Drupal 5.0 beta 1 frissítése Drupal 5.0-re

tiwaz képe

Ezúton kérnék segítséget, mivel még sosem update-eltem Drupal-t, hogy a Drupal 5.0 beta 1-n futó szájtomat, hogyan kell frissíteni a végleges most kijött Drupal 5.0-re. Lépésről-lépésre mit kell csinálni, legyetek szívesek, valaki írja le nekem, hogy ne legyen gond a szájtommal. Egyedül nem esnék inkább neki a dolognak, így hogy semmit nem tudok...
Előre is köszönöm!

pp képe

http://drupal.hu/kezikonyv/frissites

mióta megy a drupal 5.0 beta1-el az oldal?? hogyan jutott eszedbe egy béta(még csak nem is kiadásra jelölt) rendszert használni éles környezetben?

http://drupal.org/drupal-5.0-beta1
"As with everything still in development, we do not recommend running the beta on a live site. "

na mindegy...

ott van egyébként az upgrade.txt-ben olvasd el.

1. adatbázis és fájlrendszer mentése
2. a nem core modulok kikapcsolása (minél kevesebb modul legyen bekapcsolva)
3. Adminisztrátorként uid=1, bejelentkezés
4. az uj rendszer fájljainak bemásolása a régieket felülírva. settings.php-t beállítod
5. update.php futtatása

pp

0
0
tiwaz képe

Egyébként tavaly november óta megy a szájt, s asszem a Drupal közösség nagyban profitált belőle, mert szinte naponta jelentettem 1 bug-ot, ha nem többet, a fejlesztés alatt. A felelősséget teljes mértékben vállaltam a dologért, mellesleg egyszer újra is kellett telepíteni az egészet, úgy tönkrement. Mivel tisztában voltam a veszélyekkel, alig van néhány poszt a szájton, nem is promótáltam, mondván, hogy nincs hivatalos indulás amíg ki nem jön a végleges Drupal 5.0. Innentől nyomulás van. Az update úgy tűnik teljesen sikeres volt, mondjuk már magamtól elkezdtem, mielőtt a válaszodat elolvastam volna, de minden ok. Jobb, mint új korában! :)
És mellesleg kitűnő Drupal tanulási/gyakorlási lehetőség volt.
Még egyszer köszi.

0
0