nem veszed tolakodásnak, de írnék néhány jótanácsot a helyes kiíráshoz, mert úgy érzem ezek hiánya miatt kevesebb jelentkezőtök lesz:

  • Milyen munkakörbe kerestek szakembert? grafikus, UI designer, sminkes, sitebuilder, fejlesztő, DB és rendszergazda - javaslom válassz két egymás mellett lévőt
  • Irodában végezhető-e, ha nem, akkor milyen gyakran kell találkozni és hol?
  • Heti hány órára gondoltatok?
  • Milyen a fizetés? Én nem tudom eldönteni a kiírásból, hogy gyakornokot vártok, akinek szerényebb fizetés jár, szemben ezzel folyamatosan minden mozdulatát kíséritek, vagy önálló munkavégzésre képes programozót, fővárosi fizetéssel (ún. versenyképes :))
  • Mit kell tudni a cégről? Hány fő az állandó munkatársak száma, mióta létezik? Sajnos a honlapon sincs fenn.
  • Elvárt végzettség? Referencia? Nyelvtudás? Egyik sem szükséges?

Remélem sikeres lesz a termék is és a pályázat is.

8
0

Lippai Ádám
young element