Drupal 5 ACL

Anonymous képe

Sziasztok!

Drupal 5.1-et telepítettem és szertném, ha csak bizonyos csoportok láthatnának egyes node-okat, illetve a node-okat létrehozó felhasználók megadhassák mely csoportok jogosultak látni írásukat. Mely modulokat használjam?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Illyés Edit képe

Keresőszavak: "felhasználói csoport", "megtekintés jogosultság"....

0
0
Anonymous képe

Nem akartam az előtörténettel összezavarni a kérdésem. A fent említett kulcsszavakat én is próbáltam és már sokat kutattam, csak ezt követően fordultam a fórumhoz. A privacy_by_role egész jó lenne, ha működne rendesen (a content-type szerkesztésénél Internal Server Error-t ad) és sajnos az 5-ös Drupalhoz nincs belőle.

Próbálkoztam már a simple_accessel, a forum_accessel. Utóbbi tuti lenne, ha minden tartalomhoz működne és a kijelölt felhasználók is állíthatnák saját node-jaik jogosultságát.

A User access/Authentication (http://drupal.org/project/Modules/category/74) modul kategóriában mindent végignéztem amit tudtam. A Node Access Arbitrator szintén pofás dolog lenne, de experimentalnak jelölt és nem tudom élesben, mikkel lep majd meg. A nodeaccess-nál nem lehet default permissioneket megadni, egyszerűen semmi nem látszik miután telepítetted és körülményes. A path_access nevetséges. A Taxonomy Access Control pedig kategóriától függően osztályoz és nem lehet egyedileg beállítani a node-ok jogait. Bár lehet, hogy ez lenne a legegyszerűbb.

Ha okosabb lennék (vagy több időm lenne okosodni), akkor magam írnék inkább egy forum_access+privacy_by_role egyveleget. Ja igen, a forum_access már ACL-eket használ.

Ha ezek után még van konkrét ötlet, azt nagyon megköszöm.

0
0
Illyés Edit képe

A témaindítóban leírt feladatra nyilvánvalóan az Organic Groups (OG) modulcsoport jelent megoldást.

0
0
aries képe

A privacy_by_role -ra mostanában szükségem lesz 5-ös Drupalhoz, ha addig nem lesz belőle verzió, akkor neki kell feszüljek.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
Miklos képe

Helló!

Premium modul is valami hasonlót csinál, de még _dev és sok a nyitott bug report.

Nekem pont ilyenre volna szükségem.

Esetleg találtatok azóta megoldást?

0
0