Sziasztok!
Van egy Drupal 6.10 telepítés egy IIS 7.5 (igen, tudom) szerveren. Az oldal megy rendben, viszont az emailek nem mennek ki. Regisztrációnál pl. ezt a hibát dobja:
warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 550 Authentication is required for relay in E:\LocalUser\mlmcafe.hu\includes\mail.inc on line 193. Nem sikerült elküldeni a levelet. Érdemes felvenni a kapcsolatot a webhely gazdájával.
A szerveren magán nincs SMTP szerver, egy külső SMTP-t kellene használni, ami bejelentkezést igényel. PHP.INI-ben be is állítottam:
[mail function] ; For Win32 only. SMTP = <SMTP szerver címe> username = <usernév> password = <jelszó> smtp_port = 25
Ennek ellenére nem működik. Ha saját postafiókra akarok küldeni, arra elmegy (mert az ugyanott van, mint az SMTP szerver), ha külső címre, ott a fenti hibát kapom.
Guglin keresgettem, ahogy látom, másnak is meggyűlt ezzel a baja, de eddig működő megoldást nem találtam. :(
Valakinek esetleg van ebben gyakorlata? Hogy lehet ezt megoldani?
Köszi előre is,
Moha
Taxonomy upgrade extras:
Drupal verzió:
Jó az IIS; használj SMTP Authentication Support modult
"egy IIS 7.5 (igen, tudom) szerveren"
Mire célzol azzal, hogy "igen, tudom"? Semmi probléma nincs az IIS-sel, én is alapvetően elégedetten használom, sőt, a sebessége kifejezetten meggyőző.
Egy problémám van vele még mindig, amit nem sikerült megoldanom, ez: [link].
Ettől függetlenül ne gerjesszük már ezt a szokásos, kissé nevetséges "májkroszoft - akkor csak szar lehet"-szállóigét.
Tapasztalataim szerint Windows-on az IIS 7.5+FastCGI páros még gyorsabb is, mint egy Apache-szerver Windows-on - én is meglepődtem rajta, de mégis ezt tapasztaltam. Azonos konfigon korábban Apache-ot használtam, aztán úgy gondoltam, adok egy esélyt az IIS-nek is, Web Platform Installerrel felraktam mindent, amire szükségem volt - itt nagyon tetszett az, hogy a függőségeket pl. behúzza Drupalhoz! -, és csodálkoztam, hogy gyorsabb a localhoston lévő Drupal-oldal, mint korábban.
Annak, hogy az SMTP-vel való levélküldés nem megy nálad, SEMMI köze nincs az IIS-hez. Ugyanezt tapasztalnád Apache-on is.
Megoldás:
SMTP Authentication Support modul használata - ezzel pl. beállítod a Gmail-azonosítódhoz tartozó SMTP-szerver címét (még példát is ír rá az admin-felületen!), és elfelejtheted azt a problémát, hogy nem működik a levelezés. Localhoston én ezt gond nélkül használom már jóideje - IIS-sel (nem szégyen).
Innen töltsd le hozzá a PHPMailert: PHPMailer v5.1