Drupal 5 mikortól használható élesben?

eMeLA képe

Mikortól használható (ajánlható) élesben a Drupal 5 ?

Fórum: 
eMeLA képe

Bocs, hogy két részben kérdezek...

A kérdésem az, hogy az RC1 változat, mivel a magyar fordítás is elkészült, vehető úgy, hogy van annyira stabil, hogy egy éles oldalnál is használható ?

Konkrétan: január elején közepén kellene egy oldalt indítanom. Használjam a Drupal 5RC1-et. Ha jól értelmezem a leírtakat (hírek), még változhat a forráskód, de ha elkezdem az oldalt kialakítani...

A kérdés még, hogy mikorra várható a végleges változat ?

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

pp képe

Ez a változat már funkcionalitását tekintve nem fog változni, de számos hibajavítást még fog tartalmazni, ezért változik a forráskód.

Én személy szerint nem javasolnám, bár van 2-3 oldal amit már én is az 5-össel üzemletetek, de ezek éles indulása január vége, február közepe.
Gondot jelenthet még, hogy spec modulok (amik 4.7 alatt tök jól működtek) nem érhetőek el, vagy nem túl stabilan működnek ezzel téve az egész rendszert instabillá.

Amit át kell gondolnod
- szükségesek-e az 5-ös plusz szolgáltatásai.
- milyen plusz modulokra van szükség az oldal működéséhez.
- a kezdeti bizonytalan időszak, vagy a későbbi átállás lesz a munkásabb. (ugyanis a 4.7-et az 5-ös kijövetele után csak egy bizonyos ideig fogják javítani, mint ahogyan 4.6-hoz sem jelnik meg túl sok hibajavítás ;))
Ez utóbbinál segít az, hogy a szerződésben az előállítás, vagy a később nyújtandó support költségéi közé számolod ezt be. (esetleg már az ajánlat adásánál gondoltál egy jelentős verzió cserére)

pp

0
0
eMeLA képe

Számomra ezek a kérdések:

- ha most Drupal 4.7 kezdem el az oldalt, akkor "nehezebb" lesz az átállás, mint ha a Drupal 5.0 RC1-el indítok ?
- mikor várható a stabil változat, mert ha január-februárban, akkor jó, ha az jövő év végén akkor megfontolandó

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Hojtsy Gábor képe

Szerintem január első napjaiban várható a végleges változat. A Drupal Konferencián azt tippeltem, hogy karácsonyra meglesz. Nem lett, viszont így van idő a kiegészítők és fordítások elkészítésére. Nagyon közel van már a végleges kiadás.

0
0
eMeLA képe

Szuper :)

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu